Greydon Clark is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 21 films gevonden.

Stargames

1998 | Familiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Familiefilm van Greydon Clark. Met o.a. Tony Curtis, Travis Clark en Trevor Clark.

Veteraan Curtis speelt een tirannieke keizer van een verre planeet, die verslagen wordt door een rebellerende jonge onderdaan en zijn aardse vriend. Traditionele space-opera voor jonge kijkers. Het verrassingsloze scenario is van David Reskin en regisseur Clark.

Star games

1997 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Greydon Clark. Met o.a. Trevor Clarke, Tony Curtis en Travis Clark.

Zeer ver weg in het heelal ontsnapt een jonge prins aan de tirannie van een kwaadaardige keizer. Hij vlucht per ruimteschip naar de aarde, waar hij bevriend raakt met een jongen van dezelfde leeftijd. Ze slaan de handen ineen om de keizer te verslaan en het heelal van de ondergang te redden

Russian Holiday

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Greydon Clark. Met o.a. Susan Blakely, Barry Bostwick, E.G. Marshall en Jeff Altman.

Voor lerares Blakely gaat een lang gekoesterde wens in vervulling en zij brengt haar vakantie door in St. Petersburg (voormalig Leningrad). Daar ontmoet zij landgenoot Bostwick, en beiden worden verliefd. Dan gebeuren er allerlei moorden om haar heen, en Blakely zoekt steun bij bevriende toeristen, die later geen toeristen meer blijken te zijn, evenals haar geliefde Bostwick. Mooie plaatjes verheffen het tot aangenaam kijkplezier. Scenario van David Reskin.

Mad Dog Coll

1992 | Historische film, Drama, Biografie

USSR/Verenigde Staten 1992. Historische film van Greydon Clark en Ken Stein. Met o.a. Christopher Bradley, Bruce Nozick, Rachel York, Jeff Griggs en Eddie Bowz.

Vincent 'Mad Dog' Coll, een misdadiger uit het New York van de Crisisjaren, die meestal verschijnt als een malende dwaas in films als MOBSTERS, heeft deze keer een vriendelijke rol in een matige Russisch-Amerikaanse co-produktie, opgenomen in Moskou, bijna tegelijkertijd gedraaid met het gangsterepos HIT THE DUTCHMAN. Dit is een aanmerkelijk betere film, met Bradley in de rol van de beruchte Coll, een geloofwaardige schurk vol ambitie, die uiteindelijk verraden wordt en een slechte naam krijgt, alleen omdat hij zijn rechtmatige aandeel van de buit opeiste. Ook bekend als KILLER INSTINCT.

Dance Macabre

1991 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1991. Thriller van Greydon Clark. Met o.a. Robert Englund, Michelle Zeitlin, Marianna Moen, Greydon Clark en Nina Goldman.

Ouderwetse thriller met horror-ingrediëntjes rond Englund als directeur van een klassieke dansacademie. Een aantal leerlingen sterft een lugubere dood en het is uiteraard zeer de vraag wie de geheimzinnige moordenaar is. Englund of zijn ex- vrouw, een enge Russische ex-ballerina die nu als lerares dansles geeft in St. Petersburg? Dertig jaar geleden waren zij een stel op Broadway.

The Forbidden Dance

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Greydon Clark en Laura Herri. Met o.a. Laura Herring, Jeff James, Richard Lynch, Barbara Brighton en Sid Haig.

Dun verhaaltje speelt af zich rondom de meest erotische dans: de Lambada. Een oerwoudprinses uit de Amazone komt met haar medicijnman naar Los Angeles. Omdat ze geen geld heeft moet ze als dienstmeisje werken, en haar Lambada-danskunst exploiteren in een disco. Zij ontmoet er haar rijke prins, en wint er een danswedstrijd. Er wordt ongeïnspireerd gedanst.

Lambada: The Forbidden Dance

1990 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1990. Romantiek van Greydon Clark. Met o.a. Laura Herring, Jeff James en Barbra Brighton.

Herring arriveert als prinses van een Amazonestam in Los Angeles om er te komen pleiten voor het behoud van de regenwouden. Om het grote publiek te kunnen bereiken gaat zij voor de televisie een sexy dans lanceren: de lambada! De milieuboodschap is uiteraard slechts een mager voorwendsel voor een film die haast integraal aan het lambada-dansfenomeen is gewijd. Hoe kwamen ze er op? Ook bekend als THE FORBIDDEN DANCE.

