Antonio Passalia: cast en productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Le cri du hibou

1987 | Thriller, Romantiek, Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1987. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Christophe Malavoy, Mathilda May, Virginie Thévenet, Jacques Penot en Jean-Pierre Kalfon.

Onopgesmukte verfilming van de psychologische misdaadroman The Cry of the Owl van Patricia Highsmith (Strangers on a Train). Mensenkenner Chabrol (La femme infidèle) verplaatste de Amerikaanse actie naar ruraal Frankrijk waar antiheld Robert (Malavoy) een relatie krijgt met een jonge vrouw (May) die hij lange tijd bespiedde. De echtelieden van de amants laten het er niet bij zitten en verzinnen een helse list. Chabrols vermaarde terughoudendheid neigt ditmaal naar ledigheid. Maar zijn aandacht voor karakterontwikkeling en esthetiek verheft de film ver boven de middelmaat in het genre.

Caligula et Messaline

1981 | Erotiek, Avonturenfilm

Italië​/​​Frankrijk​/​​Frankrijk 1981. Erotiek van Anthony Pass. Met o.a. Vladimir Brajovic, Betty Roland, Françoise Blanchard, Piotr Stanislas en Antonio Passalia.

Een jarenlange traditie laat Italiaanse filmers gebruik maken van voor dure produkties vervaardigde decors en kostuums om goedkope films een beter aanzien te geven en in te haken op het succesgenre. De film combineert twee roemruchte titels en gaat verder met seksuele uitspattingen en sadisme in het oude Rome. Recht-voor-zijn-raap aanpak is eerlijker dan quasi- culturele alibi`s en de film biedt enig voer voor psychologen door de overgave waarmee uiterlijk zeer weinig ogende dames en heren hun hebben en houden in het strijdperk werpen. (Alleen Stanislas houdt in diverse acties zijn eigenwaarde.) De regisseursnaam is de pseudoniem van acteur Passalia die van een reeks bijrollen bij Chabrol weinig heeft geleerd.

Le boucher

1970 | Thriller, Misdaad, Romantiek, Drama, Experimenteel

Frankrijk​/​​Italië 1970. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Stéphane Audran, Jean Yanne, Antonio Passalia, Roger Rudel en William Guérault.

Geliefde onderwijzeres Helene (Audran) raakt in haar ingeslapen Franse provinciestadje verwikkeld in een platonische vriendschap met lokale slager Popaul (Yanne). De stroeve galanterie slaat om in een psychologische uitputtingsslag als Helene begint te vermoeden dat de eenvoudige slager wellicht verantwoordelijk is voor de gruwelijke dood van enkele vrouwen. Le boucher is een topstuk uit de hoogtijdagen van maatschappijcriticus Chabrol (La femme infidèle) omdat de film de schone schijn van het kleinburgerlijk bestaan haarfijn ontleedt. Het raffinement schuilt in de suggestieve cameravoering, in het non-verbale acteerwerk, in de afgemeten pianoklanken: een oordeel blijft uit, maar Chabrols boodschap is bitter als gal.

Le temps des loups

1969 | Thriller, Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1969. Thriller van Sergio Gobbi. Met o.a. Robert Hossein, Virna Lisi, Charles Aznavour, Marcel Bozzuffi en Félix Marten.

Het hoofd van een gangsterbende en een politiecommissaris zijn oude schoolvrienden, maar als de gangster na een geslaagde bankroof met zijn nieuwe vriendin rustig wil gaan leven komt de politieman hem toch op het spoor. Het simpel misdaadgegeven wordt onnodig verzwaard met de psychologie van zeer koude grond - de anti-held waant zich een reïncarnatie van zijn Amerikaanse collega Dillinger, heeft een moederbinding, etc. - waarmee de film wel op lengte wordt gebracht, maar niet boeiender gemaakt.

Flammes sur l'Adriatique

1968 | Oorlogsfilm, Drama

Joegoslavië​/​​Frankrijk 1968. Oorlogsfilm van Alexandre Astruc. Met o.a. Gérard Barray, Claudine Auger, Antonio Passalia, Relja Basic en Raoul Saint-Yves.

