Pauline Dairou: montage.
Er zijn 8 films gevonden.

Les Apaches

2013 | Drama

Frankrijk 2013. Drama van Thierry de Peretti. Met o.a. Aziz El Hadachi, François-Joseph Cullioli, Hamza Meziani, Maryne Cayon en Joseph-Marie Ebrard.

Aziz en zijn hangjongerenkliek houden een avondfeestje rond het zwembad van een villa waarvan de Franse eigenaars afwezig zijn. De boel loopt uit de klauw: een antiek geweer wordt gestolen en een malafide, invloedrijke vastgoedondernemer bemoeit zich ermee. Conform de fatsoenscultuur tracht dit vervelende, trage pauperdrama empathie te kweken voor Noord-Afrikaanse onderklassejongeren in Europa. Vergeefs: Aziz en zijn nietsnuttende straatmaatjes wekken slechts ergernis op. Terloopse schets van de Corsicaanse bovenwereldcultuur met onderwereldmores blijkt het interessantste scenario-element.

Opération Libertad

2012 | Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Portugal 2012. Drama van Nicolas Wadimoff. Met o.a. Karine Guignard, Natacha Koutchoumov, Laurent Capelluto, Nuno Lopes en Stipe Erceg.

Uit een oude doos opgediepte VHS-cassettes flitsen ex-kunstacademiestudent Hugues dertig jaar terug in de tijd: het links-revolutionaire Utopia van 1978. De Zwitserse Groupe Autonome Révolutionnaire ontvoert in Zürich een bankdirecteur en diens topcliënt. Laatstgenoemde is een verachtelijk sujet dat voor de Paraguayaanse dictator Stroessner een kapitaal in veiligheid moet brengen. Hugues filmt de gewapende actie. Ambitieuze mockumentary van Geneefse idealist-documaker Wadimoff leeft van dynamiek en met elkaar incongruente personages. Plausibel is de overgeënsceneerde 'gevonden filmmateriaal'-structuur echter bepaald niet. Punksoundtrack met Richard Hell, Stranglers, Johnny Thunders.

Le nouveau protocole

2008 | Thriller

Frankrijk 2008. Thriller van Thomas Vincent. Met o.a. Clovis Cornillac, Marie-Josée Croze, Dominique Reymond, Gilles Cohen en Stéphane Hillel.

Klassieke paranoia-thriller van Franse makelij, over een eenzame boswachter (Cornillac) die het fatale auto-ongeluk van zijn tienerzoon onderzoekt. Hij was het slachtoffer van een medisch experiment, zo wordt hem ingefluisterd door andersglobaliste en samenzweringsexpert Diane (Croze), en samen hakken ze zich een weg richting de top van de farmaceutische industrie. Dat de plot zich richting de energieke finale nogal eens in ongeloofwaardige bochten wringt valt regisseur-scenarist Vincent te verwijten, maar tegelijkertijd blijft het precies lang genoeg gissen naar de waarheid.

La faute à Fidel!

2006 | Drama, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 2006. Drama van Julie Gavras. Met o.a. Nina Kervel-Bey, Stefano Accorsi, Julie Depardieu en Mar Sodupe.

Verfijnd politiek drama over een kleinburgerlijk gezin in Parijs dat anno jaren 70 evolueert tot het middelpunt van een extreemlinkse actiegroep. Het 9-jarige dochtertje (glansrol Kervel) komt in opstand tegen het rumoer en wil niets liever dan terugkeren naar haar gemoedelijke bestaan. La faute à Fidel! is een doorvoeld humanistisch werk waarin grootse gebeurtenissen en ideeën op verrassende wijze worden gefilterd en gerelativeerd door een kinderlijke geest. Regiedebuut van ervaringsdeskundige Julie Gavras, de dochter van de politiek geëngageerde Griekse cineast Costa-Gavras. Gebaseerd op het boek van Domitilla Calamai.

Satin Rouge

2002 | Romantiek, Drama, Muziek

Frankrijk​/​​Tunesië 2002. Romantiek van Raja Amari. Met o.a. Hend El Fahem, Maher Kamoun, Monia Hichri, Nadra Lamloum en Faouzia Badr.