Sight Unseen

1989 | Thriller, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Thriller van Greydon Clark. Met o.a. Susan Blakely, Edward Albert, Lynn-Holly Johnson, Wings Hauser en Richard Masur.

Blakely krijgt, na de moord op haar dochter en vriend, af te rekenen met haar bepaald niet aardige ex-echtgenoot Hauser. Een ratatouille van realiteit en terreur, van geestelijke gezondheid en psychose maar niet erg overtuigend.

Out of Sight, Out of Mind

1989 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1989. Thriller van Greydon Clark. Met o.a. Susan Blakely, Wings Hauser, Lynn-Holly Johnson, Edward Albert en Jessica Player.

Een vrouw probeert de ontvoering en vermoedelijke moord op haar dochtertje door een spookmoordenaar te verwerken. Maar herhaaldelijk terugkerende visioenen van het nog in leven zijnde kind - en de maniak die nog steeds rondstruint - drijven onze heldin tot de rand van de waanzin. Clark's overspannen regie blijft ergens steken tussen onvermogen en onbegrijpelijkheid en je zou nog medelijden krijgen met de rolverdeling die de hopeloze dialogen moet opzeggen. Het scenario is van John Platt en Roy Langsdon. Het camerawerk van Nicholas von Sternberg. Ultra Stereo. Oorspronkelijke getiteld SIGHT UNSEEN.

Uninvited

1988 | Misdaad, Mysterie, Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1988. Misdaad van Greydon Clark. Met o.a. George Kennedy, Alex Cord, Clu Gulager, Toni Hudson en Eric Larson.

Een onschuldig lijkende kat zorgt voor vreselijk amok op een luxejacht: zij gaat de opvarenden, in volgorde van morele verdorvenheid, te lijf tot nog slechts de twee braafste zielen overblijven. Hoogtepunten van deze vaak lachwekkende griezelfilm zijn de fragmenten waarin een slecht identificeerbaar stukje pels (de aanvallende kat) het beeld wordt ingekeild. Het scenario is van regisseur Clark, die eventjes te zien als dokter in het laboratorium, maar als zodanig niet op de credits staat vermeld. Onbeholpen, ondermaatse horror. Het camerawerk is van Nicholas Joseph Sternberg. Mono.

Final Justice

1984 |

1984. Greydon Clark. Met o.a. Helena Abella, Patrizia Pellegrino, Venantino Venantini, Bill McKinney en Rossano Brazzi.

Een onschuldig lijkende kat zorgt voor vreselijk amok op een luxejacht: zij gaat de opvarenden, in volgorde van morele verdorvenheid, te lijf tot nog slechts de twee braafste zielen overblijven. Hoogtepunten van deze vaak lachwekkende griezelfilm zijn de fragmenten waarin een slecht identificeerbaar stukje pels (de aanvallende kat) het beeld wordt ingekeild. Het scenario is van regisseur Clark, die eventjes te zien als dokter in het laboratorium, maar als zodanig niet op de credits staat vermeld. Onbeholpen, ondermaatse horror. Het camerawerk is van Nicholas Joseph Sternberg. Mono.

Joysticks

1983 | Actiefilm

Verenigde Staten 1983. Actiefilm van Greydon Clark. Met o.a. Joe Don Baker, Leif Green, Jim Greenleaf, Scott McGinnis en Logan Ramsey.

Een luidruchtige ode aan videospelletjes, met de valse, gemene Baker (hij ziet eruit alsof hij net een week lang op kroegentocht is geweest), die een met de nodige lolita's, nietsnutten, vuilakken en punkers bevolkte videospellenhal tracht te sluiten. Oorspronkelijke titel: VIDEO MADNESS.

Wacko

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van Greydon Clark. Met o.a. Joe Don Baker, Stella Stevens, George Kennedy, Jeff Altman en Anthony James.

Een toegewijde politieman gaat achter de gevreesde 'grasmaaimachine-moordenaar' aan, die tien jaar eerder ook al de stad terroriseerde. Een onbeholpen parodie op de horror-films van het type HALLOWEEN. Er wordt hard geprobeerd je aan het lachten te maken, maar dat lukt zelden.

Without Warning

1980 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1980. Sciencefiction van Greydon Clark. Met o.a. Jack Palance, Martin Landau, Tarah Nutter, Chris Nelson en Cameron Mitchell.

