Armando Silvestre is acteur.
Er zijn 66 films gevonden.

Johnny Cien Pesos

1993 | Thriller, Actiefilm

Chili/Mexico 1993. Thriller van Gustavo Graef-Marino. Met o.a. Armando Araiza, Patricia Rivera, Willy Semler, Aldo Parodi en Rodolfo Bravo.

De zeventienjarige student Johnny García wordt samen met zijn kompanen opgepakt tijdens een overval. De media springen erbovenop met live-uitzendingen en al. In een handomdraai is kruimeldief Johnny topcrimineel García geworden.

The Last Riders

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Joseph Merhi. Met o.a. Erik Estrada, Kathrin Lautner, Mimi Lesseos, Armando Silvestre en William Smith.

Een voormalig lid van een bikersbende, Johnny Wilson (Estrada) die ooit een undercover smeris om zeep heeft gebracht, wordt achterhaald door het verleden als zijn ex-kameraden het op een akkoordje hebben gegooid met de cops, die hun vermoorde collega willen wreken. Typisch snel gemaakt geweldwerkje van Merhi, dat onmiddellijk in het videocircuit belandde. Geschikt voor niet veeleisende kijkers.

Esta noche cena Pancho

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Victor Manuel Güero Castro. Met o.a. Alfonso Zayas, Carmen Salinas en Armando Silvestre.

Een advocaat besluit een vrijgezellenfeestje te geven voor een vriend, geheel in stijl, dat wil zeggen met veel vrouwen en veel drank. Zoals te verwachten viel een zeer stomme en platvloerse film vol hanige mannen.

El Secuestro de Camarena

1986 | Biografie

Mexico 1986. Biografie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Armando Silvestre, Fernando Casanova en Sasha Montenegro.

Een Amerikaanse drugshandelaar verdwijnt en wordt vermoord door een drugsmagnaat. De film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Enrique Camarena Salizar. Niet slecht gemaakt, afgezien van de overdaad aan geweld en melodrama.

Contacto chicano

1986 | Misdaad

Mexico 1986. Misdaad van Luis Quintinilla. Met o.a. Gerardo Reyes, Rosa Gloria Chagoyán en Armando Silvestre.

Tussen Mexico en Amerika bestaat een solide netwerk voor de diamantensmokkel waarbij kikvorsmannen gebruikt worden. De regeringen van beide landen werken samen om deze smokkel een halt toe te roepen. Een film als zovelen, zonder enig belang.

Contrato con la muerte

1985 | Thriller

Mexico 1985. Thriller van Alfredo Gurrola. Met o.a. Eduardo Yañez, Toño Infante en Armando Silvestre.

Een voormalige drugshandelaar, wiens broer wordt vermoord, kan door toedoen van zijn oude makkers niet meer zijn leven veranderen. Een behoorlijke film, die netjes gerealiseerd werd.

Santo versus los jinestes del terror

1972 | Horror

Mexico 1972. Horror van René Gardona. Met o.a. Santo, Armando Silvestre en Julio Aldama.

Santo stuit op een slechterik die voor zijn doeleinden gebruik maakt van een groep melaatsen. Een houterige en vermoeiende film uit een serie die toen al op sterven na dood was.

La Horripilante bestia humana

1971 | Horror

Mexico 1971. Horror van René Cardona. Met o.a. José Elías Moreno, Carlos López Moctezuma, Norma Lazareno en Armando Silvestre.

Om het leven van zijn stervende zoon te redden, transplanteert een wetenschapper bij hem het hart en het bloed van een gorilla. Een schilderachtige Mexicaanse versie van een destijds bij de Amerikaanse film veel voorkomende verhaaltrant. Ook bekend als HORROR Y SEXO, NIGHT OF THE BLOODY APES en GOMAR - THE HUMAN GORILLA.

Two Mules for Sister Sara

1970 | Western, Romantiek

Verenigde Staten/Mexico 1970. Western van Don Siegel. Met o.a. Clint Eastwood, Shirley MacLaine, Manuel Fábregas, Alberto Morin en Armando Silvestre.

