André Domage

Cameraman

André Domage is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Le 4ème pouvoir

1985 | Drama

Frankrijk 1985. Drama van Serge Leroy. Met o.a. Philippe Noiret, Nicole Garcia, Jean-Claude Brialy, Michel Subor en Roland Blanche.

Een ambitieuze film waarin een rechtschapen krantenjournalist de waarheid tracht te achterhalen rond de moord op het hoofd van een in Parijs gesitueerde Arabische revolutionaire groepering. Tegelijkertijd gaat hij een confrontatie aan met de presentatrice van het televisiejournaal, die zich meer zorgen maakt om haar kijkcijfers. Het gegeven is interessant, maar wel erg (achterhaald) zwart-wit uitgewerkt: de geschreven pers komt er goed vanaf, de televisie slecht. Philippe Noiret (Il postino) zorgt niettemin voor een geloofwaardige vertolking van de journalist.

Otalia de Bahia

1976 | Drama, Musical

Brazilië/Frankrijk 1976. Drama van Marcel Camus. Met o.a. Mira Fonseca, Antonio Pitanga, Zeni Pereira, Maria Viana en Panco Sanches.

In Bahia waar het ondanks de armoede alle dagen feest is wordt een onbevangen hoertje verliefd op een door de politie gezochte rokkenjager. Alle buurtgenoten bemoeien zich ermee. Camus' terugkeer naar Brazilië - waar hij ORFEU NEGRO maakte - leverde een oppervlakkige folklore op die wel rumoerig, maar nergens meeslepend is. Camerawerk van André Domage.

La grande vadrouille

1966 | Oorlogsfilm, Komedie

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1966. Oorlogsfilm van Gérard Oury. Met o.a. Louis de Funès, Bourvil, Marie Dubois, Claudio Brook en Andréa Parisy.

Een toestel van de Royal Air Force wordt anno 1942 boven Parijs uit de lucht geschoten. De drie inzittenden brengen zich met hun parachute in veiligheid. Eentje belandt bij Opera-directeur Stanislas Lefort (De Funès), een ander raakt in de dierentuin van Vincennes verzeild en het derde bemanningslid komt terecht op een bouwsteiger bij de plaatselijke Kommandantur. Het uitstapje uit de titel behelst de pogingen om het geallieerde drietal richting vrij Frankrijk te loodsen. De zo nu en dan zeer geestige film stond decennialang nummer een op de Franse ranglijst van best bekeken films aller tijden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Domage op televisie komt.

Reageer