Sándor Horváth

Acteur

Sándor Horváth is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ménesgazda

1978 | Drama

Hongarije 1978. Drama van András Kovács. Met o.a. József Madaras, Ferenc Fábián, Sándor Horváth, Károly Sinka en Ferenc Bács.

De in de begindagen van de Koude Oorlog door de partij aangestelde baas van een stoeterij lukt het niet het vertrouwen te winnen van zijn medewerkers, die legerofficieren waren in het oude regime. Als de autoriteiten besluiten de stoeterij te sluiten en de officieren te arresteren, wordt hij verdacht medeplichtig te zijn, waardoor het voor hem en anderen fataal afloopt. Deze zeer gedegen film van de veteraan Kovács is zonder meer een van de hoogtepunten van de Hongaarse cinema.

Labirintus

1976 | Drama

Hongarije 1976. Drama van András Kovács. Met o.a. István Avar, Éva Ruttkai, Ferenc Kállai, Ilona Bencze en Sándor Horváth.

De film gaat over de totstandkoming van een film, waarbij een gegeven uit de realiteit het onderwerp is. De regisseur moet op een gegeven moment vaststellen, dat zijn omgeving het uitgangspunt van de film totaal anders beoordeelt dan hijzelf. Met het gevolg, dat er veel gediscussieerd moet worden, teneinde tot een voor de medewerkers bevredigend resultaat te komen. Op een fascinerende wijze weet Kovács de bedreiging van de integriteit van de regisseur tot uitdrukking te brengen.

Az Ötödik pecsét

1976 | Drama

Hongarije 1976. Drama van Zoltán Fábri. Met o.a. Lajos Öze, Sándor Horváth, László Márkus, Ferenc Bencze en István Dégi.

Een zeer fascinerende film ondanks de trage opeenvolging van de gebeurtenissen. Vier stamgasten worden onverwacht door de fascisten (het is 1944) gearresteerd. Hun enige redding is een gemartelde gevangene in het gezicht te slaan. Slechts één durft deze immorele daad uit te voeren, omdat hij weet dat het de redding van andere levens betekent. Op verbluffende wijze wordt getoond hoe een angstige burgerman boven zichzelf uit kan stijgen en een held wordt. Gedeelde hoofdprijs in Moskou in 1977.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sándor Horváth op televisie komt.

Reageer