Eigenlijk wilde Eastwood (die de film co-financierde) Elizabeth Taylor als reisgenoot voor deze queeste door het Mexico van midden negentiende eeuw, maar MacLaine bleek een uitstekende tweede keus. Ze speelt de rol van Sara, een vrouw die zich voordoet als non en die de niet al te slimme Hogan (Eastwood) om haar vingers windt nadat hij haar bevrijd heeft van een stel boeven. Ze vraagt zijn hulp om haar tegen de Fransen te beschermen. Hij stemt schoorvoetend toe. De vonken springen natuurlijk over. Bij vlagen tamelijk geestig, tot verbazing van critici en fans van 'The Man with No Name'.

The Scalphunters

1968 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1968. Western van Sydney Pollack. Met o.a. Burt Lancaster, Ossie Davis, Shelley Winters, Telly Savalas en Dabney Coleman.

De wijsjes onder de titelrol hebben iets weg van een klassieke ouverture: ze vatten het verhaal muzikaal samen, treffen de sfeer van de film, doen dienst als genre-aanduiding. Er zitten grappige riedels in maar ook weidse westernmelodieën. De vrolijke noten verwijzen naar het luchthartige type (in dit geval trapper Burt Lancaster die het wijsje in de eerste scène voor zich uit fluit) en bedachtzame geluiden die blijken te passen bij Ossie Davis, de geletterde zwarte slaaf, die tenslotte met de trapper bevriend raakt. The Scalphunters is grappig, satirisch, spannend en duidelijk ondergewaardeerd.

Rage

1966 | Drama

Verenigde Staten/Mexico 1966. Drama van Gilberto Gazcon. Met o.a. Glenn Ford, Stella Stevens, David Reynoso, Armando Silvestre en Ariadna Welter.

Een al te zeer benadrukt drama, waarin de mensenhatende arts Ford hondsdolheid oploopt en een race tegen de klok begint om hulpverlening te krijgen waarvoor hij dwars door een woestijn in Mexico moet.

La isla de los dinosaurios

1966 | Fantasy

Verenigde Staten/Mexico 1966. Fantasy van Rafael Portillo. Met o.a. Armando Silvestre, Alma Delia Fuentes, Elsa Cárdenas en Genaro Moreno.

Om zijn theorie over het bestaan van Atlantis te staven, reist een professor met drie assistenten, waaronder twee vrouwen, naar de Bermuda-eilanden. Daar krijgen ze een ongeluk en een van de vrouwen verdwijnt. Ze komt een vreemde stam tegen en het opperhoofd maakt haar tot zijn vrouw. Een opmerkelijke low budget-film die nogal op ONE MILLION B.C. lijkt.

El asesino se embarca

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Mexico 1966. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Enrique Lizalde, Regina Torné, Armando Silvestre en Tito Junco.

Een jonge politieagent moet een vervalsingszaak oplossen in een plaats met gewetenloze moordenaars, uitdagende vrouwen, intriges, moorden en romantische avonturen die steevast met de dood eindigen. Deze levendige film is duidelijk beïnvloed door de James Bond-films. Goed camerawerk van Gabriel Figueroa.

Daniel Boone - Frontier Trail Rider

1966 | Western

Verenigde Staten 1966. Western van George Sherman. Met o.a. Fess Parker, Ed Ames, Patricia Blair, Armando Silvestre en Dallas MacKennon.

Parker als de befaamde westernheld die met een groep mensen Boonesville sticht. De film is samengesteld uit afleveringen van de tv-serie Daniel Boone die van 1964 tot 1970 liep, met Parker in de titelrol. Daniel Beauchamp verzorgde vaak het scenario, zo ook hier. Sherman was tevens de producer in deze tijd van de serie. De film zelf is alleen in Europa voor bioscoopvertoning uitgebracht.

Amor en las nubes

1966 | Komedie

Mexico/Guatemala 1966. Komedie van Manuel Zezeña Diéguez. Met o.a. Teresa Velázquez, Sonia Furió, Armando Silvestre en Guillermo Murray.

Belevenissen en romances van vier stewardessen. Het is duidelijk te merken dat de film geheel is geïmproviseerd. Een totale mislukking.

Viva Benito Canales!

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa María Vázquez, Elvira Quintana en Armando Silvestre.

Een welgestelde Mexicaanse veeboer is zich bewust van het onrecht in zijn omgeving. Hij besluit deel te nemen aan de Mexicaanse Revolutie. Dan ontmoet hij zijn grote liefde. In dit stompzinnige melodrama worden opvallend veel hoeden gedragen, de ene nog groter dan de andere.

