Edward Andrews: cast.
Er zijn 34 films gevonden.

Sixteen Candles

1984 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1984. Romantiek van John Hughes. Met o.a. Molly Ringwald, Anthony Michael Hall, Michael Shoeffling, Paul Dooley en Justin Henry.

Scriptschrijver-regisseur John Hughes, die in 2009 overleed na een hartaanval, maakte vooral naam met een aantal invloedrijke en succesvolle tienerfilms uit de jaren tachtig met hoofdrollen voor acteurs van de Brat Pack. Zoals Sixteen Candles, een blijmoedig drama over de zestiende verjaardag van Samantha, die anders verloopt dan ze zich had voorgesteld. De destijds zestienjarige Molly Ringwald, die met deze film een hoedjestrend teweegbracht, werkte de daaropvolgende jaren opnieuw samen met Hughes in The Breakfast Club en Pretty In Pink. Let op een heel vroege rol van John Cusack.

Races

1983 | Familiefilm, Sportfilm

Duitsland​/​​Japan 1983. Familiefilm van Masato Harada. Met o.a. Yuki Watanabe, Leslie Malton, Chris Addison, Patrick Stewart en Claus Theo Gärtner.

Herhaling van zaterdag 13.05 uur. Motorcoureur Kei (Watanabe) is gescheiden. Zijn standplaats is Berlijn. Als hij in het seizoen de Europese circuits afgaat, wordt hij in de vakanties vergezeld door zijn vrolijke 10-jarige dochter Anna (Addison) die gemakkelijk vrienden maakt.

The Seniors

1978 | Erotiek

Verenigde Staten 1978. Erotiek van Rod Amateau. Met o.a. Jeffrey Byron, Gary Imhof, Dennis Quaid, Lou Richards en Priscilla Barnes.

Vier collega`s openen een pseudo-sekskliniek die floreert binnen een miljardenconcern. Afwisselend onzinnig en satirisch, met daartussen enige onschadelijke naaktsc[KA2]enes. De acteurs, die inmiddels tot de oudgedienden behoren, dragen hun steentje bij. Geschreven door Stanley ('Pillow Talk') Shapiro.

Lacy and the Mississippi Queen

1978 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1978. Western van Robert Butler. Met o.a. Kathleen Lloyd, Debra Feuer, Edward Andrews, Jack Elam en James Keach.

Een wildebras met pistolen bundelt haar krachten met haar lang geleden verloren gewaande zus, een leeghoofdige schoonheid, om hun vaders dood te wreken met behulp van een dronken Indiaan. Een luchtige western-'pilot'.

Don't Push, I'll Charge When I'm Ready

1977 | Actiefilm, Drama, Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Nathaniel Lande. Met o.a. Enzo Cerusico, Sue Lyon, Cesar Romero, Dwayne Hickman en Jerry Colonna.

In deze redelijke dienstklucht, die speelt tijdens WO II (1941-45) wordt de Italiaan Angelo Rossini (Cerusico), die in Amerika krijgsgevangene is, opgeroepen voor de dienstplicht. In 1969 gefilmd en lag acht jaar op de plank voordat hij werd uitgezonden door omroep NBC. Het scenario is van Al Ramus en John Herman Shaner. Het camerawerk is van Lionel Lindon. Technicolor, Mono.

The Whiz Kid and the Mystery at Riverton

1974 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1974. Familiefilm van Tom Leetch. Met o.a. Eric Shea, Clay O'Brien, Kim Richards, Edward Andrews en John Fielder.

De eerste van twee Whiz Kid-films rond Alvin Fernald (Shea), zijn zusje Daphne (Richards) en vriend Shoi (O'Brien). In dit eerste avontuur is het trio een misdaad op het spoor, en natuurlijk is er geen enkele volwassene die naar ze luistert. Ze moeten het dus alleen opknappen, zo wil het scenario van Herman Groves.

The Man Who Came To Dinner

1972 | Komedie

Verenigde Staten 1972. Komedie van Buzz Kulik. Met o.a. Orson Welles, Lee Remick, Joan Collins, Peter Haskell en Edward Andrews.

Een herverfilming van de bioscoopfilm uit 1941 met een grootse sterbezetting. Welles is Sheridan Whiteside, de man die zijn heup bezeerd heeft en gedwongen wordt thuis te blijven zitten. Hij laat dan al zijn vrienden komen. Het stuk van George Kaufman en Moss Hart werd bewerkt door Bill Persky en Sam Denoff, die de film ook produceerden. De film werd opgenomen in Engeland.

