Leif Axel Kjeldsen

Editor

Leif Axel Kjeldsen is editor.
Er zijn 10 films gevonden.

Casper en Emma op jacht naar de schat

2018 | Familiefilm

Noorwegen 2018. Familiefilm van Aurora Gossé en Arne Lindtner Næss. Met o.a. Markus Tønseth, Janne Formoe, Anna Celine Bredal, Oliver Dahl en Ivar Nørve.

Casper en Emma brengen samen de zomervakantie door in het strandhuis van opa. Maar dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus. De vondst van de rebus is het begin van een grote schattenjacht.

Casper en Emma maken theater

2018 | Jeugdfilm

Noorwegen 2018. Jeugdfilm van Aurora Gossé en Arne Lindtner Næss. Met o.a. Janne Formoe, Anna Celine Bredal, Markus Tønseth en Sigrun Enge.

Elk jaar zamelt de kleuterschool van Casper en Emma geld in voor het goede doel. Dit jaar proberen ze een weeshuis in India zonder elektriciteit te helpen. Casper en Emma hebben een idee: ze gaan een toneelstuk maken over kaarsen die licht geven in het donker, samen met hun knuffelbeesten.

Casper & Emma de bergen in

2017 | Familiefilm

Noorwegen 2017. Familiefilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Oliver Dahl, Alba Ørbech-Nilssen, Sigrun Enge, Janne Formoe en Thorbjørn Harr.

Vijfde avontuur van Casper en Emma, de immer goedgezinde Noorse vriendjes met hun onafscheidelijke knuffels. Jonge fans zullen opmerken dat de originele acteurs zijn vervangen, maar dat zal de pret niet lang drukken. Want jolijt alom als het duo vertrekt richting de bergen, met de ouders van Casper en de moeder van Emma. Hun plan: moeder Emma koppelen aan de sympathieke berggids. Ook deze Casper en Emma is weer glad als een riviersteen, met veel visuele humor en simpele teksten. Bedoeld voor kleuters en aanhang.

Casper en Emma op safari

2015 | Familiefilm, Avonturenfilm

Noorwegen 2015. Familiefilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Nora Amundsen, Elias Søvold-Simonsen en Ivar Nørve.

Vijfde avontuur van Casper en Emma, de immer goedgezinde Noorse vriendjes met hun onafscheidelijke knuffels. Jonge fans zullen opmerken dat de originele acteurs zijn vervangen, maar dat zal de pret niet lang drukken. Want jolijt alom als het duo vertrekt richting de bergen, met de ouders van Casper en de moeder van Emma. Hun plan: moeder Emma koppelen aan de sympathieke berggids. Ook deze Casper en Emma is weer glad als een riviersteen, met veel visuele humor en simpele teksten. Bedoeld voor kleuters en aanhang.

Casper & Emma - Beste vriendjes

2013 | Jeugdfilm

Noorwegen 2013. Jeugdfilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Nora Amundsen, Elias Søvold-Simonsen en Janne Formoe.

Emma wordt vijf jaar en wil heel graag een hond. Haar moeder zegt dat ze nog te klein is. Karsten gaat naar een nieuwe kleuterschool en vindt het heel eng. Emma en Karsten worden goede vrienden en hun knuffelbeesten ook. Zonnige Noorse film houdt het drama klein en zorgt toch voor een lach en een traan. Naast de enthousiaste jonge hoofdrolspelers charmeren ook de animaties en de tot leven gekomen knuffels, een wit konijn en een zachtmoedige leeuw. Naar de boeken van Tor Åge Bringsværd.

De familie Kerst

2014 | Komedie, Familiefilm

Denemarken 2014. Komedie van Carsten Rudolf.

Als de zesjarige Hugo rond kerst een levende kabouter op zijn kamer ontdekt, vindt hij dat helemaal niet gek. Wel moet hij hem verstoppen voor zijn vader, die kerst haat. Ook al heten ze met hun achternaam Kerst!

