Gerardo Olivares

1964 Regisseur, Scenarist, Cameraman

Gerardo Olivares (1964) is regisseur, scenarist en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Lukas & Abel: Vleugelbroertjes

2016 | Avonturenfilm, Drama

Oostenrijk 2016. Avonturenfilm van Gerardo Olivares en Joanne Reay. Met o.a. Manuel Camacho, Jean Reno en Tobias Moretti.

Alpenjongen Lukas is bevriend met steenarend Abel. De vogel was volgens Bijbelvaste Lukas door adelaarbroer Kaïn uit het ouderlijk nest geknikkerd, waarna de jongen zich over de opvoeding bekommerde. Prettige afleiding, want Lukas heeft sinds de dood van zijn moeder moeite met pa, een norse jager. Boswachter/verteller Danzer (Reno) kan wel op sympathie rekenen. Allemaal bijzaak, want het draait om de magnifieke beelden van de roofvogels in de Alpen, geschoten tijdens de lange loopbaan van adelaarfilmer en regisseur Otmar Penker. Hebbeding voor het hele gezin.

Wolvenkind

2010 | Jeugdfilm, Drama

Spanje/Duitsland/Frankrijk 2010. Jeugdfilm van Gerardo Olivares. Met o.a. Juan José Ballesta, Sancho Gracia, Manuel Camacho en Carlos Bardem.

Een kleine jongen wordt door zijn ouders afgestaan en komt vervolgens in een afgelegen berglandschap in zuidelijk Spanje terecht waar hij in eenzaamheid opgroeit - met geiten, slangen, uilen en vooral wolven als gezelschap. Tot de verbeelding sprekend, bijna mythisch verhaal à la Jungle Book wordt een tikje geromantiseerd in beeld gebracht. Gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis van Marcos Rodríguez Pantoja, die in 1965 op z'n negentiende, verwilderd, door de Spaanse politie werd aangetroffen, en overgedragen aan nonnen die hem 'civiliseerden'.

14 kilómetros

2007 | Drama

Spanje 2007. Drama van Gerardo Olivares. Met o.a. Adoum Moussa, Mahamadou Alzouma en Aminata Kanta.

Drie mensen gaan vanuit Noord-Afrika op weg naar Fort Europa. De Malinese Violet ontvlucht een gedwongen huwelijk, broers Buba en Mukela verlaten hun armzalige dorp in Niger. Maar de Sahara doorkruisen blijkt lastiger dan ze dachten. Filmmaker Olivares, ervaren in natuurfilms en antropologische documentaires, creëerde met acteurs een fictief verhaal, en plaatste het nadrukkelijk in de realiteit. Tegen de achtergrond van genadeloze landschappen geeft hij zo een indringend beeld van de hoop waarmee veel immigranten de 14 kilometer water tussen de twee continenten trachten te overbruggen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gerardo Olivares op televisie komt.

Reageer