Alain Soreil

Acteur

Alain Soreil is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Renseignements Généraux : Mortelle amitié

1994 | Misdaad

Frankrijk/België 1994. Misdaad van Teff Erhat. Met o.a. Victor Lanoux, Benoît Robert, Stéphanie Marie, Michel Israël en Valérie Lemaître.

Wanneer de Franse politie-inspecteur Goupil (Lanoux) in Brussel zijn oude gabber Koener opzoekt, worden zij plotseling beschoten. Tot zijn verbijstering wordt de inspecteur opgepakt door de Belgische politie. Hij wordt verdacht een medeplichtige van een gezochte gangster te zijn. Jawel: Koener, een Franse ex- smeris, is op het verkeerde pad geraakt. Het enige opvallende aan deze veertiende aflevering van deze reeks is dat het verhaal zich in België afspeelt en dat de goed acterende Lanoux omringd wordt door een aantal plaatselijke acteurs. De uit Turkije afkomstige regisseur die sinds 1969 over de Belgische nationaliteit beschikt, heeft een vijftal tv-films op zijn naam staan.

King Singer

1977 | Komedie

België 1977. Komedie van Richard Olivier. Met o.a. André Burton, Sonia Dufour, Alain Soreil, Caroline Van en Viviane Collet.

Domme grappen rond het thema van het Watergate-schandaal (daar moet de kijker echter wel iets van af weten). Regisseur en schrijver van het scenario en de dialogen, Olivier, biedt geen weerstand tegen langdradigheid. Een uitgerekt plot, dat zo langdurig bij allerlei bijzaken stilstaat, dat de vraag rijst wat nu precies zijn bedoelingen waren. Met enkele, want dat valt niet te ontkennen, goede visuele grappen is er nog geen film.

Jambon d'Ardenne

1977 | Komedie

België/Frankrijk 1977. Komedie van Benoît Lamy en Benoit Lamy. Met o.a. Annie Girardot, Ann Petersen, Christian Barbier, Dominique Drouot en Nathalie Van De Walle.

De concurrentiestrijd in een dorpje in de Ardennen tussen een restaurant en een recht daartegenover staande friteskraam. Olie op het vuur als de zoon van de restauranteigenares verliefd wordt op de dochter van de friteskraameigenares. Na een echte veldslag blijven beide eigenaressen met de brokken zitten. Een zeer goede milieuschets met goede vertolkingen van Girardot en Petersen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alain Soreil op televisie komt.

Reageer