Pacto de sangre

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel López Ochoa, Armando Silvestre, Ariadna Welter en Félix González.

Een plattelandsdokter bezit een groot stuk grond waar een fantastische schat ligt. Hij leeft in doodsangst, want twee mannen die zijn vrouw hebben vermoord, willen de schat hebben. Goed gemaakt en dito geacteerd. De laatste film van Ortega.

Los tres salvajes

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Luis Aguilar, Javier Solís, Armando Silvestre en Dacia González.

Drie vrienden, feestnummers en ruziemakers, besluiten hun leven te beteren als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Twee van hen vissen naast het net in deze komedie.

La conquista de El Dorado

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Emilio 'Indio' Fernández, Fernando Casanova, Armando Silvestre en Roberto Cañedo.

Om een eind te maken aan een serie berovingen en misdaden waaronder de bevolking van het dorp El Dorado lijdt, stuurt de gouverneur er een rechter heen, die de rechtsorde moet herstellen. Fernández moet in deze smakeloze western zijn vaderliefde laten prevaleren boven zijn trots als revolverheld.

La Mano negra

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Armando Silvestre, Alicia Caro en Rodolfo Landa.

De misdadigersorganisatie LA MANO NEGRA lijdt onder de vervolging van de paladijn 'La Sombra'. Een sympathieke Mexicaanse film die de oude Amerikaanse serials in herinnering brengt, met de held 'La Sombra' als de hoofdpersoon, die evenwel niet zo populair als soortgelijke helden als 'Santo' of 'Blue Demon' zal worden.

Mi héroe

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Julio Aleman, Angélica María, Dacia González en Armando Silvestre.

Een schrijver neemt zijn vrouw mee naar het oude huis dat aan zijn voorouders heeft toebehoord. Vanaf het moment dat ze aankomen gebeuren er vreemde dingen. Het script is interessant en zelfs origineel, maar de film is zo slecht gemaakt dat het resultaat afgrijselijk is.

Martín Romero El Rápido

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Armando Silvestre, María Duval en Ofelia Montesco.

De eigenaar van een krant vraagt hulp aan een man bijgenaamd 'El Rápido', omdat hij de dorpstiran regelmatig openlijk heeft aangevallen in zijn krant. Deze heeft gezworen een schutter in te huren om hem te doden. Een verschrikkelijke western.

Mar sangriento

1964 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1964. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Ariadna Welter, Armando Silvestre, Víctor Junco en Luis Aldás.

Een aantal mensen gaat om verschillende redenen de zee op, met het doel een schat in een gezonken schip te vinden. Wreed melodrama vol avontuur en ongebreidelde passie.

Los endemoniados del ring

1964 | Sportfilm

Mexico 1964. Sportfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. 'Karloff' Lagarde, René 'Copetes' Guajardo, Armando Silvestre en Emily Cranz.

Twee worstelaars raken betrokken bij een mafiazaak. Ze zoeken de moordenaars van hun manager. Een van de vele films over vrij worstelen, die destijds zo in de mode waren. Het script stelt weinig voor; het verhaal bestaat slechts uit verschillende gevechten. Eerste van twee films; de opvolger is LA MANO QUE SE APRIETA.

Las Luchadoras contra la momia

1964 | Horror, Avonturenfilm

Mexico 1964. Horror van René Cardona. Met o.a. Lorena Velazquez, Armando Silvestre, Elizabeth Campbell en Maria Eugenia San Martin.

Een groep voluptueuze vrouwelijke worstelaars (zeer populair in Mexico) vecht tegen een kwaadaardige oosterse genius en een eeuwenoude mummie, die de gave bezit om in een vampiervleermuis te veranderen. Abominabel. Ook bekend als THE WRESTLING WOMEN VS. THE AZTEC MUMMY.

La recta final

1964 | Drama, Sportfilm

Mexico 1964. Drama van Carlos Enrique Taboada. Met o.a. Lilia del Valle, Emilio Fernández, Carmen Montejo en Armando Silvestre.

Verschillende jockeys, sommigen met een turbulent verleden, proberen de grote handicaprace te winnen. Ze besluiten met zijn allen zo te rijden, dat een oudere jockey, die bijna met pensioen gaat, zal winnen. Twee van hen houden zich niet aan de afspraak. Debuutfilm van de regisseur.