Avanti!

1972 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Italië 1972. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. Jack Lemmon, Juliet Mills, Clive Revill, Edward Andrews en Gianfranco Barra.

Multimiljonair Wendell Armbruster III (Lemmon) arriveert op het schiereiland Ischia nabij Napels voor de formaliteiten rondom de repatriëring van het lichaam van zijn vader die is omgekomen bij een auto-ongeluk. Tot zijn verbazing ontdekt hij dat diens medepassagiere die eveneens omkwam, al jaren de minnares van zijn vader was. Haar dochter Pamela Pigott (Mills) is ook ter plaatse en wist evenmin van de verhouding af. Er liggen afpersers op de loer die geld zien in het zaakje, terwijl hotelmanager Carlo Carlucci (Revill) zorgt dat zijn familie ook een graantje mogen meepikken. Grandioze Wilder-komedie, die voortraast met de snelheid van een trein. Zeer leuke dialogen en one-liners verhullen de lengte van de film. Alle acteurs zijn schitterend, en de locaties werden aanlokkelijk in beeld gebracht door Luigi Kuveiller. Het scenario baseerden Wilder en I.A.L. Diamond op een toneelstuk van Samuel Taylor. Een film die je steeds weer kunt zien. Camerawerk van Luigi Kuveiller.

How to Frame a Figg

1971 | Komedie

Verenigde Staten 1971. Komedie van Alan Rafkin. Met o.a. Don Knotts, Joe Flynn, Elaine Joyce, Edward Andrews en Yvonne Craig.

Een wat simpele jongen (Knotts) krijgt niets dan moeilijkheden wanneer hij voor een stel schurkachtige politici de kastanjes uit het vuur moet halen. Een zoals gebruikelijk weinig subtiele Knotts-komedie.

The Trouble With Girls

1969 | Muziek, Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Muziek van Peter Tewksbury. Met o.a. Elvis Presley, Marilyn Mason, Nicole Jaffe, Sheree North en Edward Andrews.

Een van de betere Presley-producties waarin de zanger een Chautauqua -groep leidt. Er is een goed gevoel voor de sfeer van de jaren 1920-30. Het scenario is van Arnold Peyser en Lois Peyser naar een roman van Day Keene en Dwight Babcock. Het camerawerk is van Jacques Marquette.

The Intruders

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van William Graham. Met o.a. Don Murray, Edmond O'Brien, John Saxon, Anne Francis en Gene Evens.

De halfbloed Billy Pye (Saxon) is een ex-boef die naar Medilia terugkeert om sheriff te worden. Hij wil zich rehabiliteren. Veel nevenintriges, maar niets komt samen, wat te wijten is aan het scenario van Dean Riesner. Naar een verhaal van William Lansford.

The Glass Bottom Boat

1966 | Romantische komedie, Musical

Verenigde Staten 1966. Romantische komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Doris Day, Rod Taylor, Arthur Godfrey, John McGiver en Paul Lynde.

Ruimtevaart-ingenieur (Rod Taylor) valt op pr-dame (Doris Day) en huurt haar in om zijn biografie te schrijven. Tegelijkertijd wordt de dame in kwestie aangezien voor een Russische spion omdat haar hondje Vladimir heet. Heerlijke onzin geheel in de lijn van voormalig striptekenaar Tashlin, die Jayne Mansfield onsterfelijk maakte met vergelijkbare over-de-top komedies als Will Succes Spoil Rock Hunter? Tashlin en Day maakten een jaar later het niet minder krankzinnige Caprice, waarin Day wel degelijk een geheim agent speelde.

Birds Do It

1966 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Andrew Marton. Met o.a. Soupy Sales, Tab Hunter, Arthur O'Connell, Edward Andrews en Beverly Adams.

Soupy's eerste hoofdrol waarin hij onder de invloed van een serum raakt zodat hij kan vliegen. Redelijk leuk voor kinderen.

Fluffy

1965 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1965. Komedie van Earl Bellamy. Met o.a. Tony Randall, Shirley Jones, Edward Andrews, Ernest Truex en Howard Morris.

Domme film met professor Randall die met een leeuw experimenteert; hij raakt het beest niet meer kwijt, met alle gevolgen vandien. Hij wint er zelfs Jones mee.

