Karl Dönch

Acteur

Karl Dönch is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Francesca

1987 | Drama, Biografie

Duitsland 1987. Drama van Verena Rudolph. Met o.a. Eva Lissa, Dorothea Neff, Bernhard Wosien, Dolly Würzbach en Olga von Togni.

De film vertelt de biografie van een fictief persoon: de actrice, mystica en avonturierster Francesca. Francesca zelf blijft echter onzichtbaar, haar leven komt alleen tot uiting in de verhalen van de mensen die haar ontmoeten. De film van Rudolph, die vele onderscheidingen behaalde, boeit vooral door de gevoelige, originele portrettering van de vertellers, meest oudere mensen.

Tatort - Mord auf Raten

1980 | Mysterie

Oostenrijk/Duitsland 1980. Mysterie van Georg Lhotsky. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Annemarie Düringer.

De moord op een na[KA3]ieve vertegenwoordiger leidt Oberinspektor Marek (Eckhardt) naar het theatertje van Marno (Dönch), waar een oudere maar niet onaardige dame niet alleen voor de begeleiding op de piano zorgt. De schouwburgwereld wordt nauwkeurig en met grote kennis van zaken uit de doeken gedaan, maar deze tv-krimi heeft met een echte criminele zaak zoveel gemeen als een vroedvrouw met de geslachtsdaad, m.a.w. niets. Het scenario is van hoofdrol Eckhardt, die het personage heeft bedacht en zelf van het toneel afkomstig is. Aflevering 117.

Der Vogelhändler

1968 | Muziek

Duitsland 1968. Muziek van Joachim Hess. Met o.a. Peter Minich, Lucia Popp, Renate Holm, Karl Dönch en Ernst Schütz.

De vogelkoopman Adam heeft een vriendinnetje, Christel een vrouwelijke postbode, maar er moet eerst het één en ander gebeuren voordat ze elkaar voor eeuwig trouw beloven. Met een uitstekende rolbezetting is Hess de vrije natuur ingetrokken en dit maakt deze tv-verfilming van Zellers operette tot een extra-plezierige aangelegenheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karl Dönch op televisie komt.

Reageer