Hans-Peter Reinecke: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Polizeiruf 110: Der Pferdemörder

1996 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1996. Misdaad van Matti Geschonneck. Met o.a. Jeacki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marita Böhme, Hans-Peter Reinecke en Renate Geißler.

Rosenemil

1993 | Drama, Romantiek

Duitsland 1993. Drama van Radu Gabrea. Met o.a. Werner Stocker, Dana Vávrová, Dominique Sanda, Serge Reggiani en Erich Bar.

Emil is een gespierde jongen van heel bescheiden afkomst. Hij is een charmante vent die kennismaakt met hoertje Lissy, bijgenaamd, Polenliese. Lissy heeft een ruim hart en raakt verkikkerd op Emil die zich graag laat onderhouden en als het nodig is Lissy in bescherming neemt. Hij wordt verliefd en zet haar veelvuldig in de rozen, vandaar zijn bijnaam, Rosenemil. Brillanten-Berta, een oude temeye heeft het nodige verdiend met haar horizontale bezigheden. Zij lust wel een groen blaadje en Emil gaat door de knieën.

Jorinde und Joringel

1986 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1986. Familiefilm van Wolfgang Hübner. Met o.a. Susanne Lüning, Thomas Stecher, Jutta Wachowiak, Walfriede Schmitt en Hans-Peter Reinecke.

Omstreeks 1630 midden in de Dertigjarige Oorlog, die Duitsland verwoestte, neemt een boerengezin een weesjongen, Joringel (Stecher) bij zich op. Joringel groeit op met hun dochter Jorinde (Lüning), maar de vernietigende oorlog woekert voort. Als ze bijna volwassen zijn, worden ze verliefd op elkaar. Er komen drie soldaten, waarvan er een Jorinde kust; zij verdwijnt en Joringel verandert in een nachtegaal, betoverd door een fee. Hij kan zijn gedaante weer terugkrijgen als hij het monster verovert dat de oorlog veroorzaakt heeft; dan kan hij ook zijn geliefde Jorinde weer in zijn armen sluiten. Het sprookje van de gebroeders Grimm lijkt heel grimmig voor kinderen, maar gelukkig is deze film met zijn zwaar op de hand liggende Duitse thema goed gemaakt en weet jonge kijkers te boeien met het verhaal. Eigenlijk een tv-film voor de voormalige Oostduitse tv, DFF, die hem in 1986 uitzond, maar na de hereniging goed genoeg bevonden voor een distributie in de donkere zalen van herenigd Duitsland, waardoor filmstatus verleend werd. Wera Küchenmeister en Claus Küchenmeister schreven het scenario. Het camerawerk is van Hartwig Strobel.

Polizeiruf 110: Laß mich nicht im Stich

1985 | Misdaad

Oost Duitsland 1985. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Jürgen Frohriep, Hans-Georg Körbel, Hans-Peter Reinecke, Stefan Saborowski en Ernst Meincke.

Onder de communisten was het in de echt verbinden en weer scheiden slechts een formaliteit. Omdat de kinderen de slachtoffers waren, werd ook hierin voorzien. De kinderen konden opgroeien in tehuizen, want dit was in het belang van de staat. Men kon die kinderen indoctrineren met patriottische denkbeelden. Met hun Lebensborn instelling hadden de nazi`s immers niets anders gedaan. Toch begrepen hun opvolgers in de DDR op den duur, dat die kinderen iets misten, waardoor ze vaak dreigden te ontsporen in het werkelijke leven. Dit vormde het thema van deze film. Micha Romenei (Saborowski) was zo`n ongelukkige ziel die op zijn zesde in een tehuis terecht kwam, omdat zijn vader Ernst (Reinicke) ging scheiden. Micha is inmiddels achttien, derhalve volwassen en moet op eigen benen staan. Hij zoekt zijn moeder op. Zij heeft een nieuw gezin gesticht en is gelukkig. Micha begrijpt dat hij niet welkom is. Hij gaat naar zijn vader die hem als de verloren zoon binnenhaalt en hem overlaadt met geschenken en kleine attenties. Dan ontdekt Micha dat dit zijn prijs heeft: hij moet zijn vader helpen bij diens onoirbare praktijken. Ondertussen heeft Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep die al bijna veertien jaar bij de Vopo meedraait en van geen ophouden weet) zich met Leutnant Schulz (Körbel) gebogen over een serie kleine vergrijpen. Het spoor leidt naar de familie Romenei. Zou Micha nu wel of niet een goede burger geworden zijn in het kindertehuis van de staat of zou het bloed kruipen, waar het niet gaan kan? Het scenario van regisseur Jacob is natuurlijk voorspelbaar: de misdaad loont niet. Ook niet in het boeren- en arbeidersparadijs van vadertje Honecker. Oberleutnant Hübner waakt ervoor dat het zo blijft. Aflevering 96. Stereo.

