James Philbrook

Acteur

James Philbrook is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Si quieres vivir... dispara

1975 | Western

Spanje 1975. Western van José María Elorrieta. Met o.a. James Philbrook, Frank Braña en Paula Pattier.

Een ruiter wordt opgevangen door een pachtersfamilie. Een waardeloos plagiaat van SHANE.

El Asesino no está solo

1973 | Experimenteel

Spanje 1973. Experimenteel van Jesús García de Dueñas. Met o.a. Lola Flores, Teresa Rabal, David Carpenter, James Philbrook en Maria Röhm.

Door een trauma uit zijn kinderjaren wordt een jongeman beheerst door de gedachte prostituées te moeten doden. En dat wordt getoond in een afschuwelijk, weerzinwekkend melodrama.

The Last Day Of The War

1969 |

1969. Juan Antonio Bardem. Met o.a. James Philbrook, George Maharis en Maria Perschy.

Door een trauma uit zijn kinderjaren wordt een jongeman beheerst door de gedachte prostituées te moeten doden. En dat wordt getoond in een afschuwelijk, weerzinwekkend melodrama.

El ultima dia de la guerra

1969 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Italië/Spanje 1969. Oorlogsfilm van Juan Antonio Bardem. Met o.a. George Maharis, Maria Perschy, James Philbrook en Gérard Herter.

Duitsers en Amerikanen haasten zich om een bekende Duitse geleerde in de laatste dagen van WO II te vinden. Een heel goedkoop gemaakte film, in Spanje opgenomen.

Fedra West

1968 | Western, Drama

Italië/Spanje 1968. Western van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Norma Bengell, Simón Andreu, James Philbrook en María Silva.

Een knappe vrouw op leeftijd voelt zich aangetrokken tot haar stiefzoon. Een interessante en prijzenswaardige 'western'-versie van de onsterfelijke FEDRA van Seneca.

La Muchacha del Nilo

1967 | Avonturenfilm

Spanje 1967. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Rory Calhoun, Nuria Torray, James Philbrook en Esperanza Roy.

Een archeoloog zoekt in Egypte een verloren geraakte graftombe uit de tijd van de farao's. Belachelijk door het gebrek aan budget en het ontbreken van vakkennis.

Dos mil dolares per coyote

1966 | Western

Spanje 1966. Western van Leon Klimovski. Met o.a. James Philbrook, Nuria Torray, Peria Cristal, Vidal Molina en Julio P. Tabernero.

Een puur Spaanse western - en daarvan zijn er niet zó veel gemaakt - waarin Philbrook als premiejager achter vier bandieten aan zit. Hij weet er één te doden maar de anderen blijven op zijn nek en alsof dat niet genoeg is komen daar ook nog de indianen van White Eagle bij. Maar als de nood het hoogst is ... Philbrook is een Amerikaanse acteur die echter in het begin van de jaren zestig een Spaanse filmcarrière startte en pas in 1977 terugkeerde naar Amerika waar hij in 1982, 58 jaar oud, overleed.

2.000 dólares por coyote

1966 | Western

Spanje 1966. Western van Leon Klimowsky. Met o.a. James Philbrook, Nuria Torray en Perla Cristal.

De inspanningen die een premiejager zich getroost om op vier bandieten te jagen. Een uiterst slechte Spaanse western die zich veel meer op de Amerikaanse modellen inspireert dan op de films van Leone.

Fugitivos de las Islas del Sur

1965 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1965. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Seyna Sey, James Philbrook, Francisco Morán en Carlo Tamberlani.

Een plaatselijke duivelskunstenaar begeert een jong inlands meisje. Een erbarmelijke variant op de mytische TABU, waarvan de producent een nieuwe versie heeft gemaakt onder de titel GENTE DE RIO en die werd geregisseerd door Jesús Franco.

Finger on the Trigger

1965 | Western

Verenigde Staten/Spanje/Italië 1965. Western van Sidney Pink. Met o.a. Rory Calhoun, James Philbrook, Todd Martin, Silvia Solar en Brud Talbot.

Dit is de enige Europese western die Rory gemaakt heeft, hoewel hij vele non-westerns in Europa heeft opgenomen; het was geen goede. Het scenario van Pink en Luis de los Arcos speelt zich af vlak na de Burgeroorlog. 12 soldaten en een luitenant van de Zuidelijken, maar in uniform van de Noordelijken gestoken, gaan een verborgen goudschat ophalen. Goud is gewild, en dat betekent dat iedereen zich meester wil maken van de schat. Ook de Indianen gooien roet in het eten - zij vormen de gemeenschappelijke vijand.

