Ferdinand Marian: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Die Nacht der Zwölf

1949 | Mysterie, Drama

Duitsland 1949. Mysterie van Hans Schweikart. Met o.a. Rudolf Fernau, Ernst Karchow, Ferdinand Marian, Oskar Sima en Mady Rahl.

Een huwelijkszwendelaar pleegt een roofmoord op van een van zijn twaalf aanbidsters. Door tactische handigheid kan de politie zijn schuld aantonen. Deze misdaadfilm, die berust op een waar gebeurd verhaal, doet door de koele verteltrant eerder denken aan een politiebericht.

Freunde

1945 | Drama

Oostenrijk 1945. Drama van E.W. Emo. Met o.a. Ferdinand Marian, Attila Hörbiger, Sonja Ziemann, Hilde von Stolz en Hanna Wittova.

De wegen van twee jeugdvrienden scheiden omwille van een vrouw. Om onbekende redenen door de nazi-censuur verboden, onderhoudende film met goede rollen van Hörbiger en Marian. De produkte was Duits, maar omdat de film na de capitulatie werd uitgebracht is het een Oostenrijkse film. Weense première: 3 augustus 1945, in 1950 in Duitsland uitgebracht onder de titel EHE IN GEFAHR.

Dreimal Komödie

1945 | Komedie

Duitsland 1945. Komedie van Viktor von Tourjansky. Met o.a. Mady Rahl, Ferdinand Marian en Margot Hielscher.

De wegen van twee jeugdvrienden scheiden omwille van een vrouw. Om onbekende redenen door de nazi-censuur verboden, onderhoudende film met goede rollen van Hörbiger en Marian. De produkte was Duits, maar omdat de film na de capitulatie werd uitgebracht is het een Oostenrijkse film. Weense première: 3 augustus 1945, in 1950 in Duitsland uitgebracht onder de titel EHE IN GEFAHR.

Das Gesetz der Liebe

1945 |

Duitsland 1945. Hans Schweikart. Met o.a. Hilde Krahl, Paul Hubschmid en Ferdinand Marian.

Het verhaal speelt aan het begin van de 19de eeuw. De grote wens van het meisje Madeleine is carrière te maken als operazangeres. Ze raakt echter bij spionageactiviteiten betrokken. Vrij gedateerde, en daardoor nogal kinderachtige film.

In flagranti!

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Hans Schweikart. Met o.a. Ferdinand Marian, Margot Hielscher, André Mattoni, Lizzi Holzschuh en Jane Tilden.

De aanbidster van een ingenieur geeft een vrouwelijke detective opdracht hem te schaduwen. Hielscher en Marian zijn uitstekend op hun plaats in dit speels geregisseerde blijspel.

Tonelli

1943 | Mysterie

Duitsland 1943. Mysterie van Viktor Tourjansky. Met o.a. Ferdinand Marian, Winnie Markus, Mady Rahl, Albert Hehn en Leo Peukert.

Een koorddanser wordt ervan verdacht zijn partner uit jaloezie opzettelijk te hebben laten vallen. Later wordt hij ook nog beschuldigd van moord op zijn vrouw. In deze spannende film blinken vooral Marian en Hehn uit.

Romanze in Moll

1943 | Romantiek, Erotiek, Drama

Duitsland 1943. Romantiek van Helmut Käutner. Met o.a. Marianne Hoppe, Paul Dahlke, Siegried Breuer, Ferdinand Marian en Elisabeth Flickenschildt.

Käutner wist de sfeer van Guy de Maupassants novelle Les Bijoux, waaraan het thema werd ontleend, zo zuiver te treffen dat Goebbels de film aanvankelijk als 'on-Duits' en morbide wilde laten vernietigen en later slechts met tegenzin toestemming tot openbare vertoning gaf. Schitterende vertolkingen door Hoppe, als de vrouw die uit de sleur van haar huwelijk breekt, Marian, als haar verleider, en Dahlke, als de niet- begrijpende echtgenoot. Een van de belangrijkste films uit de nazi-tijd. Scenario van regiseur Käutner en Willy Clever. Camerawerk van Georg Bruckbauer.

