Robert Wood is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Zanna bianca - il cacciatore solitario

1976 | Avonturenfilm, Misdaad, Familiefilm

Italië 1976. Avonturenfilm van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Ignazio Spalla, Gabriella Lepori en Malisa Longo.

De zoveelste spaghetti-verfilming over twee stoere pelsjagers in het barre Noorden van Amerika dat losjes ge[KA3]inspireerd is op een verhaal van Jack London. Zij jagen op de White Fang, een soort wolf/huskie. Wood en Sanchez vormen een merkwaardig (en ongelijk) duo, dat na vriendschap gesloten te hebben ijselijke avonturen beleeft. Gemiddeld kijkvoer.

White Fang and the Gold Diggers

1976 | Western, Avonturenfilm

Italië 1976. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Ignazio Spalla, Robert Hundar, Jean Pierre Glarin en Franco Galgero.

Een man koopt in het verre westen een stuk grond, waar hij met zijn zoon en hun hond Whiskey heentrekt. Algauw komen ze erachter dat de dienst wordt uitgemaakt door een grootgrondbezitter, die ook de corrupte sheriff op de loonlijst heeft staan. Als de vrouw per telegram aankondigt dat zij ook komt, vangt de sheriff het telegram af om langs die weg deze nieuwkomers in zijn macht te krijgen. Volkomen standaard western-avontuur uit (een spaghetti-) blik.

La Spacconata

1976 | Western

Italië 1976. Western van Alfonso Brescia. Met o.a. Robert Wood, Franca Gonella, Franco Lantieri, Ignazio Spalla en Gabriella Lepori.

Een gouddelver met een zoontje waarvoor hij moet zorgen gaat naar een stadje op de grens van Canada, waar hij in conflict komt met de baas van de stad. Hij gaat het gevecht aan en wint met behulp van een vrouw, die op hem valt. Afschuwelijke film, niet om aan te zien.

La cognatina

1975 | Erotiek

Italië 1975. Erotiek van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Robert Wood, Karin Well en Greta Vaillant.

Seks en voetbal (aan elkaar verbonden in slap verhaaltje rond een gevallen schoolmeisje dat apothekersassistente geworden is) vormen de hoofdbestanddelen van dit film-in-blik-produkt van een regisseur die altijd met te weinig beschikbaar gestelde middelen films voor de massaconsumptie heeft moeten klaarstoven met als gevolg dat zijn werk slechts met moeite voor zijn thuismarkt te verteren is.

Una Colt in mano al diavolo

1974 | Western, Misdaad

Italië 1974. Western van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Wood, William Berger, George Wang, Fiorella Mannoia en Nino Fusagni.

Een avonturier die in de gevangenis verblijft, wordt het leven gered door een medegevangene, die hierbij zelf de dood vindt. Hij voelt zich nu weer moreel verplicht het mysterie van diens schuldvraag op te lossen. Ondanks afweer en wantrouwen - ook bij de directe nabestaanden - en intimidatie van de sheriff, weet hij de onschuld van zijn weldoener alsnog te bewijzen en de ware schuldige te vinden. Deze film uit de nadagen van de spaghetti-western is dankzij een redelijk scenario en enkele goede rollen nog best onderhoudend.

Los Ojos del doctor Orloff

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Montserrat Prous, William Berger, Edmund Purdom, Robert Wood en Kali Hansa.

Dr. Orloff wil zich meester maken van het testament van een mooie erfgename die samenwoont met twee verraderlijke lesbische zusters. De productieve Jes[KA1]us Franco keert terug naar zijn creatie van Dr. Orloff (denk aan GRITOS EN LA NOCHE), voor een tweeslachtige film, onsamenhangend en zeer slecht geregisseerd.

Il mio nome è Mallory, "M" come morte

1972 | Western

Italië 1972. Western van Mario Moroni. Met o.a. Robert Wood en Gabriella Giorgelli.

