Harry Rabinowitz: muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Revolution

1985 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1985. Historische film van Hugh Hudson. Met o.a. Al Pacino, Donald Sutherland, Nastassja Kinski, Joan Plowright en Dave King.

Verschrikkelijk pretentieus en verwarrend verhaal over het begin van de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd, met Pacino, die dienst neemt in het Britse leger, nadat zijn zoon als 'vrijwilliger' gerecruteerd werd. Het scenario van Robert Dillon concentreert zich op de onderlinge strijd tussen Pacino en de sadistische officier Sutherland. Na een half uur geef je gewoonweg op om te trachten het chaotische verhaal te ontwarren. Wat overblijft zijn een reeks zeer ruw geschetste schilderingen, die onderling weinig verband houden met elkaar. Nadat de film was uitgekomen ging de studio failliet en deze film geldt als een van de 'Edsels' van de filmindustrie.

The Sign of Four

1983 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1983. Mysterie van Desmond Davis. Met o.a. Ian Richardson, David Healy, Trevor Howard, Cherie Lunghi en Terence Rigby.

Major Walters ontfutselt in India van een viertal gevangenen een situatiekaart met de vindplaats van de grootste diamant ter wereld; in ruil daarvoor belooft hij hen te bevrijden, maar hij maakt zich uit de voeten en laat hen rotten. Vele jaren later als Melia de enige overlevende vrijgekomen gevangene is, heeft het uur der wrake geslagen. Daarvoor moeten Walters` zoon Heffer en Morstans (een broeder in het kwaad van Walters) dochter Lunghi boeten. Sherlock Holmes bindt de strijd aan met een moordlustige dwerg en een man met één been om Lunghi te helpen. Bovendien is hij, met de gebruikelijke flarden mist omgeven, op zoek naar de diamant. Het is jammer dat de acteurs het er af en toe zo dik opleggen, waardoor deze - toch wel spannende - film veel weg heeft van een persiflage. Richardson zet een geloofwaardige Holmes neer. Zijn film HOUND OF THE BASKERVILLES uit 1983 is net zo goed.

Agatha Christie's 'The Manhood of Edward Robinson'

1982 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1982. Misdaad van Brian Farnham. Met o.a. Nicholas Farrell, Cherie Lunghi, Ann Thornton, Tom Mannion en Sally Ann Law.

Een verfilming van de gelijknamige novelle van Agatha Christie uit de bundel [KL]The listerdale mystery[KLE] (1934), geïnspireerd door een voorval uit het leven van de schrijfster. Centraal staan de avonturen van een spookachtige cabriolet, die het leven van een man verandert. De toon is die van een misdaadkomedie. Het bekende gebrek: wat lang in verhouding tot de novelle, die een kleine vijftien pagina's telt. Niettemin aardige ontspanning.

Agatha Christie's 'The Girl in the Train'

1982 | Misdaad, Thriller, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1982. Misdaad van Brian Farnham. Met o.a. Jo Warne, Osmind Bullock, Matyelok Gibbs, James Grout en Ernest Clark.

Verfilming van de gelijknamige novelle van Agatha Christie, uit de bundel [KL]The listerdale mystery[KLE] (1934), over de poging tot moord op een jonge vrouw in een trein. Inspecteur Jarold (Pember) lost het raadsel op. Is het bekijken waard maar wel wat lang in verhouding tot de novelle, die amper twintig pagina's telt.

Agatha Christie's 'The Case of the Middleaged Wife'

1982 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1982. Thriller van Michael A. Simpson. Met o.a. Gwen Watford, Peter Jones, Kate Dorning, Linda Robson en Maurice Denham.

Een bewerking van het gelijknamige verhaal van Agatha Christie uit de bundel [KL]Parker Pyne Investigates[KLE] (1933). Een verwaarloosde echtgenote vraagt advies aan de mysterieuze Mr. Parker Pyne (Denham), die haar tegen vergoeding voorziet van een zeer aardige minnaar met wie ze haar man jaloers kan maken. Geen misdaadverhaal maar een mager avontuur, uit de tijd vóór Hercule Poirot, die de schrijfster wereldberoemd zou maken. Bovendien doet de hier weergegeven Engelse samenleving sterk gedateerd aan. Het bekijken waard om het spel, maar verder net

Agatha Christie's 'The Case of the Discontented Soldier'

1982 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1982. Komedie van Michael A. Simpson. Met o.a. William Gaunt, Maurice Denham, Lally Bowers, Angela Easterling en John Kearny.

Een verfilming van het gelijknamige verhaal van Agatha Christie, uit de bundel [KL]Parker Pyne investigates[KLE] (1933). Centraal staat een gepensioneerde officier (Denham) die in Afrika heeft gediend, zich nu dood verveelt in Londen en wat avontuur zoekt. Dit wordt hem tegen betaling geleverd door de mysterieuze Mr Parker Pyne. Het wordt zelfs gevaarlijk, al blijft de toon luchtig als die van een misdaadkomedie. Willekeurige intrige, en Pyne is een kladversie van de latere Hercule Poirot. Is het bekijken wel waard maar nog geen 'echte' Agatha.

Agatha Christie's 'Jane in Search of a Job'

1982 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1982. Misdaad van Christopher Hodson. Met o.a. Elizabeth Garvie, Andrew Bicknell, Geoffrey Hinsliff, Tony Jay en Stephanie Cole.

Een bewerking van de gelijknamige novelle van Agatha Christie, uit de bundel The listerdale mystery, over de tragikomische avonturen van een jonge vrouw die via een merkwaardige advertentie werk vindt. Onschuldig, ontspannend en goed gespeeld.

The Marquise

1980 | Komedie, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1980. Komedie van Christopher Hodson. Met o.a. Diana Rigg, Richard Johnson, James Villiers, Ralph Michael en Mary Chilton.

Parijs 1735. Adrienne (Chilton) en Miguel (Chatto), dochter van Graaf Raoul de Vriac (Johnson) en zoon van Hertog Esteban de Santaguana (Villiers), verloven zich. Iedereen is blij, behalve de verloofden, want die zijn al verliefd op iemand anders. Zij droomt van haar knecht Jacques (Frazer), hij van een Parijse danseres. Later op de avond verschijnt eensklaps Markiezin Eloise de Kousteril (Rigg), waarop Raoul jaren geleden in Spanje verliefd was. Zij is de moeder van Adrienne, maar Raoul wil niet dat zijn dochter dit te weten komt. Eloise neemt al vlug de touwtjes in handen, maar als Esteban zich aanmeldt wacht nog een verrassing. Zalige komedie met flitsende en bitse dialogen, gespeeld door een keure van topacteurs op het hoogtepunt van hun kunnen. Rigg is hier gewoonweg om op te eten. Ze domineert de hele film zonder de minste moeite. Het is dan ook een droomrol, geschreven door niemand minder dan Noel Coward, die al zijn ironie over de adel uitstrooide in een bijtende vorm, die enkel hij beheerste. Een klein juweeltje dat je moet gezien hebben als je van droge Britse humor houdt. Fotografie is van Gerry Lord.