Dusan Hanak

Regisseur, Scenarist

Dusan Hanak is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Papierove Hlavy

1995 | Documentaire, Historische film

Duitsland/Frankrijk/Slowakije/Tsjechië 1995. Documentaire van Dušan Hanák en Dusan Hanak.

Voor Slowakije een van de belangrijkere films uit de jaren 1990, gerealiseerd door een van de interessantste persoonlijkheden van de nieuwe Slowaakse cinema. Tussen WO II en de Fluwelen Revolutie beleefden Tsjechen en Slowaken decennia van angst, onderdrukking en schending van mensenrechten. Deze ambitieuze documentaire, waarin Hanák sinds 1989 al zijn energie stak, tekent en analyseert de diverse mechanismen en facetten van een ideologie die tegelijk met de Sovjet-Unie ineenstortte, in 1989, net op het ogenblik waarop de drang naar vrijheid van Tsjechen en Slowaken onweerstaanbaar oplaaide. Hanák legde gebeurtenissen op film vast, registreerde ooggetuigen-verslagen en archiefmateriaal dat nooit eerder te zien was en levert kleurrijke en levendige film af die bijblijft, al is het maar door de komische alomtegenwoordigheid van uitdrukkingsloze gezichten van vroegere apparatjsiks.

Ja milujem, ty milujes

1980 | Komedie

Servië en Montenegro/Tsjechië 1980. Komedie van Dušan Hanák en Dusan Hanak. Met o.a. Roman Klosowski, Iva Janzurova, Milan Jelic, Ludovit Reiter en Vaclav Babka.

Een kleine bekroonde tragikomedie over een spoorwegarbeider, die nog bij zijn moeder woont, terwijl hij al over de veertig is. Hoewel hij graag aan de vrouw zou willen raken, kan hij de ware Sara niet vinden en heeft hij zijn toevlucht tot de drank genomen, waardoor zijn kansen steeds kleiner worden. Hij is daardoor het middelpunt van spotternij en meent de cirkel te kunnen doorbreken als een vriend omkomt, door met zijn vriendin aan te pappen. Maar hij komt niet los van de drank en dat is de boodschap van de film. Scenario van de regisseur en Dusan Dusek. Camerawerk van Jozef Ort-Snep en Alojz Hanúsek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dusan Hanak op televisie komt.

Reageer