Chris Stainton is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Pop Galerie: Joe Cocker

1997 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1997. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Joe Cocker, Tina Turner, Ray Charles, Tom Jones en Eric Clapton.

Een verslag van de bewogen carrière van de Britse popzanger Joe Cocker, de blanke man met de zwarte stem. Dertig jaar na zijn doorbraak staat hij nog steeds aan de top. Hij overleefde elke verandering in de popwereld. Hij werd geboren in Sheffield op 20 mei 1944 als John Howard Cocker. Hij groeide op in de arbeiderswijk van de indrustriestad. In de school viel hij al vlug op door zijn warme stem. Invloeden kreeg hij van de skiffle-rock van Lonnie Donegan, de blues-ballads van Ray Charles en de jazz-blues van Muddy Waters. In 1959 vormde hij zijn eerste groepje, The Chevalliers. Nadien werd hij een lokale bekendheid als Vance Arnold. In 1967 werd hij ontdekt door producer Denny Cordell en in 1968 brak hij internationaal door met 'With A Little Help From My Friends'. Dank zij zijn optreden in Woodstock werd hij een superster. De film brengt veel, voordien nog nooit vertoond, archiefmateriaal en interviews met Cocker in diverse stadia van zijn loopbaan. De makers praten tevens met een aantal mensen die de succesrijke zanger van dichtbij hebben meegemaakt. Cocker wijdt zonder schroom uit over de 'drugperiode' in zijn leven en hoe hij er tenslotte aan ontsnapte. Tussendoor krijgen we een palet van zijn populairste songs te horen in live- uitvoeringen. Niet te missen voor de fans. Peter Koköfer schreef het scenario. Ivo Kaloper stond in voor de research en Andreas Schneider monteerde. Nieuw materiaal werd gefilmd door Steve Shutter. Stereo.

Eric Clapton: From The Cradle

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Milton Lage. Met o.a. Eric Clapton, Simon Clarke, Andy Newmark, Roddy Lorimer en Jerry Portnoy.

Een vitaal kijkje achter de schermen van Claptons 'From the Cradle'-tour uit 1994. In deze een uur durende special worden een aantal van de grote bluesnummers vertolkt. De opnames zijn gemaakt in Manhattan, tijdens de repetities voorafgaande aan de tour en regisseur Lage filmt vanuit de meest onmogelijke hoeken om de statische presentatie van Clapton wat meer elan te geven. De nadruk ligt wijselijk op de fameuze techniek van deze gitaarheld en op zijn interactie met de overige bandleden. Clapton levert ook commentaar op zijn dertigjarige carrière, die begon bij John Mayall en diens Bluesbreakers. Een fascinerende documentaire over deze gitaarvirtuoos, ook wel Slow Hand genoemd, met heerlijke blues.

Joe Cocker: Mad Dogs and Englishmen

1971 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1971. Documentaire van Pierre Adidge. Met o.a. Joe Cocker, Leon Russell, Chris Stainton, Carl Radle en John Price.

Een uitstekende rockumentaire over Cockers Amerikaanse tournee van 1970, met optredens van Cocker, Russell en Linnear als hoogtepunten. Ook bekend als: MAD DOGS AND ENGLISHMEN.