Tsatsiki 2 - Vrienden voor altijd

2001 | Familiefilm, Jeugdfilm

Zweden 2001. Familiefilm van Eddie Thomas Petersen. Met o.a. Samuel Haus, Sara Sommerfeld, Sam Kessel, Krister Henriksson en George Nakas.

Tsatsiki is niet alleen een lekker Grieks hapje, maar ook de bijnaam van Tobias, die twee jaar eerder in het geestige Tsatsiki: Morsan och polisen niets liever wilde dan zijn onbekende Griekse vader eens ontmoeten. In dit vervolg worstelt Tsatsiki, nu tien jaar, met liefde en vriendschap terwijl zijn moeder op tournee is met haar rockband. Goed gemaakt jeugddrama, dat evengoed niet kan tippen aan de eerste film. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat Ella Lemhagen niet terugkeerde in de regisseursstoel en dat ook de rol van Tsatsiki’s moeder door een ander werd overgenomen.

Anna

2000 | Thriller, Drama

Denemarken/Verenigd Koninkrijk 2000. Thriller van Erik Wedersøe en Erik Wederøe. Met o.a. Pernilla August, Gerard Bidstrup, Reine Brynolfsson, Jesper Christensen en Søren Pilmark.

Anna, de echtgenote van de Deense ambassadeur in Marokko, leeft voor haar gevoel in een gouden kooi. Het weer is altijd mooi, het huis schitterend, het ontbreekt haar eigenlijk aan niets. Toch voelt ze zich opgesloten. Dit benauwt haar zo dat ze besluit te vluchten en terug te keren naar Denemarken. Onderweg ontmoet ze een drugskoerier in boeien. Impulsief besluit ze de man te helpen vluchten voor de politie. Op een tussenlanding in Rome loodst ze de jonge man door de douane om hem daarna te verlaten. Maar de man laat Anna niet gaan. Dit is het begin van een spannende achtervolging van Rome naar Denemarken. Anna is niet alleen een spannende road movie over twee mensen op de vlucht, maar ook een mooi relaas over liefde, vrijheid en vriendschap.

Tarzan Mama-Mia

1989 | Jeugdfilm

Denemarken 1989. Jeugdfilm van Erik Clausen. Met o.a. Christina Haagensen, Michael Falch, Tammi Øst, Erik Clausen en Anne Sofie Fensmark.

Het elfjarige meisje Rikke dat met haar vader in een flat woont, droomt ervan ooit een pony te bezitten. Als ze op een pak cornflakes over een wedstrijd leest, waarbij de hoofdprijs een pony is, besluit ze mee te doen. Een poosje later verschijnt er een man met een pony in het smalle straatje waar Rikke woont: ze heeft de prijs gewonnen! Maar wat nu met de pony te doen? Rikke wil hem natuurlijk houden! Sympathieke jeugdfilm kreeg in 1990 een Cinekid film award.

Skyggen af Emma

1988 | Familiefilm, Thriller, Jeugdfilm

Denemarken 1988. Familiefilm van Søren Kragh-Jacobsen. Met o.a. Line Kruse, Börje Ahlstedt, Henrik Larsen, Inge Sofie Skovbo en Ulla Henningsen.

De elfjarige Emma (Kruse) is het verwende kind van rijke ouders in het Denemarken van de jaren 30. Omdat haar ouders nooit tijd voor haar hebben loopt ze weg. Ze papt aan met de arme Zweedse putjesschepper Malthe (Ahlstedt), die ze vertelt dat haar familie vermoord is. Malthe neemt haar een tijdje in huis, en er ontstaat een band tussen het onwaarschijnlijke tweetal. Maar al dat gejokkebrok kan natuurlijk niet goed gaan. Regisseur Kragh-Jacobsen (Mifunes sidste sang) kreeg onder andere een Deense Oscar voor zijn film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leif Axel Kjeldsen op televisie komt.

Reageer