La maldición de mi raza

1964 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1964. Drama van Juan Orol. Met o.a. Armando Silvestre, Luz María Aguilar, Lupe Suárez en Dinorah D'Orgaz.

Een meisje ontdekt dat haar moeder een kleurlinge is. Daardoor verandert haar leven volkomen en ze keert zich van haar moeder af. Een zeer droevig verhaal.

Kings of the Sun

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1963. Avonturenfilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Yul Brynner, Shirley Anne Field, Richard Basehart, Brad Dexter en George Chakiris.

Een oppervlakkig spektakelstuk, slecht van rolbezetting, met een vertelsel over een leider van de Maya's die naar Amerika komt met zijn overlevende stamgenoten, en tegen wilde Indianen oploopt. Gefilmd in Mexico. Scenario van Elliott Arnold en James R. Webb. Camerawerk van Joseph MacDonald.

Las Luchadoras contra el médico asesino

1962 | Sciencefiction, Horror, Sportfilm

Mexico 1962. Sciencefiction van René Gardona. Met o.a. Lorena Velázquez, Elizabeth Campbell, Sonia Infante en Armando Silvestre.

Een arts die gek geworden is, besluit een paar vrouwelijke worstelaars te ontvoeren om van hun hersenen gebruik te maken. Een film in de trant van SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA zij het zonder de bevalligheid daarvan en met verschillende vrouwelijke in plaats van een mannelijke worstelaar. Vervolg: LAS LUCHADORAS CONTRA LA MOMIA.

La rabia por dentro

1962 | Thriller

Mexico/Verenigde Staten 1962. Thriller van Myron Gold. Met o.a. June Wilkinson, Armando Silvestre, Norma Angélica en Carlos Nieto.

Het verhaal van een nauwkeurig voorbereide overval. Een nieuwe replica van het beroemde DU RIFIFI CHEZ LES HOMMES van Jules Dassin, redelijk geregisseerd en goed gespeeld. Wilkinsin deed een poging tot striptease, die uit de Mexicaanse versie geknipt werd.

Geronimo

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Arnold Laven. Met o.a. Chuck Connors, Kamala Devi, Ross Martin, Adam West en Pat Conway.

In het jaar 1883 geeft de Apachen-hoofdman Geronimo zijn verzet tegen de blanken op en trekt hij samen met zijn stam het San Carlos-reservaat in Arizona binnen. Als men hen echter ook daar vernedert en probeert te bedriegen, binden hij en een handjevol moedige mannen de strijd met de blanken opnieuw aan. Spannend verhaal over Indianen op oorlogspad. Connors voldoet aan de verwachtingen in de titelrol. Scenario van Pat Fielder. Camerawerk van Alex Phillips.

Bajo el manto de la noche

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Armando Silvestre, Juan Orol en Arturo Martínez.

Omdat ze er genoeg van heeft door te gaan voor de jongere zuster van haar moeder, loopt een meisje weg met haar vader, die een ex-gangster is en haar een groot fortuin schenkt. Een draak zonder enig belang. Ook bekend als DESTINO DE TRES VIDAS.

Santo contra los zombies

1961 | Avonturenfilm, Horror

Mexico/Verenigde Staten 1961. Avonturenfilm van Benito Alazraki. Met o.a. Santo, el Enmascarado de Plata, Armando Silvestre, Lorena Velázquez, Jaime Fernández en Irma Serrano.

De lijken van verschillende misdadigers worden door een geleerde, die een slechterik is, veranderd in zombies. Een van de eerste afleveringen van de serie SANTO en een van de klassieke werken van de Mexicaanse griezelfilm. Gesitueerd in een bijzonder troebele sfeer.

Neutrón, El enmascarado negro

1961 | Sciencefiction

Mexico 1961. Sciencefiction van Federico Curiel. Met o.a. Wolf Rubinski, Julio Alemán, Armando Silvestre, Rosa Arenas en Claudio Brook.

De 'Robin Hood' Neutrón bindt de strijd aan tegen de verraderlijke Dr. Caronte. Het filmdebuut van Neutrón, eertijds zeer populair in Mexico, hier aangepast aan een bijna sadomasochistische entourage.

Pueblo de odios

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Armando Silvestre, Rosa de Castilla, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Twee plattelandsagenten moeten de dood van verscheidene indianen en een mijnwerker ophelderen om de vrede tussen indianen en blanken te bewerkstelligen.