Reise in die Vergangenheit

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Hans H. Zerlett. Met o.a. Olga Tschechowa, Margot Hielscher, Ferdinand Marian, Hilde Hildebrand en Rudolf Prack.

Samen met haar dochter gaat een weduwe op reis om haar vroegere vereerders op te zoeken. Een onderhoudende film met een hele reeks goede typeringen, geïnspireerd op Duviviers UN CARNET DE BAL.

Münchhausen

1943 | Avonturenfilm, Fantasy, Komedie

Duitsland 1943. Avonturenfilm van Josef von Báky. Met o.a. Hans Albers, Brigitte Horney, Ilse Werner, Ferdinand Marian en Käthe Haack.

Ambitieus gefilmd, kleurrijk sprookje over de leugenachtige Baron von Münchhausen werd op Goebbels' instigatie gemaakt ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van de Duitse UFA-studio. Scenario werd geschreven door Erich Kästner, onder het pseudoniem Berthold Bürger, maar zijn/die naam is niet in de credits opgenomen. De Agfa-kleuren zijn fabuleus en de film werd met succes in de jaren 1950-1960 en in 1978 opnieuw in de bioscopen uitgebracht in een gerestaureerde versie van ca. 100 minuten. In 1991 restaureerde het ZDF de film met behulp van een goed bewaarde kopie uit het toenmalige Oost-Berlijn, waardoor de rolprent ruim 12 minuten langer werd.

Ein Zug fährt ab

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Leny Marenbach, Ferdinand Marian, Lucie Englisch, Georg Alexander en Hans Zesch-Ballot.

Om een medepassagiere uit een netelige situatie te redden, kust Helene Wagner een haar onbekende man op het perron en raakt daardoor zelf in moeilijkheden. Dit niet onaardige blijspel moet het voornamelijk van de dialogen hebben.

Jud Süss

1940 | Historische film

Duitsland 1940. Historische film van Veit Harlan. Met o.a. Ferdinand Marian, Heinrich George, Werner Krauss, Hilde von Stolz en Eugen Klöpfer.

De meest walglijke antisemitische propaganda, die zogenaamd de geschiedenis van de 18e-eeuwse halfjood S[KA3]uss Oppenheimer, een financieel regeringsadviseur, weergeeft. Getrouw naar het boek van Lion Feuchtwanger, beweerde Harlan. Een grove leugen. Vandaar de vermelding op deze pagina`s. Dat Werner Krauss meespeelt als Rabbi Loew is een schok. Ook Wolfgang Staudte had een bijrolletje. Harlan werd na 1945 vrijgesproken van `oorlogsmisdaden` en in 1950 draaide de sluwe vos weer een (dodelijk vervelende) film met zijn vrouw Söderbaum in de hoofdrol: UNSTERBLICHE GELIEBTE.

Der Fuchs von Glenarvon

1940 | Avonturenfilm

Duitsland 1940. Avonturenfilm van Max W. Kimmich. Met o.a. Olga Tschechowa, Karl Ludwig Diehl, Ferdinand Marian, Elisabeth Flickenschildt en Traudl Stark.

Ierland rond 1900. De vrijheidsstrijd tegen de Engelsen is in volle gang. Gloria Grandison (Tschechowa), die getrouwd is met een Engelse rechter (Marian), verraadt ongewild geheime plannen van de Ieren aan haar man. Te laat bemerkt ze dat hij in geen geval met de Ieren sympathiseert. Integendeel, hij is een spion voor de Engelsen. Gloria verlaat haar man en sluit zich aan bij Graaf Ennis (Diehl), de leider van de opstandige Ieren. Grandison krijgt uiteindelijk zijn verdiende loon en wordt veroordeeld door het veemgericht. Spannende propaganda-film met goede acteurs en uitstekend camerawerk. Jammer dat de Engels-Ierse situatie zo zwart-wit wordt afgeschilderd.

Aus erster Ehe

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Met o.a. Franziska Kinz, Ferdinand Marian, Maria Landrock, Karl Schönböck en Erich Ponto.