Een Joegoslavische torpedojager wordt in 1941 op zee aangevallen door de Luftwaffe, zonder dat officieel de oorlog is verklaard. Na zware averij ontstaat een conflict tussen twee officieren, waarvan de een het schip tot elke prijs weer zeevaardig wil maken en de ander het als wrak wil achterlaten. Verbazend conventionele oorlogsfilm van een regisseur die ooit de theoreticus en voorloper van het Nieuwe Filmen was. Het beperkte budget stond een minimum aan spectaculaire actie toe. Wel wordt er eindeloos gediscussieerd over plichtsbesef en nationale eer.

O salto

1967 | Drama

Frankrijk 1967. Drama van Christian de Chalonge. Met o.a. Marco Pico, Antonio Passalia, Henrique de Sousa, Americo Trindade en Ludmila Mikaël.

Een film over Portugese arbeiders die cklandestien over de grens komen om in Frankrijk te gaan werken. Deze film behandelt één geval, dat van Antonio, een twintigjarige schrijnwerker: zijn overtocht, zijn vlucht voor patrouilles, zijn aankomst in Parijs, zijn pogingen om werk te vinden, zijn ontgoochelingen en tenslotte zijn aankomst in Champigny, een bidonville voor emigranten. Een prachtig document over de menselijke eenzaamheid.

La Route de Corinthe

1967 | Avonturenfilm

Italië​/​​Frankrijk 1967. Avonturenfilm van Claude Chabrol. Met o.a. Jean Seberg, Maurice Ronet, Michel Bouquet, Christian Marquand en Saro Urzì.

Twee geheimagenten krijgen de opdracht om in Griekenland in een fabriek de plannen van geperfectioneerd radarsysteem te achterhalen. Eén van beiden wordt gedood, maar zijn weduwe zet met een collega het onderzoek voort. Deze laatste van Chabrols avonturenfilms-om-den-brode neemt de intrige geen moment serieus, maar gebruikt hem als leidraad voor een reeks spectaculaire scènes die het genre in het ooitje nemen. Seberg slaat zich energiek door duizend gevaren heen. Een Griekse kolonelscoup tijdens locatieopnamen resulteerde in onbenoemde, maar nauwelijks bedekte scherpe toespelingen. Het scenario is van Claude Brule en Daniel Boulanger naar de roman van Claude Rank.

Marie-Chantal contre le Dr. Kha

1965 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Frankrijk 1965. Avonturenfilm van Claude Chabrol. Met o.a. Marie Laforêt, Francisco Rabal, Akim Tamiroff, Serge Reggiani en Roger Hanin.

Een snobistische jongedame krijgt tijdens een wintersportvakantie door een opgejaagde dief een bijou toevertrouwd die een voor de hele mensheid gevaarlijk virus bevat. Spionnen van diverse nationaliteit en meester-misdadiger Kha proberen haar de bijou te ontfutselen. Chabrol plaatste de cartoonheldin in een spionageparodie die voor de hand liggende grappen en avonturen afwisselt met meer persoonlijke, dwarse humor en sc[KA2]enes. (De rol van Audran als lesbische spionne loopt vooruit op LES BICHES.) De verbaasde gepikeerdheid van Laforêt wordt eentonig, maar het tegenspel is gevarieerd en kleurrijk, o.a. van Chabrol zelf als omkoopbare barkeeper.

Le Tigre aime la chair fraiche

1964 | Avonturenfilm, Thriller

Frankrijk 1964. Avonturenfilm van Claude Chabrol. Met o.a. Roger Hanin, Maria Mauban, Daniela Bianchi, Mario David en Roger Dumas.

Een geheimagent moet de vrouw en dochter van een Turkse minister tijdens een staatsbezoek tegen terroristen beschermen. Een romance met de dochter komt net op gang als ze ontvoerd wordt. Na een reeks niet-succesvolle films moest Chabrol inhaken op de spionage-mode om te kunnen blijven werken en versierde het doorsnee-scenario (van acteur Hanin) met zoveel verrassende vondsten en spectaculaire momenten dat hij een van aardigste films binnen het genre maakte.