Youngblood Hawke

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Delmer Daves. Met o.a. James Franciscus, Suzanne Pleshette, Mary Astor, Eva Gabor en Kent Smith.

Een alledaags maar toch onderhoudend verslag over een Zuidelijke schrijver die succes krijgt in New York en allerlei aardige vrouwen tegenkomt. Astor doet het het beste als Broadway- ster. Andrews heeft een prima rol als een zure criticus. Naar de roman van Herman Wouk.

The Brass Bottle

1964 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1964. Familiefilm van Harry Keller. Met o.a. Tony Randall, Burl Ives, Barbara Eden, Edward Andrews en Ann Doran.

Kinderlijke film over de geest Ives die uit de magische fles komt om Randall te dienen. Hoofdrolspeelster Eden deed het beter toen ze later op de tv zelf in de lamp ging.

Send Me No Flowers

1964 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1964. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Rock Hudson, Doris Day, Tony Randall, Paul Lynde en Hal March.

Door een misverstand denkt George (Hudson) dat zijn dagen op aarde zijn geteld. Omdat hij vrouwlief Judy (Day) met zo weinig mogelijk problemen wil achterlaten, begint hij onmiddellijk voorbereidingen te treffen. Hij gaat zelfs op zoek naar een nieuwe echtgenoot voor haar: een oude studievriend, die hij haar praktisch in de armen duwt. Wat Judy dan weer als een teken ziet dat haar man wel vreemd zal gaan. Aardige komedie met Day en Hudson die de naderende dood beschaafd inpassen in hun aangeharkte suburban-leventje.

Kisses for My President

1964 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1964. Komedie van Curtis Bernhardt. Met o.a. Fred MacMurray, Polly Bergen, Arlene Dahl, Edward Andrews en Eli Wallach.

Een komedie in de stijl van de jaren dertig over Bergen die de eerste vrouwelijke president van de VS wordt, met haar echtgenoot MacMurray die verstrikt raakt in het protocol dat geen rekening houdt met een 'heer des witte huizes'. Soms leuk, soms humorloos.

Good Neighbour Sam

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van David Swift. Met o.a. Jack Lemmon, Romy Schneider, Edward G. Robinson, Mike Connors en Dorothy Provine.

Goede komedie over Lemmons avonturen waarin hij doet alsof hij niet met zijn echte vrouw is getrouwd, maar met de verleidelijke buurvrouw Schneider. Heel veel visuele grappen en goede achtervolgingsscènes zorgen voor veel plezier. Scenario van James Fritzell, Everett Greenbaum en David Swift.

A Tiger Walks

1964 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1964. Familiefilm van Norman Tokar. Met o.a. Brian Keith, Vera Miles, Pamela Franklin, Sabu en Kevin Corcoran.

In een Amerikaans stadje ontsnapt een tijger uit zijn kooi. Paniek alom, hoewel oppasser Sabu de gemoederen tot bedaren probeert te brengen. Sheriff Keith licht de autoriteiten in en zet de jacht in. Dochter Franklin wil echter dat het dier levend gevangen wordt. Haar actie krijgt bijval in het hele land. Opportunistische gouverneur Andrews ziet in de zaak een uitstekende gelegenheid om stemmen te winnen voor de komende verkiezingen en stuurt de nationale garde. Verbazend goede dierenfilm uit de Disney-studio's, knap gespeeld en voorzien van enkele uitstekende spanningsmomenten. De karikatuur die Edwards maakt van zijn gouverneur en de daarbij horende politieke heisa is zeer geestig. Lowell S. Hawley baseerde zijn scenario op de roman van Ian Niall. Sfeervolle fotografie van William Snyder.

The Thrill of It All

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Doris Day, James Garner, Arlene Francis, Edward Andrews en Reginald Owen.

Day - de Amerikaanse mevrouw Doorsnee uit 1965 - doet braaf de afwas en voedt de kindertjes op, terwijl ze in de schaduw mag staan van haar geslaagde echtgenoot, dokter Garner. Haar kans komt als ze door een talentenjager ontdekt wordt voor een serie reclamespotjes voor de Happy Soap-campagne. Ze krijgt steeds meer werk, wordt steeds bekender en populairder. Garner wordt jaloers terwijl Day hem gaat verwaarlozen. Heel keurige, niet onaardige persiflage op de tv en tv-reclame naar een verhaal van Carl Reiner, die in de nodige kleine rolletjes over het beeld gaat.

