Mapy Cortés is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

Luna de miel en condominio

1966 | Komedie

Mexico/Puerto Rico 1966. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Lucha Villa, Mapy Cortés, Fernando Cortés en Paquito Cordero.

In hotel 'Amor' gebeuren allerlei dingen tussen mensen met een verschillende achtergrond. Geïnspireerd door, om niet te zeggen plagiaat van de Argentijnse film LA CIGARRA NO ES UN BICHO.

Los expatriados

1963 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1963. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Luis Aguilar, Mapy Cortés, Adalberto Martínez, Maribella García en Arturo Correa.

Een jongen Puertoricaan wordt in New York beschuldigd van een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Deze film is enigszins ge[KA3]inspireerd op WEST SIDE STORY en wil duidelijk maken (en zegt het ook nog letterlijk) dat jonge Puertoricanen hun vaderland niet moeten verlaten om hun economische situatie te verbeteren: als zij in hun eigen land blijven, zijn zij beter af en maken zij hun leven niet nodeloos ingewikkeld. Beneden alle peil.

Recién casados... no molestar

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Angel Garasa, Silvia Pinal en Ramón Gay.

Een vrouw trouwt met een knappe jongeman waarvan iedereen denkt dat hij een groot vrouwenjager is. In de huwelijksnacht bekent hij tot haar grote woede, dat het allemaal leugens waren. Deze beroerde film grossiert in nodeloos grove grappen.

Las Tandas del Principal

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Mapy Cortés, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Een enigszins vrijgevochten jonge man denkt dat het meisje op wie hij verliefd is het toppunt van fatsoen is. Zij blijkt echter een danseres te zijn bij een beroemd cabaret. De film is overigens oninteressant en weinig dynamisch.

No te cases con mi mujer

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Antonio Badú.

Duizend-en-een verwikkelingen tussen twee echtparen... De film is gebaseerd op het gelijknamige werk van Jardiel Poncela en is niet onaardig.

Los Maridos engañan de 7 a 9

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Andrés Soler.

De vrolijke avonturen van een paar mannen die hun echtgenoten bedriegen. Correct en onderhoudend.

El Sexo fuerte

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mapy Cortés, Angel Garasa en Rafael Baledón.

Twee schipbreukelingen komen in het Paradijs terecht, waar vrouwen de baas zijn. Beiden worden naar de veiling gebracht, maar de koningin besluit hen zelf in dienst te nemen. Zeldzaam slecht.

El Amor las vuelve locas

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Rafael Baledón, Fernando Cortés en Jorge Reyes.

De liefdesgeschiedenis en de echtelijke ruzies van een stel van ongelijke komaf. Uitzonderlijk matige en onuitstaanbare komedie.

Amor de una vida

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Mapy Cortés, Tomás Perrín en Amparo Morillo.

Een kapitein uit de stad en een arme plattelandsvrouw brengen een geërfd landgoed tot bloei, en moeten daarbij het hoofd bieden aan veel kwaadsprekerij. Buitengewoon slechte regie.

Un Beso en la noche

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, Julián Soler, Lilia Michel en José Pidal.

Een psycholoog brengt zijn vakantie door bij de familie van een ietwat gekke vriend. Uitermate vlotte komedie met veel humor.

La Pícara Susana

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Een eigenzinnig meisje uit de gegoede stand wordt verliefd op de jonge bibliothecaris die zij in dienst heeft genomen. Plagiaat zonder enige verdienste van TWO-FACED WOMAN van George Cukor.

La Hija del regimiento

1944 | Komedie, Musical

Mexico 1944. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Fernando Cortés.

Door een reeks misverstanden brengt een jong meisje het tot officier in het leger. Een middelmatige komedie met homoseksuele trekjes.

La Guerra de los pasteles

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Mapy Cortés, Domingo Soler en Pedro Armendáriz.

Omdat niemand in de zaak komt van de Franse bakker André, verzint diens winkelmeisje een list om klanten te winnen. Middelmatige en warrige, slecht verfilmde musical.

