Fernando Méndez

Regisseur

Fernando Méndez is regisseur.
Er zijn 35 films gevonden.

Mujeres engañadas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Rosa Arenas, Luz María Aguilar, Marina Camacho en Mauricio Garcés.

Op haar sterfbed laat een moeder haar drie dochters, een drieling, bij zich roepen die zij verliet toen ze klein waren. Een smartelijk, sentimenteel melodrama.

El Ataúd del vampiro

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Germán Robles, Abel Salazar, Ariadna Welter en Alicia Montoya.

In dit vervolg op EL VAMPIRO zien we nieuwe onverwachte voorvallen van de vampierachtige graaf Lavud. De film is minder geslaagd dan zijn voorganger, maar nog altijd een van de béste Mexicaanse horrorfilms. German Robles wordt nu voorgoed vereenzelvigd met vampiersrollen.

Venganza apache

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Rafael Baledón, Abel Salazar, Mauricio Garcés en Guillermo Cramer.

Door toedoen van een blanke verrader moeten de gebroeders 'Diablo' onderhandelen met het indianenopperhoofd 'Toro Sentado' om het meisje waarop een van hen verliefd is vrij te krijgen. De derde en laatste western rond de 'Hermanos Diablo', en van veel betere kwaliteit dan zijn voorgangers. Het uitstekende camerawerk zorgt voor de actie en vitaliteit die in LOS HERMANOS DIABLO en EL RENEGADO BLANCO ontbraken.

Los Hermanos Diablo

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez en Chano Urueta. Met o.a. Rafael Baledón, Abel Salazar, Mauricio Garcés en David Reynoso.

Drie broers nemen een ranch die zij hebben geërfd in bezit. Zowel Indianen als een bende schurken hebben het erop voorzien. Eerste film uit een serie van drie waarin Amerikaanse cliche's worden geïmiteerd.

El Vampiro

1959 | Horror

Mexico 1959. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Germán Robles, Abel Salazar, Ariadna Welter en José Luis Jiménez.

In het sanatorium waar de heldin op krachten komt, ligt de vampier Graaf Lavud op de loer. Eén van de gouden titels van de Mexicaanse gruwelcinema die ook een zekere dosis poëzie bevat. Er werd ook nog een minder succesvol vervolg opgenomen: EL ATAÚD DEL VAMPIRO dat Robles in zijn rol als vampier bevestigde.

El Renegado blanco

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Mauricio Garcés, Abel Salazar, Rafael Baledón en Martha Roth.

De gebroeders 'Diablo' moeten het opnemen tegen een bende bandieten en worden daarbij geholpen door Buffalo Bill, op voorwaarde dat zij meewerken aan de erkenning dat het grote opperhoofd 'Toro Sentado' geen enkel Noordamerikaans regiment heeft aangevallen. De opvolger van LOS HERMANOS DIABLO; uitstekend gefilmd, in het bijzonder de actie-scènes, goed camerawerk van Raúl Martínez Solares.

Señoritas

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Christiane Martel, Ana Bertha Lepe, Sonia Furió en Mapita Cortés.

Vier meisjes uit de welgestelde middenklasse hebben genoeg van het leven dat zij leiden. Een stupide melodrama waarin men probeert om jeugdige meisjes en hun vaders te waarschuwen tegen de gevaren van het 'moderne leven'

Misterios de ultratumba

1958 | Horror

Mexico 1958. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Gastón Santos, Rafael Bertrand, Mapita Cortés en Carlos Ancira.

Twee dokters in een gekkenhuis sluiten een pact: wie van beiden het eerst komt te overlijden, onthult de ander de geheimen van het hiernamaals. Maar eenmaal dood komt de eerst overledene zijn belofte niet na. De film had niet zo veel succes als zijn voorganger, EL VAMPIRO. Een vaardig geregisseerde film.

Los Diablos del terror

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Fernando Méndez. Met o.a. Gastón Santos, Alma Rosa Aguirre, Pedro de Aguillón en Quintín Bulnes.

Een bende bandieten ontvoert een jurist en een meisje, maar een zekere Gastón en diens vriend 'Coyote Loco' proberen hen te bevrijden. Ondanks de verschrikkelijke kleuren en de voortdurende poses van play-boy Santos, is Méndez er in geslaagd een western van enig niveau te produceren.

El Grito de la muerte

1958 | Horror, Western

Mexico 1958. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Gastón Santos, María Duval, Pedro de Aguillón en Hortensia Santoveña.

