Nelson Pereira Dos Santos

Regisseur

Nelson Pereira Dos Santos is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Rio quarenta graus

1987 | Komedie

Brazilië 1987. Komedie van Nelson Pereira Dos Santos. Met o.a. Glauce Rocha, Roberto Batalin en Ana Beatríz.

De actie speelt zich af op een warme zondag wanneer vijf pindaverkopers zich over Rio de Janeiro verspreiden om hun waar te verkopen. Zo worden ons verschillende bewoners en hun gedrag getoond. Aan het eind van de dag keren de verkopers naar hun oorspronkelijke ontmoetingsplaats terug. Curieuze film die een veelzijdig beeld van Rio laat zien.

Jubiaba

1986 | Drama

Frankrijk/Brazilië 1986. Drama van Nelson Pereira Dos Santos. Met o.a. Grande Otelo, Charles Baiano, Françoise Goussard, Catherine Rouvel en Raymond Pellegrin.

Jubiaba is een oude zwarte man die in de Braziliaanse stad Bahia de gezagsdrager van de mystieke Candomble-cultus is, die een mengelmoes is van religie en mysterie met vreemde gebruiken en riten. Hij staat met raad (en daad) zijn v.n.l. zeer arme volgelingen bij. Een van hen is Baiano, die als jonge zwarte wees na de dood van zijn tante geplaatst werd in het blanke gezin van de welgestelde Pellegrin. Huishoudster Rouvel heeft een hekel aan zwarten en maakt Baiano het leven zuur, terwijl Pellegrin's dochter Goussard toenadering tot hem zoekt. Beiden jongeren worden verliefd op elkaar. Als Pellegrin hierachter komt, smijt hij Baiano zijn huis uit. Baiano slaat zich door het leven als beroepsbokser, plantagewerker en worstelaar in een circus. Met zijn niet aflatende charme verovert hij menig vrouwenhart. Sfeervolle film met een swingende Braziliaanse score, die zich hier en daar op te veel zijpaden begeeft. Hij behoort tot de Cinema Nuovo. Jorge Amado bewerkte met regisseur Pereira Dos Santos zijn eigen roman tot scenario. Gesitueerd rond 1930.

Na estrada da vida

1980 | Komedie

Brazilië 1980. Komedie van Nelson Pereira Dos Santos. Met o.a. Romeu J. Mattos, José A. Santos, Nadia Lippi en Silvia Leblon.

Twee jongeren uit de provincie die ernaar streven om succes te hebben als zangers, vormen een duo en laten zich Millionario (Miljonair) en Jos[KA1]e Rico (José de Rijke) noemen. Ze slagen erin een plaatje op te nemen, maar als het succes uitblijft, roept een van hen de Maagd Maria aan opdat ze een wonder doet. Een van de mindere films in de filmografie van de maker.

Rio zona norte

1957 | Drama

Brazilië 1957. Drama van Nelson Pereira Dos Santos. Met o.a. Grande Otelo, Jece Valadao, Maria Pétar en Malú.

Een componist van een samba-school krijgt een ongeluk. Terwijl hij wacht tot er hulp komt, blikt hij terug op zijn leven. Ondanks het feit dat Pereira Dos Santos tot een van de belangrijkste regisseurs van de Braziliaanse film gerekend wordt, is dit een van zijn minst geslaagde werken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nelson Pereira Dos Santos op televisie komt.

Reageer