The Man From Galveston

1963 | Western

Verenigde Staten 1963. Western van William Conrad. Met o.a. Jeffrey Hunter, Preston Foster, James Coburn, Joanna Moore en Kevin Hagen.

Jeffrey Hunter als advocaat in het wilde westen neemt de verdediging op zich van Joanna Moore, die wordt beschuldigd van moord op Price. Hij wint. Het had de pilot-film moeten zijn voor de TV-serie TEMPLE HOUSTON, maar hij werd in de bioscoop uitgebracht. Het vreemde daarbij was de rol van de vermoorde Price, die George Taggert speelde. In de TV-serie is die persoon weer opgestaan, nu gespeeld door Jack Elam. Hunter speelde Temple Houston. De serie liep van september 1963 tot maart 1964 en omvatte 26 afleveringen. Bert Glennon was de cameraman van de film, Jack Webb (bekend van DRAGNET) de producent en Dean Riesner en Michael Zegor bewerkten het verhaal van Philip Lonergan.

The Young Savages

1961 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1961. Misdaad van John Frankenheimer. Met o.a. Burt Lancaster, Dina Merrill, Shelley Winters, Telly Savalas en Pilar Seurat.

Voormalig tv-regisseur John Frankenheimer zag zijn tweede speelfilm als een proeve van bekwaamheid. Zijn speelfilmdebuut (The Young Stranger uit 1957) vond hij maar 'zo zo', dus werd het tijd voor een revanche die niet alleen de kritiek maar vooral hemzelf kon overtuigen. En dat lukte, mede dankzij vriend Burt Lancaster, die een glansrol speelt als nobele rechtsdienaar met oog voor de noden van de opgroeiende jeugd. The Young Savages speelt in het Spaanse deel van Harlem, NY. Bekend terrein voor zowel hoofdrolspeler als regisseur: Lancaster werd er geboren, Frankenheimer bracht er een groot deel van z'n jeugd door.

The Young Doctors

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Phil Karlson. Met o.a. Ben Gazzara, Dick Clark, Eddie Albert, Ina Balin en Aline MacMahon.

De jonge dokter Gazzara komt in dienst van het ziekenhuis van de oude, gerespecteerde Dr. March. Hij staat versteld over het gebrek aan discipline dat hier heerst. Dit kost bijna het leven aan een pasgeboren baby, omdat de bloedanalyses, waar Gazzara om had gevraagd, niet tijdig uitgevoerd werden. Routinefilm over de medische wereld die niet beter of slechter is dan een tv-serie als MEDISCH CENTRUM WEST. De acteurs leveren goed werk af, zonder overdreven betrokkenheid. Sentimentaliteit wordt niet geschuwd in dit scenario van Joseph Hayes naar de roman The Final Diagnosis van Arthur Hailey. Alleen voor liefhebbers van het genre. Fotografie van Arthur J. Ornitz.

Love in a Goldfish Bowl

1961 | Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1961. Muziek van Jack Sher. Met o.a. Tommy Sands, < Fabian, Jan Sterling, Edward Andrews en Fabian.

De film is net zo slecht als de titel, een waardeloos onbenullig geval over tieners die een strandhuis bezetten. Vergeet het maar.

The Fiend Who Walked the West

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Gordon Douglas. Met o.a. Hugh O'Brian, Robert Evans, Dolores Michaels, Linda Cristal en Stephen McNally.

Dit is een vage herverfilming van de film KISS OF DEATH, naar het verhaal van Eleazer Lipsky dat voor deze film bewerkt werd door Harry Brown en Philip Yordan. O'Brian is de arme rancher die uit pure nood met een vriend een bankoverval pleegt om zijn vrouw en komend kind te kunnen onderhouden. Het mislukt, en hij belandt in de gevangenis. O'Brian neemt daar Evans in vertrouwen door hem de schuilplaats van de buit te vertellen. Evans komt eerder vrij en wil het geld verkrijgen. Daartoe bedreigt hij O'Brians vrouw, Cristal, die daardoor haar kind verliest. Tussendoor zien we nog een paar moorden en dan laten de autoriteiten O'Brian gaan om sheriff McNally te helpen. Slaagt hij, wordt zijn straf kwijtgescholden. Onderhoudend maar net niet goed genoeg om boeiend te zijn. Ely staat hier aan het begin van zijn filmcarrière - hij zou later Tarzan op tv gaan spelen.