Een zeventienjarig meisje kan het niet meer met haar stiefmoeder vinden en stort zich in een avontuur met een beruchte 'Don Juan'. Verhoeven heeft er een boeiende geschiedenis van gemaakt. Ponto valt op in een paar prachtige scènes.

Morgen werde ich verhaftet

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Karl Heinrich Stroux. Met o.a. Ferdinand Marian, Käthe Dorsch, Gisela Uhlen en Paul Klinger.

Een violist die van moord op een zangeres wordt verdacht, neemt de vlucht en duikt tien jaar later onder een andere naam weer op, waarna de zaak wordt heropend. Een uitstekende, psychologisch goed onderbouwde thriller, die met name door Käthe Dorsch en Ferdinand Marian voortreffelijk wordt gespeeld. De regie is enigszins in het toneelmatige blijven steken.

Der Vierte kommt nicht

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Max W. Kimmich. Met o.a. Dorothea Wieck, Werner Hinz, Ferdinand Marian en Lina Lossen.

Jaarlijks houden vier vroegere schoolvrienden een reünie, maar ditmaal komt er één niet opdagen... Met deze spannende thriller maakte regisseur Kimmich zijn officiële come-back. Hij stond wegens vroegere Amerikaanse filmactiviteiten bij de nazi's op de zwarte lijst, maar was inmiddels met een zuster van Goebbels getrouwd. Na de oorlog was hij dat nog.

Nordlicht

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. René Deltgen, Ferdinand Marian, Hilde Sessak, Otto Wernicke en Josef Sieber.

Een doodgewaande pelsjager duikt na vele jaren weer op, maar zijn vrouw is inmiddels hertrouwd. Een spannende avonturenfilm met uitmuntende rollen van Sessak, Deltgen, Marian en Wernicke. Ook bekend onder de titel RIVALEN IM NORDMEER.

Madame Bovary

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Pola Negri, Ferdinand Marian, Aribert Wäscher, Werner Scharf en Alexander Engel.

Een van de talrijke verfilmingen van de beroemde roman van Flaubert. Emma (Negri) trouwt met een onbeduidende plattelandsarts (W[KA3]ascher), en kan haar draai niet vinden in de saaie, kleinburgerlijke wereld van haar man. Ze bedriegt hem met Rodolphe (Marian), maakt schulden bij de woekeraar Lheureux (Bildt) en pleegt tenslotte, wanneer de uitzichtsloosheid van haar situatie tot haar doordingt, zelfmoord. Een grandioze verfilming van dit verhaal, vooral wat betreft de figuur- en sfeertekening van destijds. Ster van de zwijgende film, Pola Negri, slaagt erin de middelen om zich uit te drukken spaarzaam in te zetten en brede, weidse gebaren te vermijden. Ook de overige acteurs zijn zonder uitzondering goed gekozen. De moeite van het bekijken waard.

La Habanera

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Zarah Leander, Ferdinand Marian, Karl Martell, Julia Serda en Boris Alekin.

Laatste Duitse melodrama van Detlef Sierck voordat hij in Hollywood als Douglas Sirk begon aan een tweede, niet minder vruchtbare carrière-etappe. Waarin de Zweedse bourgeoise Astrée, met tantetje zomerend in Puerto Rico, valt voor een machtige edelman. Het vakantieliefdessprookje muteert echter spoedig tot treurlied. Kersverse Ufa-ster Leander, de gekwelde schoonheid in dit superieure staaltje romantisch escapisme, zingt de tranentrekker 'Der Wind hat mir ein Lied erzählt' met een stille snik. Prachtige fotografie van meestercameraman Franz Weihmayr (Triumph des Willens, Fährmann Maria). Locatieopnamen vonden plaats op Tenerife tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Ein Hochzeitstraum

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Ida Wüst, Inge List, Ferdinand Marian en Heinz Salfner.

Vera is verliefd op een chauffeur, maar haar moeder, de weduwe Polenska, wil haar aan Prins Narischkin koppelen. Wanneer de Prins slechts diens kamerdienaar blijkt te zijn en de chauffeur de echte Prins is er geen vuiltje meer aan de lucht! Dit aardige blijspel is vlot geregisseerd en geacteerd en wordt ondersteund door de muziek van Kreuder.