David Chung

Regisseur, Acteur, Cameraman

David Chung is regisseur, acteur en cameraman.
Er zijn 6 films gevonden.

The Ballad of Little Jo

1993 | Western, Avonturenfilm, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1993. Western van Maggie Greenwald. Met o.a. Suzy Amis, Bo Hopkins, Ian McKellen, Heather Graham en David Chung.

Een vrouw in het Amerikaanse wilde westen was veelal gedoemd tot de rol van echtgenote, lerares of prostituee. In de postfeministische western The Ballad of Little Jo verhaalt bevlogen filmmaakster Greenwald over een niet ongebruikelijke, illegale vierde mogelijkheid: travestie. Josephine Monaghan (1850-1903) leefde vanaf 1866 heimelijk als een cowboy in Idaho omdat ze door haar rijke familie was verstoten vanwege een buitenechtelijk kind. Greenwald schoot het waargebeurde verhaal in de uiterst pittoreske besneeuwde vlakten van grensstaat Montana, een passend kil decor voor een doorwrocht werk over afkomst, individualiteit, seksisme en isolement. Een memorabel, onafhankelijk geproduceerd drama.

Roboforce

1988 | Sciencefiction, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1988. Sciencefiction van David Chung. Met o.a. John Sham, Tsui Hark, Sally Yeh, Ben Lam en Tony Leung Chiu Wai.

Deze film steunt op slechts [KA1]e[KA1]en eigen idee: het misdaadsysndicaat van Sham maakt zijn handen niet meer vuil: hiervoor hebben ze op mensen gelijkende mannelijke robotten; commissaris Sham bouwt met de hulp van overloper Hark een vrouwelijke robot voor de tegenaanval. De rest is schaamteloos gepikt uit TERMINATOR en ROBOCOP vermengd met martial-arts (voor Hark), maar regisseur Chung maakt in ieder geval geen geheim van zijn staartrijderij. Het scenario is van Yen Kai Chi. Achter de camera stond Lo Wash Shing. Uitsluitend voor genre-gekken.

Qi Xiao Fu

1988 | Drama

Hongkong SAR van China 1988. Drama van Alex Law. Met o.a. Samo Hung, Lan Ching Ying, Cheng Pei-pei, Chung Chin Jen en Siu Ming Fui.

Een interessante film die een tijdsbeeld schept van Hongkong uit begin 1960, waarin een jongeman een opleiding volgt bij een leermeester van de Staatsopera uit Peking, zodat hij altijd een baantje kan vinden bij de film als stuntman, als zijn artistieke carrière niet vlotten wil. Fraaie bonte beelden van de Chinese theaterwereld. Meervoudig bekroond. Scenario van de regisseur en Yuen-Ting Cheung. Camerawerk van David Chung.

Royal Warriors/In the Line of Duty

1986 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1986. Actiefilm van David Chung. Met o.a. Michelle Khan, Henry Sanada, Michael Wong, Reiko Niwa en Pak Ying.

Agente Khan, collega's Sanada en Wong keren door een snelle actie een vliegtuigkaping ten goede, maar krijgen dan een bende op hun hals. Hierdoor vallen slachtoffers en Wong offert zich op voor Khan met een zelfmoord-actie. Oosterse krijgskunst-film die probeert verder te mikken dan het gebruikelijke genre-publiek - of dit lukt met snelle beeldmontage's, grof geweld en het gebrek aan een fatsoenlijk scenario, mag gerust betwijfeld worden. Sammy Tsang tekende niettemin voor iets wat moet doorgaan als draaiboek en Wan Man Kit zorgde voor de plaatjes.

Missing in Action 2: The Beginning

1985 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Lance Hool. Met o.a. Chuck Norris, Soon-Teck Oh, Steven Williams, Bennett Ohta en Cosie Costa.

Kolonel James Braddock wordt tijdens de Vietnamoorlog in de jaren zeventig gevangengenomen. Samen met andere Amerikaanse soldaten wordt hij vastgehouden in een zwaar gevangenenkamp, onder leiding van de sadistische kolonel Yin. Wanneer een van Braddocks legermaatjes sterft door een dodelijke injectie, besluit Braddock een plan te bedenken om samen met zijn medegevangenen te ontsnappen.

Ninja III - The Domination

1984 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Misdaad van Sam Firstenberg. Met o.a. Lucinda Dickey, Jordan Bennett, Sho Kosugi en David Chung.

Het vervolg op REVENGE OF THE NINJA. Het gaat over een slechte Ninja, die door de politie werd gedood. Zijn geest dringt de onschuldige Dickey binnen. Veel actie; goed in zijn soort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Chung op televisie komt.

Reageer