Uziel Peres

Regisseur

Uziel Peres is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

L' Ombre d'un jeu

1980 | Drama

Frankrijk 1980. Drama van Uziel Peres. Met o.a. Caroline Loeb, Tony Joudrier, Sylvie Kuhn, Michel Bregeon en Michel Raskine.

Een conventioneel melodrama waarin vier jongelui 8 miljoen Franse frank winnen in de loterij maar door dat geld ongelukkig zullen worden. Het basisidee heeft beslist z'n mogelijkheden, maar die worden door regisseur-producent-scenarist Peres genegeerd ten voordele van een plat en weinig overtuigend melodrama.

L' Amour mensonge

1979 | Drama, Romantiek, Experimenteel

Israël/Frankrijk 1979. Drama van Uziel Peres. Met o.a. Mathieu Ortlieb, Sylvie Kuhn, Pascal Nordmann, Sophie Chamagirand en Mado Maurin.

Een jongeman, teleurgesteld door vorige verhoudingen, knoopt een relatie aan met een meisje nadat ze zich beiden hebben voorgenomen meester te blijven van hun gevoelens en hun relatie te zien als een nuchtere, functionele overeenkomst. Hoewel bijzonder origineel én interessant van thema lijdt de film onder een bij momenten storend slechte vertolking en een nodeloos pretentieuze vormgeving.

Pareil, pas pareil

1978 | Drama

Israël/Frankrijk 1978. Drama van Uziel Peres. Met o.a. Jean-Louis Mennesson, Vincent Mennesson, Marie Avril, Marie-Claude Meplan en Claude Cussinet.

Een kunstenaar op zoek naar zichzelf concentreert zich helemaal op een reeks schilderijen met Louis II als centrale figuur. In Louis II ziet hij een soort broer, zijn andere (betere ?) ik. Franse kunstenaars op zoek naar zichzelf staan zelden garant voor een boeiende film, en dit is geen uitzondering. Melig, kunstmatig gezwets over Het Zijn, visueel oninteressant en verstikkend pretentieus. Mathieu Carrière heeft een gastrol als Louis II - ook dat nog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Uziel Peres op televisie komt.

Reageer