Gastón en 'Coyote Loco' zijn op zoek naar een goudader, maar niemand wil hen er naar toe leiden, uit angst voor het spook 'La Llorona', een gekkin die alvorens te sterven had gezworen haar onder geheimzinnige omstandigheden overleden zus te wreken. Een aantrekkelijke combinatie van griezelfilm en western, in zekere zin het vervolg van LOS DIABLOS DEL TERROR, van dezelfde regisseur en uit hetzelfde jaar.

El Cofre del pirate

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Irma Dorantes, Sonia Furió en Arturo Martínez.

Twee vrienden raken verwikkeld in tal van situaties als zij op zoek gaan naar een erfenis die staat beschreven op een kaart, die zij hebben gekregen van een man die werd vermoord door een bende. De bandieten achtervolgen hen om in bezit van de kaart te komen. Een armetierige film.

La Esquina de mi barrio

1957 | Drama, Musical

Mexico 1957. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Ramón Gay, Silvia Derbez, Salvador Flores en María Luisa Zea.

Een jonge werkneemster raakt in de problemen als zij een collier leent van een vriend die een dief blijkt te zijn. De regisseur slaagde er niet in om de film dat schelmachtige en volkse mee te geven dat zo tastbaar aanwezig was in het script van Salvador Flores. Niets interessants.

Rapto al sol

1956 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1956. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Evangelina Elizondo, Dagoberto Rodríguez, José Elías Moreno en Arturo Martínez.

Een schatrijke, grillige vrouw komt voor zaken naar Midden- Amerika, waar zij kennis maakt met de grootste handelaar in koffie, op wie zij na aanvankelijke ruzies verliefd wordt. Niet meer dan een toeristisch melodrama (deze keer is Nicaragua aan de beurt)

La Locura del rock 'n roll

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Lilia Prado, Evita Muñoz, Lilia Guízar en Gloria Rios.

Een bandje, bestaande uit jongens en meisjes, wordt gescheiden gecontracteerd: een contract voor de jongens en het andere voor de meisjes. Nimmer zien we in deze film ook maar iets dat op originaliteit lijkt.

El Ladrón de cadáveres

1956 | Sciencefiction, Horror

Mexico 1956. Sciencefiction van Fernando Méndez. Met o.a. Santo, Columba Dominguez, Cruz Alvarado en Wolf Rubinski.

Een krankzinnige wetenschapper transplanteert dierenhersens in de lijken van atleten. De tweede film van de Mexicaanse serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA, en tevens een van de meest waanzinnige en geslaagde uit die serie.

Hay ángeles con espuelas

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Miguel Aceves Me[KA1]jía en Carlos Martínez.

Een als losbol bekend staande man keert als priester naar zijn dorp terug. Deze acceptabele komedie lijdt echter aan een hardnekkig en primitief beeld van mannelijkheid.

Fugitivos

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, Evangelina Elizondo, Dagoberto Rodríguez en José Elías Moreno.

Drie voortvluchtigen verschansen zich in een verlaten dorp. Al spoedig beginnen zij gevangenissen te overvallen om met de bevrijde gevangenen de plaats te bevolken. Technisch goede film, met een goede setting.

Vaya tipos

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Twee zoons willen het met alle geweld voor elkaar krijgen dat hun vader trouwt, omdat hij hen alleen maar in de problemen brengt. Een aanstekelijke avonturenkomedie, vol aktie. Het tweede deel uit een trilogie met LOS AVENTUREROS en TRES TRIBINES.

Tres bribines

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Na veel omzwervingen en verwikkelingen krijgen twee zoons hun vader eindelijk zo ver dat hij gaat trouwen, zodat ook voor hen de weg naar het altaar eindelijk geëffend is. Uitnemende rollen onder een uitstekende regie. Het laatste deel uit een trilogie met LOS AVENTUREROS en VAYA TIPOS.

Los Tres Villalobos

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, Freddy Fernández, Raúl Luzardo en Evangelina Elizondo.

Drie broers nemen het op tegen een boosaardige rechter en zijn trawanten, die het op hun ranch hebben gemunt. Een zeer acceptabele western met een goed gebruik van open vlakten; goed camerawerk.

Los Aventureros

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Een vader en twee zoons smeden een plan om de moordenaars van een vriend te ontmaskeren. Eerste film uit een trilogie die gecompleteerd zou worden door VAYA TIPOS en TRES TRIBINES. Zeer verzorgde film.

La Venganza de los Villalobos

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, Freddy Fernández, Raúl Luzardo en Evangelina Elizondo.

Een vervolg op LOS TRES VILLALOBOS. De drie broers moeten het opnemen tegen een andere schurk. Even acceptabel en vakkundig gefilmd als zijn voorganger.

As negro

1953 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1953. Avonturenfilm van Fernando Méndez. Met o.a. Antonio Badú, Meche Barba, René Cardona en Carolina Barret.