Taubenjule

1983 | Familiefilm

Oost Duitsland 1983. Familiefilm van Hans Kraztert. Met o.a. Jördis Hollnagel, Ruth Reinecke, Eckhard Becker, Mario Krüger en Jörg Werner.

Het onderwerp van de film is niet slecht: een elf-jarig meisje, Jella (Hollnagel), dat van het gemoedelijke platteland, waar het ons-kent-ons is, verhuist naar de anonieme grote stad met vreemde, afstandelijke mensen; tegelijkertijd begint het moeizame pad naar de volwassenheid. Helaas is het idyllische landleven één grote leugen uit de communistische DDR en de grote stad onwerkelijk en zeer ouderwets voor de tijd, waarin hij gefilmd is. De rolprent is één grote misvatting over de orthodoxe kameraden-leer, waarvan je walgt. Regisseur Kratzert en Margot Bleicher hebben het toch niet al te sterke kinderboek Das Mädchen im roten Pullover van Edith Berger verkracht om in de gunst te blijven van de cultuurbonzen om maar geen Berufsverbot opgelegd te krijgen. Het camerawerk is van Helmut Grewald. Hoe je creativiteit als filmmaker kunt verknoeien...

Polizeiruf 110: Schuldig

1978 | Misdaad, Drama

Oost Duitsland 1978. Misdaad van Rolf Römer. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Hans-Peter Reinecke, Annekathrin Bürger en Rolf Römer.

Aflevering 55 is een moralistische, sociaal getinte vertelling naar DDR-normen over het morele verval van rangeerder Jochen Schober (Reinecke), die door een fout op het werk een ongeluk veroorzaakte. Hij wordt ontslagen, raakt aan de drank en kan heel wreed uit de hoek komen. Door een vriend begeeft hij zich op het slechte pad, maar zijn vriendin Eva Rickelmann (B[KA3]urger) probeert hem ertoe aan te zetten met eerlijk werk zijn brood te verdienen. Jochen wil wel, maar hij is niet wilskrachtig genoeg en het mag dus niet baten. Hij komt voortijdig aan zijn einde, waardoor Hauptmann Fuchs (Borgelt) en zijn collega Vera Arndt (Göhler) moeten uitzoeken wie dit op zijn geweten heeft en hoe het zo ver kon komen. Het scenario is van regisseur Römer, die tevens de rol speelt van Ulrich Peters. Het camerawerk is van Peter Krause.

Wer reißt denn gleich vorm Teufel aus?

1977 | Familiefilm, Actiefilm

Oost Duitsland 1977. Familiefilm van Egon Schlegel. Met o.a. Hans-Joachim Frank, Katrin Martin, Rolf Ludwig, Hanjo Hasse en Dieter Franke.

Een vrije bewerking van een sprookje van de gebroeders Grimm uit een grimmige, fantasieloze DDR-filmfabriek, waar men dit soort produkten aan de lopendeband vervaardigde. Het verhaal over een arglistige koning laat de toekomstige echtgenoot van zijn dochter een schier onmogelijke opdracht (drie blonde haren van de duivel halen) uitvoeren alvorens deze de prinses mag huwen, is wellicht te eng voor kleuterschoolgangertjes. Scenario van Manfred Freitag en Joachim Nestler. Camerawerk van Wolfgang Braumann.