Deze film verdient de prijs voor de slechtste spaghetti- western aller tijden. Revolverheld Mallory (Wood) heeft samen met een gepensioneerde kolonel uit het Amerikaanse leger een ranch gekocht, waar ze de rest van hun leven in rust willen wonen. Maar ja, als de vroegere eigenaar van de ranch door twee bandieten wordt beroofd en vermoord besluiten Mallory en de kolonel achter het geboefte aan te gaan. Loop, als het even kan, met een grote boog om deze film heen.

Taglia è tua e...l'uomo l'ammazzo io

1971 | Western

Italië/Spanje 1971. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Robert Wood, Ashbron Hamilton Jr., Rosalba Neri, Aldo Berti en Gustavo Re.

Een spaghetti-western met de bekende ingrediënten: veel lijken, een bende en de held die zo zijn eigen methodes heeft. Hij schopt eerst veel herrie zodat er niemand meer over is.

Seven Guns For The Macgregors

1968 |

1968. Frank Garfield (Franco Giraldi). Met o.a. Nick Anderson, Manny Zarzo en Robert Wood.

Een spaghetti-western met de bekende ingrediënten: veel lijken, een bende en de held die zo zijn eigen methodes heeft. Hij schopt eerst veel herrie zodat er niemand meer over is.

Sette pistole per i MacGregor

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Frank Grafield (Franco Giraldi). Met o.a. Robert Wood, Manny Zarzo, Nick Anderson en Paul Carter.

Een doorsnee spaghetti-western over zeven broers die ten onrechte de gevangenis ingaan, maar ontsnappen om de verraderlijke sheriff te ontmaskeren.

How To Make A Doll

1968 |

Verenigde Staten 1968. Herschell Gordon Lewis. Met o.a. Robert Wood en Jim Vance.

Een doorsnee spaghetti-western over zeven broers die ten onrechte de gevangenis ingaan, maar ontsnappen om de verraderlijke sheriff te ontmaskeren.

Black Jack

1968 | Western

Italië 1968. Western van Gianfranco Baldanello. Met o.a. Robert Wood, Lucienne Bridou, Rik Battaglia, Larry Dolgin en Nino Fuscagni.

Een boef neemt wraak op zijn mede-boeven, nadat die bezwaar hadden gemaakt dat hij er alleen met de poet van een gezamenlijke overval vandoor was gegaan. Aan het eind is iedereen dood. Zo ging dat in het Wilde Westen. Wie van moord en doodslag houdt komt ruimschoots aan zijn trekken. Scenario van Luigi Ambrosini en Augusto Finocchi.

Il Mio corpo per un poker

1967 | Western

Italië 1967. Western van Nathan Wich. Met o.a. Elsa Martinelli, Robert Wood, Luigi Mirafiore, Francesca Righini en Dan Harrison.

De carri[KA2]ere van de vrouwelijke bandiet Belle Starr (eigenlijk Myra Belle Shirley, 1848-1889), bijgenaamd `The Bandit Queen` en `Lady Desperado` is v[KA2]erre van `belle` in meer dan een betekenis. De bloedarme en lusteloze plot (die volstrekt niets met het leven van Belle Starr te maken heeft) gaat hevig op de romantische toer. Een veel aardiger versie is BELLE STARR (1941). Mirafiore staat vermeld als George Eastman. Ook bekend als THE BELLE STARR STORY en op video als BELLE STARR.

Cinque mille dollari sull'asso

1964 | Western

Spanje/Italië/Duitsland 1964. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. Robert Wood, Fernando Sancho, Jack Stewart, Norman Preston en Helmut Schmid.

Een beroepsgokker is tevens een gevreesd scherpschutter, waardoor niemand hem zijn spelresultaten durft te betwisten. Een boer, die de reputatie van de gokker niet kent, verspeelt aan hem zijn hele bezit. Deze vroege Europese western heeft betrekkelijk weinig actie: het gaat vooral om de confrontaties in de kroeg, die zonder veel spanning of sjeu zijn verfilmd. Het scenario werd geschreven door Aleesandro Continenza, Helmut Harun, J. Antionio De La Loma en reisseur Balcazar. Christian Matras en Roberto Reale bemanden de camera.