Martti Suosalo

Acteur

Martti Suosalo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Skavabölen pojat

2009 | Drama

Finland/Duitsland 2009. Drama van Met o.a. Lauri Tilkanen, Martti Suosalo en Leea Klemola.

Liian paksu perhoseksi

1997 | Romantiek

Finland 1997. Romantiek van Heidi Köngäs. Met o.a. Kaarina Hazard, Mika Nuojua, Liisamaija Laaksonen, Anna-Elina Lyytikäinen en Juha Veijonen.

Een typisch Fins product met summiere dialogen waarin drama en ingetogen komedie subtiel afgewisseld worden. Hardly a Butterfly (zoals de Engelse titel luidt) is de eerste (tv) film van Köngäs die in het Hoge Noorden vooral bekend is van tv-series. (VM/VPRO Gids)

Kivenpyörittäjän Kylä

1995 | Komedie

Finland 1995. Komedie van Markku Pölönen. Met o.a. Martti Suosalo, Henrika Andersson, Jarmo Mäkinen, Matti Varjo en Pertti Koivula.

Pekka (Suosalo) en Meeri (Andersson) zijn Finnen, die met hun dochtertje Jaana (Tanja Kortelainen) in het welvarende Zweden wonen. Pekka is afkomstig uit een dorpje dat Jerusalem heet en in het Noorden van Finland ligt. Het plaatsje heeft te kampen met leegloop naar de grote steden en het is zelfs zo erg dat in augustus de allerlaatste huwelijksplechtigheid zal worden afgesloten. De gelukkige is Eljas (Varjo), Pekka`s oom. Aan zo`n trouwerij doet altijd het hele dorp mee. Pekka gaat met zijn gezin naar Jerusalem om het huwelijk bij te wonen en de bruiloft mee te vieren. Zijn bezoek is slechts een voorwendsel, want hij zou `t liefst willen terugkeren naar zijn geboortedorp en zijn oude beroep van timmerman weer opnemen. Terwijl hij flirt met zijn oude vlam Ritva (Munsterhjelm) laat Meeri, die zich verveelt, inpakken door de rijke grootgrondbezitter van het dorp. Pölönen's streekroman is in feite opgebouwd uit een twaalftal komische schetsen van allerlei bonte types, die naarmate ze meer alcohol consumeren, meer uit hun bol gaan. De ingrediënten worden gevormd door vete's, achterklap en romances, die snel een hoogtepunt bereiken op een dag dat er voor iedereen wat te vieren valt. Er is ook nog een boodschap: het groen moet plaatsmaken voor beton en speculanten vullen er hun zakken mee. De titel in het Fins betekent: 'de steenroller van het dorp' en de kijker krijgt hem te zien als een jongen, die te pas en te onpas in het beeld verschijnt - een soort running gag. De film was in eigen land een zeer groot succes, maar daarbuiten is hij niet meer of minder dan een Duitse of Franse klucht, die aan de lopendeband voor de tv worden geproduceerd. Een curiosum voor de niet-Finse kijker. Het scenario is van regisseur Pölönen en het camerawerk is van Kari Sohlberg. Dolby.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martti Suosalo op televisie komt.

Reageer