Claude Blanchard

Acteur

Claude Blanchard is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Jack Higgins' On Dangerous Ground

1995 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Canada/Luxemburg/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Lawrence Gordon Clark. Met o.a. Rob Lowe, Kenneth Cranham, Ellen Cohen, Michael Sarrazin en Ingeborga Dapkunaite.

De geschiedenis van de jaren 1990 wordt geparafraseerd in niet helemaal geslaagde, te lange tv-film, naar de gelijknamige bestseller van Jack Higgins [KL]The Eye of the Storm[KLE] (in het Nederlands verschenen onder de titel [KL]Gevaarlijk terrein[KLE]). Het `gevaarlijk terrein` van de titel wordt betreden door (ex-IRA) agent Sean Dillon (Lowe) die samen met Britse agente Hannah Bernstein (Moore) de opdracht krijgt het verdrag dat Mao in 1944 met Lord Mountbatten tekende over de toekomst van Hong Kong (waarbij de stad in 1997 niet overgedragen wordt aan China) in handen te krijgen. Ook de maffia heeft z`n oog op dat geheime papiertje laten vallen en de zaken lopen behoorlijk uit de hand. Prochnow is de linke zakenman Carl Morgan uit het boek, die o.m. eerst zijn vrouw elimineerde om tussen de lakens te kunnen kruipen met hun geadopteerde dochter Asta (Dapkunaite). Lowe, de ex-jeune premier met de baby face, is dat imago definitief kwijt. Hij speelt hier een verleidelijke schoft maar is alles behalve overtuigend als de ex-IRA killer Sean Dillon uit het boek van Higgins. De film is veel minder smakelijk en spannend dan de WO II-thrillers (waaronder THE EAGLE HAS LANDED) naar bestsellers van Higgins. Regisseur Gordon-Clark bewandelt betreden paden en scenarist Christopher Wickens bewerkte het verhaal dat Jurgen Wolff geschreven had naar de oorspronkelijke roman, maar sloofde zich niet al te zeer uit om het boek van Higgins recht aan te doen. Ken Westbury schittert als cameraman zeker niet door origineel werk. De muziek werd gecomponeerd en uitgevoerd door Leon Aronson. Uitzending in Europa bekort met 40m tot 70m. Ook bekend als JACK HIGGINS' MIDNIGHT MAN en MIDNIGHT MAN.

Haute tension: Pour cent millions

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Brigitte Sauriol. Met o.a. Marthe Turgeon, Jacques Perrin, Jean-Pierre Bergeron, François Cartier en Claude Blanchard.

Een verfilming van de detective van Jean-Michel Guenassia. Het scenario doet vrij ingewikkeld en weinig geloofwaardig aan. Het is de geschiedenis van een advocaat (Perrin) die als op de paardenrenbaan herkende dubbelganger van een veroordeelde, die er door zijn ex-compagnon bijgelapt was, diens plaats in de gevangenis inneemt (!), zodat de bajesklant de kans krijgt zijn onschuld te bewijzen, enzovoort. De regie is verstoken van iedere persoonlijkheid. Het is niet gelukt iets van deze film te maken en de acteurs vervelen zich net zo dood als de tv-kijker.

Fantastica

1980 | Musical, Avonturenfilm, Drama, Komedie

Frankrijk/Canada 1980. Musical van Gilles Carle en Giles Carle. Met o.a. Carole Laure, Lewis Furey, Serge Reggiani, Claudine Auger en John Vernon.

Curieuze ecologische musical met Laure als de vedette van een rondtrekkend muzikaal spektakel die op een dag ontroerd wordt door en vervolgens verliefd wordt op Reggiani, een soort mystieke cowboy die in een zelfgemaakt natuurgebied woont. Industrieel Vernon wil echter een fabriek bouwen op de grond van Reggiani en er ontstaat een gewelddadig conflict. Noch de sterke cast, noch de luxueuze produktie kan deze goedbedoelde, maar hopeloos naïeve en flets geregisseerde film redden van de verveling. Hoofdacteur Furey schreef tevens de muziek.

Mustang

1975 | Western, Thriller

Canada 1975. Western van Marcel Lefebvre. Met o.a. Willie Lamothe, Albert Millaire, Luce Guilbeault, Claude Blanchard en Nanette Workman.

Een rustig stadje in Quebec wordt eens per jaar onrustig tijdens het `Western Festival` als de transformatie naar een echte Wild-Westsituatie volmaakt is. De country en westernzanger Dick Lachance (Lamothe) komt zijn vriend Johnny opzoeken die door een mustang gedood schijnt te zijn. Maar Dick denkt dat er meer aan de hand is. Een combinatie van western en thriller.

Gina

1974 | Drama

Canada 1974. Drama van Denys Arcand. Met o.a. Céline Lomez, Claude Blanchard en Frédérique Collin.

In een stadje in de provincie Quebec ontslaat een katoenfabriek 200 arbeiders. Er wordt een filmploeg op afgestuurd en een 'ontspanningsbureau' stuurt een stripper, Gina. Zolang deze beiden doen wat van hen verwacht wordt, de filmploeg filmt het standpunt van de directie en Gina ontspant de arbeiders door zich uit te kleden, gaat alles goed, maar wanneer beiden dit patroon doorbreken komt er reactie, zowel van de directie als van de arbeiders.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Blanchard op televisie komt.

Reageer