Rose Dione

Acteur

Rose Dione is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Freaks

1932 | Horror, Drama

Verenigde Staten 1932. Horror van Tod Browning. Met o.a. Wallace Ford, Olga Baclanova, Leila Hyams, Rosco Ates en Harry Earles.

Zwart-wit klassieker over een circus waarin veel artiesten 'freaks' zijn, misvormde mensen, onder wie een dame met een baard en een man zonder armen of benen. Fatale vrouw Cleopatra verleidt een van hen, de rijke dwerg Hans, maar als de anderen ontdekken dat het haar alleen om het geld te doen is worden ze bloedlink. De echte handicaps van de acteurs worden zonder enige terughoudendheid geëxploiteerd. Dat het geschokte publiek de film destijds links liet liggen is begrijpelijk: Freaks is een zeer ongemakkelijke, maar ook fascinerende horrorfilm, die nog lang blijft naspoken.

His Tiger Lady

1928 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1928. Romantiek van Hobart Henley. Met o.a. Adolphe Menjou, Evelyn Brent en Rose Dione.

Een gedateerde toneelromance van Paramount.

Paris

1926 | Drama

Verenigde Staten 1926. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Charles Ray, Joan Crawford, Douglas Gilmore, Michael Visaroff en Rose Dione.

Een miljonair gaat het nachtleven van Parijs in. Hij wordt verliefd op een mooie jonge vrouw en wordt door haar vriend overhoop gestoken. Het liefdesdrama houdt de aandacht vast tot vlak voor het einde. Daarna wordt het een wat teleurstellende film.

Salome

1923 | Drama

Verenigde Staten 1923. Drama van Charles Bryant. Met o.a. Alla Nazimova, Rose Dione, Mitchell Lewis, Nigel De Brulier en Earl Schenck.

Theatrale bewerking van Oscar Wilde's scandaleuze toneelstuk naar het bijbelse verhaal over koning Herodus' lust voor zijn 14-jarige stiefdochter Salome. Nazimova was weliswaar de veertig gepasseerd, maar kwam verbluffend jeugdig over in haar spichtige verschijning en luchtige kledij. Door de uitbundige aankleding liepen de kosten op tot 350.000 dollar - een extreem hoog bedrag in de jaren '20 - maar Amerika's eerste art film werd ondanks de controversiële lading en het geïnspireerde spel lauwtjes ontvangen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rose Dione op televisie komt.

Reageer