Weduwe Lilia (Hiam Abbas) woont met haar tienerdochter Salma in Tunis. Ze brengt de dag door met huishoudelijke klusjes, ze kijkt soaps en ze praat tegen de foto van wijlen haar man. Op een dag ontdekt ze dat Salma stiekem buikdanslessen neemt. Ze volgt haar dochter naar het theater waar ze subiet tegen de grond gaat na het zien van de sensuele dans. De voluptueuze danseres Folla ontfermt zich over haar. Lilia draait bij. Zozeer dat ze zelf op het toneel belandt. Fraai portret van een opbloeiende vrouw, gemaakt door een vrouw die het dansen leerde in Tunis en het filmen in Parijs.

Le nombre i

1999 |

Frankrijk 1999. Dominique Perrier. Met o.a. Audrey Kukulsky, Daniel Faivre en Judith Henry.

Weduwe Lilia (Hiam Abbas) woont met haar tienerdochter Salma in Tunis. Ze brengt de dag door met huishoudelijke klusjes, ze kijkt soaps en ze praat tegen de foto van wijlen haar man. Op een dag ontdekt ze dat Salma stiekem buikdanslessen neemt. Ze volgt haar dochter naar het theater waar ze subiet tegen de grond gaat na het zien van de sensuele dans. De voluptueuze danseres Folla ontfermt zich over haar. Lilia draait bij. Zozeer dat ze zelf op het toneel belandt. Fraai portret van een opbloeiende vrouw, gemaakt door een vrouw die het dansen leerde in Tunis en het filmen in Parijs.

Karnaval

1998 | Drama

Zwitserland​/​​Frankrijk​/​​België​/​​Duitsland 1998. Drama van Thomas Vincent. Met o.a. Sylvie Testud, Amar Ben Abdallah, Clovis Cornillac, Martine Godart en Jean-Paul Rouve.

Een Franse jongeman van Noord-Afrikaanse afkomst die Duinkerken wil verlaten om in Marseille zijn heil te zoeken, komt terecht in de plaatselijke carnavalsfestiviteiten. Wanneer hij voorzichtig iets begint met een getrouwde jonge vrouw die allerminst tevreden is met haar agressieve dronkaard van een echtgenoot, ontstaan er problemen. Aan het eind van de film zijn tenminste drie levens veranderd. Regisseur Vincent, die in Berlijn een Gouden Beer-nominatie kreeg voor zijn eerste lange speelfilm, schetst een fascinerend contrast tussen de grauwe sfeer in de Franse havenplaats en de kleurrijke, uitbundige kostuums waarmee de bewoners hun nauwelijks opwekkende bestaan op afstand proberen te houden. Temidden van de feestgangers, die zich drinkend en hossend gedurende korte tijd kunnen voordoen als iemand anders, valt deze werkelijke buitenstaander (Ben Abdallah) onmiddellijk op. Geholpen door het fraaie camerawerk van Dominique Bouilleret brengt Vincent die spanning trefzeker in beeld en maakt goed gebruik van de prima hoofdrolspelers, de in eigen land drukbezette Testud (La captive) en de debuterende Ben Abdallah.

The tale of the three lost jewels

1994 | Oorlogsfilm

België​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Oorlogsfilm van Michel Khleifi. Met o.a. Ghassan Abu Libda, Hana'Ne meh en Mohammed Nahhal.

Film over een twaalfjarig Palestijns jongetje dat zich een modern sprookje droomt en daarmee ontsnapt aan de grauwe werkelijkheid van het vluchtelingenkamp waarin hij leeft. De twaalfjarige Yusef gebruikt zijn fantasie om te ontsnappen aan het leven in het vluchtelingenkamp op de Gaza-strook. Op een dag ontmoet hij de mooie jonge Aida en wordt een sprookje 'werkelijkheid'. Om met Aida te kunnen trouwen moet Yusef op zoek naar de drie missende juwelen van Aida's familieketting. Een zoektocht die zelfs in Yusefs fantasie niet ongevaarlijk is, laat staan in de werkelijkheid van alle dag.