Als zij wees zijn geworden lezen twee broers de toekomst in een spel kaarten. De één zal een befaamd arts worden, de ander een misdadiger. Zeer acceptabele film, onder de gebruikelijke doeltreffende regie van Méndez.

Sí... mi vida

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón, Silvia Pinal en Carlos Martínez Baena.

Het bestuur van een meisjesschool besluit de financiële problemen op te lossen door een wedstrijd te organiseren om 'de meest kusbare leraar' te vinden. Tegelijk opgenomen met HABIA UNA VEZ UN MARIDO, waarop het een vervolg is en het resultaat is niet minder beklagenswaardig.

Había una vez un marido

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón, José Pulido en Aurora Segura.

Als gevolg van een verwisseling van geschenken komt een een arts er door toedoen van een zangeres toe te denken dat hij schuldig is aan de dood van een meisje. Volstrekt onsamenhangende film.

Genio y figura

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Esther Fernández, Luis Aguilar, Antonio Badú en Linda Cristal.

Een getrouwde man maakt iedere vrouw die zijn pad kruist het hof, totdat zijn pasgeboren dochtertje ziek wordt. Vervolg op EL LUNAR DE LA FAMILIA, en net zo aardig in elkaar gezet.

El Lunar de la familia

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Esther Fernández, Luis Aguilar, Antonio Badú en Sara García.

Een ietwat losbandige jongeman belooft zijn grootmoeder dat hij een deugdzaam leven zal leiden zolang hij zijn zus niet heeft uitgehuwelijkt. Tegelijkertijd opgenomen met GENIO Y FIGURA; deze komedie is een sympathieke en pretentieloze film, wat niet gezegd kan worden van zoveel andere Mexicaanse films uit die tijd.

La Mujer desnuda

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Meche Barba, Miguel Torruco, Tony Aguilar en Carlos López Moctezuma.

De vrouw van een succesvol zanger wordt door haar ex-minnaar gechanteerd. Zeldzaam belachelijk. O ja, en geen stukje bloot, ondanks de titel.

La Hija del ministro

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Víctor Parra en José Elías Moreno.

De dochter van een minister botst tegen een van diens bedienden en wordt op slag verliefd. De minister promoveert hem. Een mislukte komedie, ondanks de vakkundige regisseur.

Fierecilla

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Rosa Arenas, Eduardo Noriega, Domingo Soler en Carlos López Moctezuma.

Na eerst zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord vlucht een man de bergen in met zijn dochtertje, die als een wild dier opgroeit, zonder enig menselijk contact. Prima film met een opvallende rol van de debutante Rosita Arenas, die de film bijzonder de moeite waard maakt.

El Suavecito

1950 | Misdaad

Mexico 1950. Misdaad van Fernando Méndez. Met o.a. Víctor Parra, Aurora Segura, Dagoberto Rodríguez en Enrique del Castillo.

Een bende gangsters pleegt overvallen in een klein dorp. De bendeleider vermoordt per ongeluk een revuedanseres en beschuldigt een taxichauffeur. Een ingetogen film met een voortreffelijk ritme.

Barrio bajo

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Resortes, Carmen González, 'El Reintegro' en Gloria Ríos.

Een blind meisje wordt door twee havenwerkers gered uit de vlammen van de brand die door haar dronken verzorgster is gesticht. Wat alles in zich had om een vermakelijke film te worden, is uiteindelijk een smakeloos melodrama geworden waar de twee komieken in de hoofdrollen geen raad mee wisten.

Matrimonio y mortaja

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Rafael Baledón, Carmen González, Domingo Soler en Mantequilla.

Op zijn hengstenbal besluit een jongeman, na zich eerst bedronken te hebben, zijn aanstaande vrouw te bezoeken. Hij neemt met zijn vriend echter de verkeerde trein. Een goede film met een spontane eenvoud.

Las Calaveras del terror

1943 | Western

Mexico 1943. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Tito Junco, Alicia de Phillips en Crox Alvarado.

Een serie die uit vijftien episodes bestaat en waarin de hoofdpersonen allerlei avonturen beleven. Aardig maar wat de regie betreft matig.

La Reina de Méjico

1940 | Drama, Historische film

Mexico 1940. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Maritza Nieto, Tito Junco en Pedro Galindo.

Aan de Indiaan Juan Diego verschijnt de Maagd van Guadalupe. De eerste film van Méndez, zó middelmatig dat hij meteen naar de provincie verdween. Jaren later zou Méndez de waardering genieten van een groot deel van de Franse pers door zijn horrorfilms.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fernando Méndez op televisie komt.

Reageer