Horizontes de sangre

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Armando Silvestre, Rosa de Castilla, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Een Apachenopperhoofd gaat in gezelschap van zijn zoon op reis om zijn dochter te bezoeken, die met een blanke luitenant getrouwd is. Onderweg worden zij aangevallen door een paar opstandige Comanches, die de blanken van misdragingen beschuldigen. Vervolg op PUEBLO DE ODIOS.

For the Love of Mike

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van George Sherman. Met o.a. Richard Basehart, Stu Erwin, Arthur Shields, Armando Silvestre en Elsa Cardenas.

In deze sentimentele western willen twee priesters (Basehart en Shields) geld inzamelen om in een Mexicaans dorp een kerk te kunnen bouwen. De jonge Michael (Bravo), is erin geslaagd met veel liefde een ziek paard te genezen en Rex Allen, die zichzelf speelt, organiseert een paardenrace. Het jochie wint en geeft de centen aan de priesters. Het scenario was van Daniel D. Beauchamp. Allen keerde voor deze gastrol even terug naar de film, nadat in 1954 zijn serie was stopgezet. Hij hield zich sindsdien alleen met plaatopnamen bezig.

En busca de la muerte

1960 | Thriller

Mexico 1960. Thriller van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Armando Silvestre, Lilia del Valle, Carlos Cores en Magda Guzmán.

De moord op een man mobiliseert de politie die de schuldige moet vinden. De verdenking valt op vier personen: zijn geliefde, zijn partner, zijn ondergeschikte en zijn vrouw. Goed genoeg om boven de middelmatige thrillers uit te steken, die in deze periode in Mexico gemaakt werden, bovendien wordt er redelijk geacteerd.

Siguiendo pistas

1959 | Thriller

Mexico 1959. Thriller van Zacar ías Gómez Urquiza. Met o.a. Ariadna Welter, Armando Silvestre, Lilia del Valle en Sergio Bustamante.

In opdracht van de eigenaresse van een gokhuis worden twee mannen vermoord. De politie tast in het duister, totdat een journalist zich met de zaak gaat bemoeien. Goede jazzmuziek in deze allerminst slechte thriller.

Pistolas invencibles

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Armando Silvestre, Roberto G. Rivera en José Elías Moreno.

De rivaliteit tussen een bende outlaws en twee pistoleros die strijden voor rechtvaardigheid. Doet denken aan de beroemde film THE OUTLAW van Howard Hughes. Een slecht geregisseerde film vol gemeenplaatsen.

Los Laureles

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Elvira Quintana, Maricruz Olivier en Armando Silvestre.

Dankzij een paard kan een verliefd stel na duizend en een moeilijkheden trouwen en aldus hun beider [KL]rancho`s[KLE] samenvoegen. Het verdient vermelding dat het excessieve nationalisme van de film geheel voor rekening komt van een Spanjaard en dat het folkloristische zangpaar werd vertolkt door eveneens twee Spanjaarden (González en Quintana). Flauw en routineus.

Las Rosas del milagro

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Julián Soler. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Armando Silvestre, Crox Alvarado en Jaime Fernández.

Twee Aztekenstammen raken in conflict als zij ontdekken dat de dochter en de zoon van de stamhoofden een verhouding met elkaar hebben. Beiden worden geofferd. De uitzonderlijk amateuristisch gefilmde gevechten zijn nog vermakelijk, evenals de voortdurende verschijningen van de Maagd Maria.

La Diligencia de la muerte

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Luz María Aguilar, Armando Silvestre en Raúl Ramírez.

Na de overval op een postkoets, gaat een bandiet met het gestolen geld als een keurig mens op een ranch wonen. Dan komt de zus van zijn vrouw naar zijn rancho en wordt hij verliefd op haar. Daardoor wordt alles problematisch. Pure doorsnee.

Viva la soldadera

1958 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Flor Silvestre, Armando Silvestre, Carlos Rivas en Germán Robles.

Een revolutionair trouwt ondanks het verbod van de prefect van Zurinda. Om niet gepakt te worden, voegt hij zich bij de troepen van twee revolutionaire generaals. De opvolger van PUEBLO EN ARMAS, beter dan de eerste, maar nochtans niet spectaculair. Het zou de laatste film zijn van deze veteraan van de Mexicaanse film.

Pueblo en armas

1958 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1958. Avonturenfilm van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Armando Silvestre, Flor Silvestre, Germán Robles en Alicia del Lago.

