Koreyoshi Kurahara

Regisseur

Koreyoshi Kurahara is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Hiroshima

1995 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten/Japan 1995. Drama van Roger Spottiswoode en Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Kenneth Welsh, Naohiko Umewaka, Richard D. Masur, Jeffrey Demunn en Wesley Addy.

Gedraaid ter gelegenheid van het feit dat het 50 jaar geleden is dat de atoombom boven Hiroshima werd afgeworpen. Het is een geslaagde vermenging van gedramatiseerde situaties, stukken documentaire van de ware gebeurtenissen, interviews met oudgedienden van de Amerikaanse strijdkrachten, en journaalopnamen uit de jaren 1940.

Nankyoku Monogatari

1983 | Avonturenfilm

Japan 1983. Avonturenfilm van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Ken Takakura, Tsunehiko Watase en Eiji Okada.

Een Japanse poolexpeditie ziet zich door allerlei dramatische omstandigheden verplicht vijftien honden achter te laten op het poolijs. De film is een documentaire-achtig verslag van de verwoede pogingen van de dieren om te overleven. Aan de film werd vier jaar gewerkt in moeilijke omstandigheden en het eindresultaat dwingt in die zin dan ook respect af. Toch faalt de film, omdat al die honden amper van elkaar te onderscheiden zijn. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om als kijker de honden als verschillende personages te zien, wat volgens de tussenteksten en het commentaar wél verwacht wordt. USA/GB titel: ANTARCTICA.

Ai no Kawaki

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Ruriko Asaoka, Nobuo Nakamura, Akira Yamauchi en Yuko Kusunoki.

Een jonge weduwe begint een seksuele relatie met haar schoonvader, terwijl ze ook naar haar tuinman lokt en zijn lust opwekt. Een van de vele schunnige noodlots-drama's waar de Japanse film zo rijk aan is, maar deze keer gebaseerd op een roman van de achtenswaardige Yukio Mishima.

Yoake no Uta

1966 | Drama, Musical

Japan 1966. Drama van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Ruriko Asoaka, Mitsuo Hamada, Chieko Matsubara en Masumi Okada.

Een zangeres met een groot liefdesverdriet omdat haar vriend haar heeft verlaten, besluit zich sterk te maken als de beschermengel van een jong stel waarvan het meisje gedeeltelijk blind is. Een sentimentele musical die slechts van sociologisch belang is.

Nikui Anchikusho

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Izumi Ashikawa en Hiroyuki Nagato.

Er ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen een jonge televisieheld, een dokter en een arm meisje. Een oninteressant melodrama, met een slappe, behoudende moraal.

Ginza no Koi no Monogatari

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Koreyoshi Kurahara. Met o.a. Yujiro Ishihara, Jerry Fujio, Ruriko Asaoka, Chiemi Eri en Masako Izumi.

Een schilder en een pianist worden op dezelfde vrouw verliefd. De eerste begint het portret van zijn geliefde te schilderen. Een van de vele Japanse melodrama's uit deze tijd, die eruit springt door de uitstekende aanpak in beeldformaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Koreyoshi Kurahara op televisie komt.

Reageer