Norihei Miki

Acteur

Norihei Miki is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kuroi ame

1988 | Drama, Historische film

Japan 1988. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Yoshito Tanaka, Kazuo Kitamura, Etsuko Ichihara, Shoichi Ozawa en Norihei Miki.

De dagen na de atoomexplosie in Hirosjima en de gevolgen die deze op alle niveaus had. Deze film die met succes vertoond werd op de filmfestivals van San Sebastian en Cannes, is een van de belangrijkste Japanse films van de jaren 1980-1990 en van zijn gelauwerde regisseur. Groot kritisch-commercieel succes (R. Scott pleegde plagiaat door de originele titel te gebruiken voor zijn film BLACK RAIN). Scenario van de regisseur en Toshiro Ishido naar de gelijknamige roman van Masuki Ibuse. Camerawerk van Takashi Kawamata.

Himatsuri

1984 | Drama

Japan 1984. Drama van Mitsuo Yanagimachi. Met o.a. Kinya Kitaoji, Kiwako Taichi, Ryota Nakamoto, Norihei Miki en Rikiya Yasuoka.

Een ware gebeurtenis was de aanleiding voor dit intense, soms wat mysterieuze portret van een aan bloed en bodem verknochte Japanner die zich met een afschuwelijke gewelddaad verzet tegen de modernisering van zijn kustplaatsje. Kijkers die niet iets weten over de taoistische filosofie en de Japanse moraal zal het drama een beetje ontgaan. Hecht scenario van Kenji Nakagami en mooi camerawerk van Masaki Tamura.

Zatoichi Nidangiri

1966 | Misdaad, Avonturenfilm

Japan 1966. Misdaad van Akira Inoue. Met o.a. Shintarô Katsu, Mikiko Tsubouchi, Norihei Miki en Takeshi Kato.

Zato-Ichi besluit af te rekenen met de twee misdadigers die zijn meester hebben vermoord en de dochter van laatstgenoemde als prostituée hebben verkocht. Deze tiende film over de blinde masseur en volmaakt krijger Zato-Ichi, is niet beter of slechter dan de anderen.

Koge

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Mariko Okada, Nobuko Otowa, Kinuyo Tanaka, Norihei Miki en Eiji Okada.

Een echtpaar ziet geen andere oplossing voor hun slechte economische situatie dan hun dochter Tomoko als geisha te verkopen. Te lang, saai en huilerig melodrama dat geschreven werd door de regisseur naar de roman van Sawako Ariyoshi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Norihei Miki op televisie komt.

Reageer