Een meisje is verliefd op haar vriend, maar moet van haar ouders trouwen met een man van wie zij niet houdt, vanwege een schuld die zij niet kunnen betalen. Een melodrama naar de gelijknamige roman van de regisseur, waarin het misbruik van autoriteit aan de kaak wordt gesteld. Het resultaat is zeer reactionair.

Impaciencia del corazón

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Tito Davison. Met o.a. Martha Mijares, Christiane Martel, Armando Silvestre en Andrés Soler.

Tijdens de Frans-Mexicaanse oorlog van 1866 wordt een imperialistische kapitein verliefd op een vrouw die hem van zijn verwondingen geneest. Het verlamde nichtje van de vrouw wordt op haar beurt verliefd op hem. Goed gesitueerd en fantastisch geacteerd, niettemin stelt de film op zich niet veel voor.

Ladrones de niños

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Lilia Prado, Armando Silvestre, Víctor Junco en Martha Valdés.

Een bende delinquenten ontvoert kinderen om hun families losgeld af te persen. Een melodrama zoals je maar zelden tegenkomt.

El Zarco

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rosita Quintana, Armando Silvestre en José Elías Moreno.

Een bandiet, bijgenaamd 'El Zarco', zaait verwarring in een streek maar wordt verliefd op een rijke grootgrondbezitster, waarmee hij op de vlucht gaat, achtervolgd door haar erfgenaam. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ignacio M. Altamirano, een klassieke Mexicaanse roman uit de 19e eeuw. De film brengt het niet verder dan tot een melodramatische avonturenfilm, met de allure van een mislukte superproduktie.

Grítenme piedras del campo

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Armando Silvestre, Ana Bertha Lepe en Andrés Soler.

Een rechter veroordeelt zijn vriend tot gevangenisstraf om de vriendin van de veroordeelde te krijgen. Een middelmatige en saaie film.

Camino del mal

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Armando Silvestre, José Baviera en Luis Aceves Castañeda.

Een jong meisje is getrouwd met een oudere zakenman, die geen aandacht aan haar schenkt. Zij loopt bij hem weg met een jongen die een dief blijkt te zijn. Interessante maar zwakke film die nogal veel weg heeft van THE WOMAN IN THE WINDOW van Fritz Lang.

Asesinos en la noche

1956 | Misdaad, Drama

Mexico 1956. Misdaad van Miguel M. Delgado. Met o.a. Armando Silvestre, Yolanda Varela, Miguel Torruco en Luis Lomelí.

Een man komt na onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten, weer vrij. Hij wil zich wreken op de schuldige in deze acceptabele film.

Las Medias de seda

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Rosario Durcal, Armando Silvestre, Joaquín Pardavé en Carlos Orellana.

Een jongen geeft zich uit voor zijn reeds overleden vriend, met de bedoeling om zijn zus te helpen. Aanstellerig.

La Tierra de Fuego se apaga

1955 | Drama

Argentinië 1955. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Ana María Lynch, Erno Crisa, Armando Silvestre en Eduardo Rudy.

Een rijk man koopt een hoer op wie hij verliefd is vrij, maar hij rekent buiten de schurk, die ook verliefd op haar is. Brutaal plagiaat van LA RED. Mooie beelden, ondanks het feit dat de film enigszins lachwekkend aandoet.

La Mujer de dos caras

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Silvestre, José Baviera en Sara Montes.

Een vrouw elektrocuteert haar man als zij erachter is gekomen dat hij haar bedriegt en er met zijn minnares vandoor wil gaan. Wat een doffe ellende haalt een man zich op de hals als hij verliefd wordt op een mooie en ambitieuze vrouw.

La Doncella de piedra

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Víctor Manuel Mendoza, Armando Silvestre en Alfonso Bedoya.

Een jonge kleurlinge keert na haar studie in het buitenland terug naar haar geboorteland Venezuela. Daar wijdt zij zich aan de armen, die zij in bescherming neemt tegen de slavenhandelaren. De armen houden haar voor 'het meisje van steen', waarvan de legende wil dat zij hen zal bevrijden. Het redelijke script is door de regisseur vakkundig om zeep geholpen.

La Sombra vengadora

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Armando Silvestre, Alicia Caro, Rodolfo Landa en Pedro de Aguillón.