El Sonido de la muerte

1965 | Horror

Spanje 1965. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernández, Soledad Miranda, James Philbrook, José Bódalo en Ingrid Pitt.

Op een Grieks eiland biedt een groep avonturiers het hoofd aan een onzichtbaar prehistorisch monster. Een onderhoudende en lofwaardige Spaanse film, in de trant van de Amerikaanse 'monster movies'

The Thin Red Line

1964 | Drama, Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1964. Drama van Andrew Marton. Met o.a. Keir Dullea, Jack Warden, James Philbrook en Kieron Moore.

Naar de klassiek geworden roman van James Jones over de gezagsverhouding en relatie tussen sergeant I Welsh (Warden) en soldaat Doll (Dullea) die er niet uitkomen, tijdens WO II (1941- 54) in Guadalcanal in de Stille Oceaan tijdens de onbarmhartige operaties tegen de Japanners, waarbij vriend noch vijand gespaard bleven. Werd in 1998 opnieuw verfilmd door Terrence Malick met Sean Penn als Welsh. Het scenario is van Bernard Gordon. Het camerawerk is van Manuel Berenguer. Mono.

The Sound of Horror

1964 | Horror

Spanje 1964. Horror van Jose Antonio Nieves Conde en José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernandez, Soledad Miranda, Antonio Casas, James Philbrook en Ingrid Pitt.

Een archeologische expeditie wordt geterroriseerd door een laatstelijk uitgebroed prehistorisch monster. Het is onzichtbaar, maar maakt wel een hoop herrie.

Son of a Gunfighter

1964 | Western

Verenigde Staten/Spanje 1964. Western van Paul Landres. Met o.a. Russ Tamblyn, Kieron Moore, James Philbrook, Fernando Rey en Maria Granada.

In deze matige co-produktie speelt Tamblyn de zoon van een revolverheld. Aan de grens maken twee bendes de boel onveilig. Een Amerikaanse onder leiding van Philbrook en een Mexicaanse van Sambrell. Tamblyn vecht tegen allebei, eerst tegen de één bij een postkoetsoverval en daarna tegen de ander bij een ranchoverval. Samen met hulpsheriff Moore gaat hij Philbrook achterna; als hij tegenover hem staat weigert de ander zijn revolver te trekken, omdat Tamblyn zijn zoon is. En daarmee wordt de zaak gecompliceerd. Geschoten wordt er genoeg volgens het scenario van Clarke Reynolds.

The Wild Westerners

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Oscar Rudolph. Met o.a. James Philbrook, Nancy Kovack, Duane Eddy, Guy Mitchell en Hugh Sanders.

In deze matte western helpt marshal Philbrook de Noordelijken in 1864, gedurende de Burgeroorlog, zodat hun goudtransporten veilig hun doel bereiken. Er vinden teveel overvallen plaats en hij reist met zijn nieuwbakken bruid Kovack naar Virginia City waar hij sheriff Reed en diens assistent Mitchell verdenkt. De laatste ontvoert dan zijn bruid. In ruil voor een zending goud kan hij haar loskopen maar de Indianen gooien roet in het eten. Gerald Drayson Adams schreef het scenario en Gordon Avil nam de film op voor producent Sam Katzman. Sam Nelson was assistent-regisseur.

I Want to Live!

1958 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1958. Biografie van Robert Wise. Met o.a. Susan Hayward, Simon Oakland, Virginia Vincent, Theodore Bikel en Wesley Lau.

De kijker wordt niet gespaard in I Want to Live! Het gaat van kwaad tot erger met Barbara Graham (Hayward); regisseur Wise zorgt ervoor dat geen naar moment aan de kijker voorbij gaat en Hayward pompt zo veel gevoel, leven en realisme in haar rol dat haar aanschouwen bijna ondraaglijk wordt. Niemand vond het gek dat Hayward de Oscar won. In 1958 was het publiek bekend met het echte leven van Barbara Graham, maar met I Want to Live! valt tijdloos mee te leven. Barbara, product van een gebroken gezin, laat zich in met de verkeerde mensen, wordt moeder en drugsverslaafde en raakt betrokken bij moord.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Philbrook op televisie komt.

Reageer