La Corte de faraón

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Julio Bracho. Met o.a. Mapy Cortés, Roberto Soto en Fernando Cortés.

Aan het hof van een farao ontstaat opschudding als blijkt dat een generaal die moest trouwen met een jong meisje impotent is. Verfilming van het beroemde volksstuk, en een grote mislukking, zowel commercieel als voor de kritiek.

Internado para señoritas

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, Emilio Tuero en María Luisa Zea.

Een leraar literatuur geeft aanstoot aan de directrice van het internaat waar hij werkt door zijn leerlingen liefdesgedichten voor te lezen. Het enige vermeldenswaardige aan deze onverteerbare film is de aanwezigheid, in ondergeschikte rollen, van twee toekomstige sterren van de Mexicaanse film: Katy Jurado en Rita Macedo.

El Globo de Cantolla

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, José Cibrián en Prudencia Grifell.

Drie als de gebroeders Wright en de heer Phileas Fogg vermomde bohémiens proberen drie zusjes waar zij verliefd op zijn te veroveren, ondanks de weerstand van hun moeder. Vindingrijke en vermakelijke film, met een goede regie.

Yo bailé con don Porfirio

1942 | Komedie

Mexico 1942. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, Joaquín Pardavé, Emilio Tuero en Fernando Cortés.

Een stel zusters raakt verwikkeld in een aantal absurde avonturen vanwege de verwarring die ontstaat doordat ze sprekend op elkaar lijken. Een aardige komedie, met een zekere waardigheid geregisseerd.

Las Cinco noches de Adán

1942 | Komedie, Musical

Mexico 1942. Komedie van Met o.a. Mapy Cortés, Domingo Soler en Tomás Perrín.

Een oude rijkaard belast zijn huisknecht met de opsporing van zijn vijf buitenechtelijke kinderen. Domme musical, van geen enkel belang.

La Liga de las canciones

1941 | Musical

Mexico 1941. Musical van Chano Urueta. Met o.a. Mapy Cortés, Ramón Armengod en Domingo Soler.

Op een Latijnsamerikaanse conferentie wordt een commissie belast met het ten uitvoer brengen van een pacifistisch plan. Een aaneenschakeling van liedjes moet het ontbreken van een verhaal in deze musical verdoezelen. De spaarzame intriges zijn nog smakelozer dan de gezongen en gedanste nummers.

El conde de Montecristo

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Mapy Cortés, Consuelo Frank en Julio Villarreal.

De beroemde klassieker van Alexander Dumas door Urueta op het scherm gebracht. Een van de beste Mexicaanse films.

El Gendarme desconocido

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Mapy Cortés, Gloria Marín en Carlos López Moctezuma.

Aan een gevecht met een paar dieven heeft een jongeman het te danken dat hij door de politie als agent 777 in dienst wordt genomen. Vanaf dat moment ontstaan er allerlei verwarringen. Door een groot deel van de pers wordt deze film beschouwd als de beste van 'Cantinflas'. Gemaakt op grond van scènes. Een van de scènes toont een duidelijke overeenkomst met een situatie die door Hitchcock is bedacht voor zijn film SABOTAGE.

Cinco minutos de amor

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Arturo de Córdova, Mapy Cortés en Carlos Orellana.

Een aantal personen komt bijeen om de hand van hun respectieve geliefden te vragen, zonder dat iemand van hen op de hoogte is van de verschijning van de ander. Een film met alleen binnenopnames, ontzaglijk pover en bovendien overladen met dialogen. Zeer smakeloos geregisseerd.

Ay, qué tiempos, señor don Simón!

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Joaquín Pardavé, Arturo de Córdova en Mapy Cortés.

Een jonge weduwe gaat optreden in een theaterstuk dat alleen voor mannen is bestemd. Hierdoor wordt zij uit het 'Verbond van Goede Zeden' gezet. Grove komedie waarin de vroegere zeden over de hekel worden gehaald. De film is grotendeels op deze 'plot' gebaseerd.