Een geheime bende die zich 'De Zwarte Hand' noemt, steelt een formule om langs synthetische weg drugs te maken. Een geheimzinnige gemaskerde probeert de formule weer terug te krijgen. Een volstrekt belachelijke film.

Kid Tabaco

1954 | Sportfilm

Mexico 1954. Sportfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Armando Silvestre, Lilia del Valle, Ana Bertha Lepe en Julio Taboada.

Een jongeman besluit bokser te worden uit bewondering voor de kampioen Kid Tabaco. Maar dan komt het moment dat hij tegenover zijn idool staat. Een even ambitieus als slecht melodrama, dat geheel onopgemerkt is gebleven.

Zandunga para tres

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Joaquín Cordero, Armando Silvestre, Rosa de Castilla en Liliana Durán.

De strijd van drie jongemannen om de liefde van een meisje. Pijnlijk plagiaat van de film TOM, DICK AND HARRY, geschreven door Garson Kanin, met als klap op de vuurpijl een reusachtige koorzang.

Llévame en tus brazos

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ninón Sevilla, Andrés Soler, Carlos López Moctezuma en Armando Silvestre.

Een meisje dat al door menige man is 'genomen' wordt een filmster. Uitsluitend bedoeld om de hoofdrolspeelster te laten schitteren en verder van generlei belang.

La Red

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Fernández en Emilio Fernandez. Met o.a. Rossana Podestá, Cruz Alvarado, Armando Silvestre, Carlos Riquelme en Guillermo Cramer.

Een vrouw en twee mannen bevinden zich alleen met hun hartstochten op een verlaten strand. Eén van de mooiste en meest geslaagde films van Emilio 'Indio' Fernandez. Een film die, op voordracht van Jean Cocteau, een prijs behaalde op het Festival van Cannes.

Mujeres de teatro

1951 | Komedie, Musical

Mexico 1951. Komedie van René Cardona. Met o.a. Emilia Guiú, Rosita Fornés, Armando Silvestre en Roberto Cobo.

Als er per ongeluk een pistool wordt afgevuurd op de vertegenwoordiger van een danssalon, wordt een van de zangeressen verdacht. Cardona maakte een ongedwongen film met uitstekende liedjes.

Mark of the Renegade

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Ricardo Montalban, Cyd Charisse, J. Carrol Naish, Gilbert Roland en Andrea King.

Een eigenaardige, rond 1820 spelende Western met Montalban als gangster die Charisse het hof maakt. Scenario van Louis Solomon en Robert Hardy Andrews. Camerawerk van Charles P. Boyle.

El Enamorado

1951 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1951. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Infante, Sara Montiel, Piporro en Armando Silvestre.

Vervolg op AHI VIENE MARTIN CORONA, waarin de held weer als overwinnaar tevoorschijn komt in de strijd met een stel boeren. Net zo slecht als zijn voorganger.

Apache Drums

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Stephen McNally, Colleen Gray, Willard Parker, Arthur Shields en James Griffith.

McNally, een gokker, wordt samen met een serie dansmeisjes de stad uitgejaagd. De meisjes worden vermoord door Indianen. McNally waarschuwt de stad die vervolgens belegerd wordt. Het laatste bolwerk waar de bewoners zich in terugtrekken is de kerk. De Indianen vallen aan, maar dan komt het leger. Bekend thema naar het boek Stand at Spanish Boot van Harry Brown, door David Chandler bewerkt. Het was de laatste film van producent Val Lewton die in 1951 stierf. Hij had vooral naam gemaakt als horror-specialist.

Ahí viene Martín Corona

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Infante, Sara Montiel, Piporro en Armando Silvestre.

Een dappere jongeman, die strijdt tegen bandieten, wordt voogd van het nichtje van een rijke Spaanse grootgrondbezitter die op het punt staat te sterven. Te vlakke film. Wel verdient vermelding de bijrol van het grappige en sympathieke personage 'Piporro', en de schoonheid van de Spaanse Sara Montiel. De film zou een vervolg krijgen in EL ENAMORADO, van hetzelfde team.

Rincón brujo

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Gloria Marín, Víctor Junco en Armando Silvestre.

Een jong knap meisje flirt met twee mannen. De één is smokkelaar en de ander een kapitein. Tenslotte blijft zij alleen achter. Deze ouderwetse film ziet er dankzij de goede regie van Gout toch nog wel aardig uit.