Een ongewild geestige SF-film waarin een stel B-acteurs wordt aangevallen door slijmerige vliegende pannekoeken afkomstig van een buitenaardse bezoeker met slechte manieren. De vertolking is zo stuntelig en het scenario zo dom dat er aan deze meelijwekkende mislukking bijzonder veel plezier te beleven valt voor liefhebbers van dit soort 'slechtste van het slechtste'.

The Warning

1980 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Sciencefiction van Greydon Clark. Met o.a. Martin Balsam, Jack Palance en Martin Landau.

Een ongewild geestige SF-film waarin een stel B-acteurs wordt aangevallen door slijmerige vliegende pannekoeken afkomstig van een buitenaardse bezoeker met slechte manieren. De vertolking is zo stuntelig en het scenario zo dom dat er aan deze meelijwekkende mislukking bijzonder veel plezier te beleven valt voor liefhebbers van dit soort 'slechtste van het slechtste'.

The Return

1980 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Sciencefiction van Greydon Clark. Met o.a. Jan-Michael Vincent, Cybill Shepherd, Raymond Burr, Martin Landau en Neville Brand.

Deze film werd in 1980 geproduceerd als EARTHRIGHT maar haalde nimmer de bioscopen. In 1985 werd de film op video uitgebracht. Vincent en Shepherd hebben als kind in een klein Amerikaans stadje een vliegende schotel gezien. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer in hetzelfde stadje, waar Vincent inmiddels hulp-sheriff is. Vreemde gebeurtenissen - zoals de moord op vee-grijpen om zich heen. Tot dan toe is de film best verteerbaar vooral voor hen die houden van de stijl waarin Vincent altijd weer de kwajongen speelt. De climax valt echter tegen, en de film helaas ook. Hertiteld als THE ALIEN'S RETURN.

Angels Brigade

1979 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1979. Avonturenfilm van Greydon Clark. Met o.a. Jack Palance, Sylvia Anderson, Lieu Chinh en Jacqueline Cole.

Domme, passieve ontspanning waarin zeven jongedames samen een supercaravan uitrusten om handel in drugs te lijf te gaan. Veel actie.

Seven from Heaven

1978 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Thriller van Greydon Clark. Met o.a. Pat Buttram, Jack Palance, Neville Brand, Jim Backus en Peter Lawford.

De moeder van een aan drugs bezweken zoon formeert een commando-eenheid waarmee zij een drugssyndicaat en distributiecentra bestormt. Hypocriets wanprodukt zonder enige vorm. Gastrollen van Peter Lawford en Arthur Godfrey.

Satan's Cheerleaders

1977 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1977. Horror van Greydon Clark. Met o.a. Kerry Sherman, John Ireland, Yvonne DeCarlo, Jacqueline Cole en Jack Kruschen.

Een pretentieloos consumptiewerk over een bus vol cheerleaders - middelbare schoolmeisjes - die in de greep raken van een demonische cultus en al hun, niet onaanzienlijke, geestkracht moeten bundelen om te ontsnappen. De humor en het acteerwerk van een titelrol vol ouwe getrouwen, maken veel goed, maar deze film is toch wat te tam om echt aan te spreken, hoewel jeugdig publiek in Amerika de toegang tot deze film vreemd genoeg werd ontzegd.

Hi-Riders

1977 | Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Greydon Clark. Met o.a. Mel Ferrer, Stephen McNally, Darby Hinton, Ralph Meeker en Diane Peterson.

Macho vrijetijdsbesteding van Amerikaanse jongelui met snelle wagens en snelle meiden. Met die wagens is het nog wel spannend. Halverwege wordt het echter menens en stapelen de doden zich op. Onwaarschijnlijk allemaal.

Black Shampoo

1975 | Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1975. Erotiek van Greydon Clark. Met o.a. John Daniels, Tanya Boyd, Joe Ortiz, Skip Lowe en Gary Allen.

De eigenaar van een chique kapsalon, gespeeld door Daniels, verzorgt de coiffures van zijn rijke cliëntèle, bevredigt bovendien hun seksuele behoeften en verricht daarbij ook enig detectivewerk. Weergaloos staaltje van exploiterende cinema en plagiaat. Een curieuze mix van Hal Ashby's SHAMPOO en Tobe Hoopers THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE.