Ning Jing

Acteur

Ning Jing is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Pao da chuang deng

1995 | Drama

Hongkong SAR van China/China 1995. Drama van He Ping. Met o.a. Wu Gang, Ning Jing en Zhao Xiaorui.

Een jonge vrouw erft de vuurwerkfabriek van haar vader en runt het bedrijf met succes. Als er een knappe kunstenaar ten tonele verschijnt om een opdracht voor de firma te doen, komt er romantiek in het spel. Daar is de familie van de jonge vrouw echter helemaal niet blij mee

Lanling Wang

1995 | Fantasy, Horror

China 1995. Fantasy van Sherwood Xuehua Hu. Met o.a. Lorenzo Callender, Yang Liping, Ning Jing, Wang Xuegi en Ning Cai.

In het oude China leven Prins Lanling (Callender) van de Phoenix-stam en zijn eeuwige vijand Big Beard van de Black Hawks. Deze laatste weigert tegen Lanling te vechten vanwege zijn mooie en vrouwelijke gelaatstrekken. Vernederd vlucht Lanling de bergen in om zelfmoord te plegen, maar hij wordt tegengehouden door een meisje dat op hem verliefd is. Bij hun terugkeer is hun dorp verwoest. Om zijn schoonheid te verbergen trekt hij het magische woud in en snijdt uit een boomschors een masker. Met dit masker wordt hij een heel andere man. Een verhaal vol po√ęzie en magie dat zich afspeelt in een eigen universum met een specifieke mythologie. De personages spreken een niet bestaande taal die speciaal voor de film ontwikkeld werd. Ditmaal geen bloederig wapengekletter of grootse heldendaden, maar de relatie tussen een gekwelde zoon en zijn moeder die tot alles bereid is voor hem. Het scenario, gebaseerd op een oude Chinese legende, werd geschreven door Xuehua Hu en Wang Peigong. Prachtige fotografie van Gu Changwei en Hai Yong. Scope. Dolby Stereo.

Paoda shuang deng

1994 | Drama

China/Hongkong SAR van China 1994. Drama van He Ping. Met o.a. Ning Jing, Wu Gang, Zhao Xiaorui en Gao Yang.

Na de dood van haar ouders neemt Jing die pas negentien is, de leiding over van de vuurwerkfabriek. Met een zekere voorzienigheid was zij op de taak voorbereid, want zij kreeg de harde opvoeding die voor jongens is weggelegd; zij is dan ook voor geen kleintje vervaard en verricht haar taak met succes. Jonge, knappe kunstschilder Gang wordt gevraagd enkele kunstwerken te maken voor de onderneming. Door zijn fysieke aanwezigheid voelt de jonge Jing die enigszins gefrustreerd is door haar jeugd en door haar taak als hoofd van het bedrijf, een vrouw in zich ontwaken en raakt op hem gefixeerd. Xiaorui, een vriend van de familie die zijn lodderoog op Jing had laten vallen, vindt het niet leuk dat er een romance ontluikt tussen Jing en Gang. Dit leidt uiteindelijk tot de climax, met hulp van de familie, die de kunstenaar niet kunnen luchten of zien: een vuurwerk-wedstrijd tussen Gang en Xiaorui met de hand van Jing als inzet. Gesitueerd in de jonge Chinese republiek van de periode na 1911, gedraaid door de Chinese regisseur Ping (niet verwarren met de Taiwanese filmmaker P'ing) naar de roman van Feng Jicai. Cameraman Da Ying zorgde voor preciese, winterse landschappen, opgenomen in de Chinese provincie Shanxi, die het meest tot hun recht komen op een breed bioscoopscherm. Het Dolby- sound en de geluidseffecten mogen er beslist zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ning Jing op televisie komt.

Reageer