Tom Manders jr

Regisseur, Scenarist, Producer

Tom Manders jr is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Pompy de Robodoll

1999 | Familiefilm, Fantasy

Nederland 1999. Familiefilm van Tom Manders jr. Met o.a. IJf Blokker, Willem Duijn, Cor Witschge, Tineke de Nooij en Maarten Spanjer.

Professor Vriendelijk (Blokker) is een bijzondere uitvinder, die de robot Pompy voor een zieke weesjongen bouwt. Door een teleurstelling pakt Pompy zijn biezen en trekt de wijde wereld in. Pompy ontmoet Atilla de hond en hij helpt hem naar eten te zoeken. Gelukkig is de ene dienst de andere waard, want in de grote stad woont Kruimel Tuimel (Duijn), een superveger met een grote magneet, die alles wat van metaal is, oppikt. Zo maakt Kruimel Tuimel jacht op Pompy. Ondertussen maken de achterblijvers zich grote zorgen. Gelukkig is er Yakiyaki, een vliegende bol die alles vauit de hoogte verkent en ziet wat dan weer door professor Vriendelijk op een beeldscherm gevolgd wordt en zo komt alles toch weer goed. Charmant fantasietje dat zelfs kinderen onder de zes kan bekoren. Beng Beng wordt gespeeld door Witschge, die in ons land heel bekend was als Pipo de Clown en kort na de productie van de film is overleden. De stem van Pompy is van Bill van Dijk. Het scenario is van regisseur-producent Manders jr, wiens komische, en muzikale vader heel bekend was als Dorus, een Chaplinachtige zwerver met een plat Amsterdams accent, die regelmatig onder begeleiding van 'Mijnheer' Cor Steyn op het Hammond-orgel een levensliedje zong dat op de hitparade terecht kwam.

Dorus

1992 |

Nederland 1992. Tom Manders jr. Met o.a. Tom Manders, Jan Blaaser, Frans van Schaik, Sacha Denisant en Cor Steyn.

Een samenvatting in drie delen van het werk van Tom Manders, die in 1972 op 50-jarige leeftijd stierf. Hij is onvergelijkbaar: al zijn sommige scènes gedateerd, zijn vakmanschap, het bijzondere gevoel voor timing en de ontwapenende uitstraling van Manders, alias Dorus blijven ook in 1992 recht overeind. Deel 1 geeft een beeld van het begin van Manders' loopbaan, in de jaren vijftig in het Amsterdamse Saint Germain des Prés, waar 'Dorus' werd geboren. Op deel 2 staan de onvergetelijke liedjes en sketches, waaronder het bijna legendarische 'Poessie Mauw'. Deel 3 laat Dorus zien zoals maar weinigen hem zullen kennen: als filmer en als hoofdpersoon in zijn eigen films. Een prachtig, drie uur durend, stuk Nederlandse amusementsgeschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Manders jr op televisie komt.

Reageer