Davood A. Tabrizi

Componist

Davood A. Tabrizi is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Floating Life

1996 | Komedie

Australië 1996. Komedie van Clara Law. Met o.a. Annette Shun Wah, Annie Yip, Anthony Wong Chau-Sang, Edwin Pang en Cecilia Fong Sing Lee.

Kroniek van een familie die verspreid is over drie continenten. Vader en moeder Chan reizen van Hongkong naar Australië, waar ze zich met hun twee jongste zonen bij dochter Bing voegen, die al enige tijd in Sydney woont. De neurotische Bing stuurt aan op een snelle assimilatie van haar familie, maar dat gaat niet zo vlot. De oudste zoon wacht in Hongkong op zijn visum, de oudste dochter woont met haar gezin in Duitsland. De in Australië wonende Chinese filmmaakster Clara Law probeert in haar films haar 'oosterse en westerse kanten' met elkaar te verzoenen. Met haar komedie won ze oa een Zilveren Luipaard op het filmfestival van Locarno. Muziek: Davood A. Tabrizi.

Cinéma, Cinéma

1995 | Documentaire

Frankrijk/Iran 1995. Documentaire van Maani Petgar.

De Iraanse regisseur Mohsen Makhmalbaf heeft audities uitgeschreven voor zijn nieuwe film SALAAM CINEMA. Duizenden aspirant-acteurs komen erop af. Door gesprekken met de kandidaten tekent Petgar een beeld van de Iraanse jeugd. Ondertussen praat Makhmalbaf over zijn opvattingen wat filmmaken betreft, godsdienst, de islamitische samenleving, de dood van zijn vrouw, de toestand van de film in het Oosten, enz. Tijdens de audities zit Makhmalbaf als een god aan zijn tafel en laat de mensen met een handbeweging doen wat hij wil. Deze beelden worden oversneden met de ontvangst van de film op het Festival van Cannes, waar de regisseur mensen ontmoet als Wim Wenders, Gilles Jacob en Pierre Rissient. De in Parijs levende Iraanse filmcriticus Mamad Haghighat schetst de betekenis van Makhmalbaf voor zijn nationale filmproductie. Een boeiend portret vol humor dat een uitstekende aanvulling is op de film SALAAM CINEMA. Petgar schreef het scenario en monteerde het geheel. De camera hanteerde hij samen met Mohsen Delshabik.

The Navigator: A Mediaeval Odyssey

1988 | Fantasy, Avonturenfilm

Australië/Nieuw-Zeeland 1988. Fantasy van Vincent Ward. Met o.a. Hamish McFarlane, Bruce Lyons, Chris Haywood, Sarah Peirse en Marshall Napier.

Halverwege de veertiende eeuw wordt een dorp in het Noord-Engelse Cumbrië bedreigd door de pest. Dan krijgt de negenjarige Griffin (McFarlane) een visioen: hij moet een kruis hangen aan de hoogste kerk ter wereld. Hij gaat samen met zijn broer en enkele moedige kameraden door een lange tunnel waarvan beweerd wordt dat hij naar de andere kant van de wereld leidt en belandt in het twintigste-eeuwse Nieuw-Zeeland. De Middeleeuwers schrikken zich wild. Fraai sprookje, waarbij de Middeleeuwse episodes in stemmig zwart-wit gefilmd werden, en de tegenwoordige tijd in kleur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Davood A. Tabrizi op televisie komt.

Reageer