Michael Liebmann is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

With or Without You

1999 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1999. Romantiek van Michael Winterbottom. Met o.a. Christopher Eccleston, Dervla Kirwan, Yvan Attal, Julie Graham en Alun Armstrong.

Eind jaren tachtig maakte de Franse tiener Benoit (Yvan Attal) een verzamelbandje met oa U2's stemmige titelhit voor zijn Ierse penvriendinnetje Rosie (Dervla Kirwan). Jaren later staat hij op de stoep en zien ze elkaar voor het eerst. Hij is net gescheiden en volgt zijn melancholische inborst, zij is getrouwd en probeert tevergeefs een kind te verwekken met haar echtgenoot Vincent (Christopher Eccleston). Benoit krijgt het voor elkaar om in de babykamer te bivakkeren. 'Maybe it was a bad idea you coming here,' merkt Rosie naïef op als haar hormonen al lustig rondstuiteren. Ondertussen wordt glaszetter Vincent door een ex ontboden om een gebroken slaapkamerraam te vervangen. Scenarist John Forte debuteerde en koos voor zeker met een eenvoudige maar aangenaam verpozende verhaallijn. De vermaarde cinematograaf Benoit Delhomme (oa The Winslow boy, Un air de famille, Cyclo) kreeg Ierland zowaar zomers op het celluloid en het pretentieloze plezier wordt vlot gebracht door regisseur Winterbottom, de maker van oa Welcome to Sarajevo (1997) en Wonderland (1999).

No Is No Answer

1996 | Misdaad, Komedie

IJsland 1996. Misdaad van Jón Trygvasson. Met o.a. Heidrun Anna Björnsdottír, Ingibjorg Stefansdottír, Michael Liebmann, Roy Scott en Skuli Gautasson.

Bedaarde, evenwichtige, niet onaantrekkelijke Sigga (Bj[KA3]ornsdott[KA1]ir) is negentien. Ze staat op het punt te gaan trouwen en de paardenfokkerij van haar ouders over te nemen. Ze gaat voor het zo ver is naar de hoofdstad Reykjavik en zoekt haar oudere zus Didi (Stefansdott[KA1]ir) op. Didi is een vrijgevochten meid, die ervan droomt naar Florida te reizen, maar doorvoor heb je geld nodig. Ieder middel om dit doel te bereiken is geheiligd en zo raken de zussen verzeild in het drugsmilieu van IJslands hoofdstad met drugsdealers, Red (Scott) en Baldie (Liebmann) en ander gemeen gespuis in hun kielzog. De film, die echt op een kopie, 150.000 dollar (165.000 Euro) gemaakt is (wat te zien is, zwart-wit enz.), zit barstensvol nodeloos geweld en oeverloos geleuter dat door moet gaan voor eigendunk middels monologue-interieur. De twee hoofdrollen zijn leuke meiden, die spontaan spelen, maar daarmee houdt het toch echt op. Het scenario van regisseur Trygvasson en Marteinn Thorisson is te veel ge[KA3]ent op RESERVOIR DOGS (tot en met een stuk dialoog toe) en te veel ge[KA3]inspireerd op (het succes van) PULP FICTION. Niet interessant voor de bioscoop en je komt hem hooguit tegen op de thuisbuis in de late uurtjes van de avond of het holst van de nacht. Het camerawerk is van Ulfur Hrobjartsson, die voor de gelegenheid tevens een der producenten was.

High Boot Benny

1993 | Drama, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Duitsland/Ierland 1993. Drama van Joe Comerford. Met o.a. Frances Tomelty, Alan Devlin, Marc O'Shea, Fiona Nicholas en Annie Farr.

Benny (O`Shea) uit de titel is een zeven-tienjarige Ierse delinquent die onderdak heeft gevonden in een priv[KA1]e-school, opgezet door protestantse landeigenaars aan de grens met Noord- Ierland. De directrice van de school (Tomelty) probeert er een neutrale, veilige haven van te maken. Maar uiteindelijk kan ook zij de burgeroorlog niet buiten de deur houden. Benny, die uit een tehuis in Belfast gevlucht was, wordt ontvoerd. Het resultaat: een soort IN THE NAME OF THE FATHER (1993 van Jim Sheridan) voor jonge volwassenen. Ierland produceert niet zoveel films, maar wanneer het dan toch gebeurt, is het meestal aangrijpend materiaal. Het camaerwerk van Donald Gilligan is indrukwekkend.

You, me & Marley

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Richard Spence. Met o.a. Michael Liebmann, Bronagh Gallagher en Marc O'Shea.

Sean is de aanvoerder van een gang waar ook zijn vriendin Frances en Marley bij horen. Ze houden zich o.a. bezig met joyriding. Marley komt in het ziekenhuis terecht en Sean komt in conflict met twee voormalige IRA-kopstukken, Reggie en Tony, die tegen hem zeggen dat hij een dag heeft om het land te verlaten. Het loopt echter anders af. (IdH/VPRO Gids)

You, Me and Marley

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Richard Spence. Met o.a. Marc O'Shea, Bronagh Gallagher, Michael Liebmann, Emma Moylan en Marie Jones.

Joyrijders komen in Belfast een bende IRA-fanaten tegen die vastbesloten zijn de straten eens even goed te zuiveren. Het gaat hard tegen hard in dit gewelddadige en soms humoristische drama uit de koker van Graham Reid. Deprimerende schildering van een uitzichtsloze situatie, die onvermijdelijk leidt tot een spiraal van geweld. Camerawerk van Graham Veevers.

...arise and go now...

1991 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Danny Boyle. Met o.a. John Kavanagh, Michael Liebmann, Tony Doyle, Jim Norton en Ian Bannen.

Vier dichters vliegen per ongeluk de lucht in door een IRA bom, bij een militaire begrafenis wordt een postduif doodgeschoten, een dronken priester maakt bandopnamen van de biecht, die hij afneemt. Lukrake verzameling grappen van conferencier Owen O'Neill, die een boodschap probeert over te brengen. Hij is goed op dreef en soms schiet hij nog raak ook.