Naky Sy Savane

Acteur

Naky Sy Savane is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La nuit de la vérité

2004 | Drama, Oorlogsfilm

Burkina Faso/Frankrijk 2004. Drama van Fanta Régina Nacro. Met o.a. Naky Sy Savane, Moussa Cissé, Sami Rama en Adama Ouédraogo.

Luguber drama over twee fictieve bevolkingsgroepen in een dito Afrikaans land die na tien jaar wederzijds bloedvergieten aansturen op verzoening. La nuit de la vérité is het speelfilmdebuut van Burkinese filmmaakster Nacro, de bezielde cineast die in de jaren 90 als eerste Burkinese vrouw (korte) films maakte. Haar eersteling is een aangrijpende verkenning van de wreedheid van etnische conflicten - verbeeld in plastische flashbacks - die minutieus uit de doeken doet hoe moeilijk het is om nationale verzoening te rijmen met persoonlijk familieleed. Gedraaid ter nagedachtenis aan Nacro's oom die stierf nadat hij uren werd geroosterd vanwege vermeend landverraad.

Au nom du Christ

1992 |

Ivoorkust 1992. Roger Gnoan M'Bala. Met o.a. Pierre Gondo, Naky Sy Savane en Akissi Delta.

Een man posteert als de nieuwe Verlosser. Vrouwen vallen voor hem, maar als hij in zijn euforie op zich laat schieten, valt hij. Bekroonde parodie over zeden en gewoontes uit het stenen tijdperk in modern West-Afrika.

Bal poussière

1988 | Komedie

Frankrijk/Ivoorkust 1988. Komedie van Henri Duparc. Met o.a. Bakary Bamba, Tchelley Hanny, Naky Sy Savane, Therèse Taba en Anne Kakou.

Een rijke boer uit de streek Abidjan vindt dat hij een zesde vrouw moet trouwen, omdat zijn maatschappelijke positie dat vereist. Helaas voor hem is ze opgegroeid in de hoofdstad en in het bezit van de bijbehorende mentaliteit, zodat door haar toedoen de harem al gauw in een hel verandert. Een beslist niet te ondeugende zedensatire, waarin de twee spontane, in Europa totaal onbekende hoofdrolspelers levendig spel neerzetten. Op filmisch vlak laat dit werk geen grootse herinneringen achter, behalve wat betreft de bekoorlijke verfilming van het landschap. Het scenario is van regisseur Duparc. Het camerawerk is van B. Dechet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Naky Sy Savane op televisie komt.

Reageer