Jade Magri

Acteur

Jade Magri is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Orchid House

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Horace Ové. Met o.a. Diana Quick, Nigel Terry, Carmen Du Sautoy, Kate Buffery en Frances Barber.

De kroniek van een Britse familie op het eiland Domenica in de Cara[KA3]iben. Het verhaal, zoals verteld door de meid en gouvernante Lally (Sinclair), is onderverdeeld in vier hoofdstukken (en wordt in vier delen uitgezonden). 1. RETURN OF THE MASTER. Na vier jaar aan het Europese front keert John Mowbray (Terry) terug naar zijn vrouw (Quick) en zijn drie dochters Stella (Gardiner), Joan (Magri) en Natalie (Williams). Hij is erg veranderd, zwijgzaam en in zichzelf gekeerd. Hij lijkt wel een vreemde en weigert over de oorlog te praten. 2. STELLA. Twintig jaar later. Onder de zwarte bevolking groeit ongenoegen. Baptiste (James), knecht van de Mowbrays, predikt revolutie. Na haar huwelijk met een Amerikaan keert Stella (nu vertolkt door Buffery) terug naar het eiland met haar zoontje. Haar vader is door zijn opiumverslaving haast een apathisch wrak. 3. JOAN. Na het fatale ongeval van Mr. Lilipoulala (Straker), Johns opiumleverancier, raken de gemoederen verhit. Joan (Barber) beschuldigt Stella van moord. Ook zij haatte Lilipoulala, maar hij kon hun vader kalmeren. De verhouding tussen beiden wordt hatelijk. Stella keert terug naar haar man, ook al breekt dit het hart van haar jeugdliefde Andrew (Carter). 4. NATALIE. De Britse heerschappij over Domenica nadert het einde. De verhoudingen tussen blank en zwart zijn totaal verandert. Als Natalie (Hurley) op het eiland terugkeert om haar ouders en zus te bezoeken komt ze terecht in een heksenketel. Ambitieuze poging om het leven in een Britse kolonie tussen de twee wereldoorlogen in beeld te brengen. De personages zijn weinig interessant en hun belevenissen komen zo uit een driestuiversroman. Bovendien neemt scenarist Jim Hawkins alle tijd om de roman van Phyllis Shand Allfrey op film levend te maken. Gevolg een doodse, saaie boel met veel gepraat en weinig actie. Wel mooie fotografie van Gabriel Beristain.

Runaway Bay

1991 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1991. Familiefilm van Xavier Castano en Lawrence Moody. Met o.a. Eric Fries, Jade Magri, Natasha Cashman en Diana Eskell.

Enkele jongeren vormen het vrijwillige Caraïbische milieubeschermingscomité. Het bestuur van het eiland waarop ze wonen is van plan het strand te verkavelen. Dit was steeds een natuurreservaat voor schildpadden. Volgens de burgemeester hebben deze dieren een ander onderkomen gezocht, dus staat niets zijn plannen nog in de weg. De tieners schieten in actie en willen het tegendeel bewijzen, maar stoten steeds met het hoofd tegen de muur. Er is teveel geld mee gemoeid en bovendien is het niet eenvoudig om tegen de corrupte machtsmachine te vechten. Ondertussen mogen ze nog enkele misdaden oplossen, zoals het zoeken naar een gestolen jacht. Een 'Miami Vice' voor jongeren, met veel aandacht voor het behoud van het milieu. Deze jonge mensen bewijzen dat activisten niet steeds tot geweld hoeven over te gaan. De meeste volwassenen zijn karikaturen en het doelpubliek zal heel wat genoegen beleven aan hun 'stommiteiten'. Pluspunt is dat er weinig fysiek geweld getoond wordt, zodat ook de jongsten er kunnen naar kijken. Het scenario werd geschreven door Martin Brossolet, Elizabeth Baxter, John Chambers en Michael Russell. Oorspronkelijk uitgezonden in vijf delen van 80m.

Courage Mountain

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm

Frankrijk/Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Christopher Leitch. Met o.a. Charlie Sheen, Leslie Caron, Juliette Caton, Jan Rubes en Yorgo Voyagis.

Geïnspireerd op Heidi en met dezelfde personages van schrijfster Johanna Spyri uit 1831, maar Heidi is nu veertien en voor een betere opvoeding naar een internaat in Italië gestuurd. Door de omstandigheden - WO I - komt ze terecht in een Dickensiaans weeshuis. Gelukkig heeft zij Sheen die Peter speelt, haar schaapherdersvriendje, en hij komt haar redden. Caton is schattig als Heidi, Caron is de strenge directrice van het internaat, maar de jonge Sheen past niet in zijn rol. Evenwel een lieve familiefilm, over het algemeen redelijk geacteerd en behoorlijk geproduceerd. Het scenario is van Weaver Webb.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jade Magri op televisie komt.

Reageer