Trooper Hook

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Charles Marquis Warren. Met o.a. Barbara Stanwyck, Joel McCrea, Earl Holliman, John Dehner en Royal Dano.

Bij een aanval op een Indianendorp ontmoeten soldaten een blanke vrouw met een kind. Dat blijkt het vijf-jarig zoontje van het opperhoofd (Acosta) te zijn. Ze wil terug naar haar man (Dehner). Als sergeant Hook (McCrea) die zich over haar heeft ontfermd toen iedereen alleen maar antipathie jegens haar kon opbrengen, haar daarheen brengt, wil het Indianenopperhoofd aanvallen: hij eist zijn zoon terug. Hook dreigt de jongen te doden als hij het daadwerkelijk doet en de Chief laat hen door. De echtgenoot wil echter niets met de jongen te maken hebben - veel tijd is er verder niet want de Indianen vallen nu echt aan. De nare echtgenoot en de Big Chief vallen in de strijd en Hook kan een gezin stichten. Het lijkt spannend, maar er wordt veel te veel gepraat. Regisseur Warren schreef zelf het scenario naar een verhaal van Jack Schaefer. Tex Ritter zong de titelsong.

Three Brave Men

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Ray Milland, Frank Lovejoy, Ernest Borgnine, Nina Foch en Andrew Duggan.

Borgnine wordt als veteraan-marinier beschuldigd van akkefietjes met de communisten. De film is goed bedoeld maar zit te vol met clichés om zijn doel te bereiken.

The Tattered Dress

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Jack Arnold. Met o.a. Jeff Chandler, Jeanne Crain, Jack Carson, Gail Russell en George Tobias.

Een traag geregisseerd, maar innemend verteld verhaal van advocaat Chandler die een echtpaar uit de betere kringen, verdacht van moord, verdedigt. Crain is zijn sympathieke vrouw. Scenario van George Zuckerman. Camerawerk van Carl E. Guthrie.

Hot Summer Night

1957 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1957. Misdaad van David Friedkin. Met o.a. Leslie Nielsen, Colleen Miller, Edward Andrews, Claude Atkins en Paul Richards.

Een onconventioneel verhaal over de reporter Bill Partain (Nielsen) die zijn best doet om een interview te krijgen met de leider van een roofbende Tom Ellis (Wilke). Het scenario is van regisseur Friedkin en Morton S. Fine. Het camerawerk is van Harold J. Marzorati.

These Wilder Years

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Roy Rowland. Met o.a. James Cagney, Barbara Stanwyck, Walter Pidgeon, Betty Lou Keim en Don Dubbins.

Vreemd om Cagney tegen te komen in dit damesdrama over staalfabrikant Steve Bradford die, op zoek naar zijn onwettige zoon, een ongehuwde tienermoeder (Keim) ontmoet door tussenkomst van Ann Dempster, de directrice van een tehuis voor vondelingen (Stanwyck). Scenario van Frank Fenton naar het verhaal van Ralph Wheelwright. Camerawerk van George J. Folsey.

The Unguarded Moment

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Harry Keller. Met o.a. Esther Williams, George Nader, John Saxon, Edward Andrews en Les Tremayne.

Een redelijk drama over een onderwijzeres wier emoties belaagd worden door een wellustige leerling. De film is alleen opmerkelijk omdat Williams nu eens niet zwemt. Scenario van Herb Meadow en Larry Marcus naar een verhaal van Rosalind Russell.

Tea and Sympathy

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Deborah Kerr, John Kerr, Leif Erickson, Edward Andrews en Darryl Hickman.

Een gladde bewerking van Robert Andersons toneelstuk, maar met goede acteurs. Een eerstejaars heeft een verhouding met de vrouw van een leraar, een onderwerp dat de homoseksualiteit op de instituten omzeilt. Beide Kerrs in gevoelige vertolkingen. Het camerawerk is van John Alton.

The Phenix City Story

1955 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1955. Drama van Phil Karlson. Met o.a. John McIntire, Richard Kiley, Kathryn Grant en Edward Andrews.

Vlot lopende exposéfilm, compact verteld, realistisch geproduceerd, en met een goede rolbezetting, over een advocaat die terugkeert naar zijn geboortestadje waar corruptie welig tiert, en daar wat aan probeert te doen. Soms vertoond zonder proloog van 13m.