Michael Heilrath

Componist

Michael Heilrath is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Agnes

2016 | Romantisch drama

Duitsland 2016. Romantisch drama van Johannes Schmidt. Met o.a. Odine Johne, Stephan Kampwirth, Oliver Bürgin en Sonja Baum.

Beginveertiger Walter (Kampwirth), een ietwat stoffige schrijver, raakt geheel in de ban van de veel jongere Agnes (Johne). Hij gaat een roman over haar schrijven. Maar de echte Agnes gaat zich steeds meer gedragen als zijn fictieve personage. Of andersom? Intrigerend drama, misschien wel over het belang van fictie in het leven, naar de roman van de Zwitsers-Duitse Peter Stamm, is het type film waar liefhebbers van het oeuvre van Charlie Kaufmann (Anomalisa) van houden. Derde film van voormalig theatermaker Schmid.

Wintertochter

2011 |

Duitsland/Polen 2011. Johannes Schmid. Met o.a. Nina Monka, Ursula Werner en Leon Seidel.

De twaalfjarige Kattaka (Monka) krijgt uitgerekend met kerst te horen dat haar vader haar vader niet is. Die echte vader, een Rus, werkt op een schip in Gdansk. En dus gaat ze erheen, samen met Lene (Werner), haar 75-jarige buurvrouw. Lene heeft zelf ook iets uit te zoeken in haar eigen familiegeschiedenis. Zo volgt, in een rammelend busje en door winterse landschappen, een roadtrip die verschillende generaties én heden en verleden dichter bij elkaar brengt. Prima geacteerd drama kreeg in Duitsland meerdere jeugdfilmprijzen.

Blöde Mütze!

2007 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland 2007. Jeugdfilm van Johannes Schmidt. Met o.a. Johann Hillmann, Konrad Baumann, Lea Eisleb en Inka Friedrich.

De twaalfjarige Martin - braaf, klein, afkomstig uit een fijn gezin - krijgt het in zijn nieuwe woonplaats meteen aan de stok met Oliver, een stelende, rokende en drinkende pestkop. Op zijn nieuwe school valt Martin als een blok voor klasgenootje Silke, maar zij blijkt tot zijn schrik ook bevriend met Oliver. Johannes Schmid verfilmde het jeugdboek van zijn broer Thomas, waarin drie pubers tijdens een zwoele zomer waardevolle lesjes leren over elkaar en het leven. De emoties liggen er wat dik bovenop, maar de toon is niet te moralistisch en de acteurs zijn sympathiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Heilrath op televisie komt.

Reageer