Cheng Pei-pei

1946 Acteur

Cheng Pei-pei (1946) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Goldstone

2016 | Misdaad, Thriller

Australië 2016. Misdaad van Ivan Sen. Met o.a. Aaron Pedersen, Alex Russell, Jacki Weaver, Cheng Pei-pei en David Wenham.

Lilting

2014 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2014. Drama van Hong Khaou. Met o.a. Ben Whishaw, Cheng Pei-pei, Naomi Christie, Andrew Leung en Peter Bowles.

Ingetogen drama over de lastige band tussen de geïmmigreerde Chinees-Cambodjaanse Junn (Cheng) en de Engelse Richard (Wishaw), die elkaar leren kennen tijdens de rouw om Kai (Leung) - haar zoon en zijn geliefde. Regisseur Hong Khaou weeft flashbacks en fantasieën door het heden en creëert zo dromerige sequenties, waarbij de ontwikkelingen subtiel blijven en de nadruk ligt op de interactie tussen de personages. De hele film ademt een droeve melancholie en is een fraaie, zij het net wat te trage en monotone meditatie over communicatie, verlies en liefde. BAFTA-nominatie voor het beste debuut.

Crouching Tiger, Hidden Dragon

2000 | Avonturenfilm, Mysterie, Romantiek, Fantasy

Hongkong SAR van China/China/Verenigde Staten/Taiwan 2000. Avonturenfilm van Ang Lee. Met o.a. Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Zhang Ziyi, Chang Chen en Lung Sihung.

Maar liefst vier Oscars (van de tien nominaties) gingen naar dit immens succesvolle, Mandarijn gesproken epische sprookje. De in Amerika werkzame Lee (The Ice Storm), brengt een wervelende ode aan de martial-arts fantasie, of wuxia, het genre waar hij in Taiwan mee opgroeide. In feodaal China is een krijgsman op zoek naar een magisch zwaard dat is gestolen. Hij wordt geholpen door zijn grote, maar stille liefde. Hun pad wordt gekruist door een onverschrokken meisje met een eigen agenda. Aanleiding voor actieballetten van choreograaf Yuen Woo Ping (The Matrix), die hun weerga niet kennen. De lichtvoetige achtervolging over daken en het adembenemende gevecht in boomtoppen zijn onvergetelijk. Geen computertrucs, maar fysieke arbeid door de acteurs (en soms een paar stuntmensen) die aan kabels door de lucht slingeren. Verbluffend, lyrisch, romantisch en ontroerend.

Qi Xiao Fu

1988 | Drama

Hongkong SAR van China 1988. Drama van Alex Law. Met o.a. Samo Hung, Lan Ching Ying, Cheng Pei-pei, Chung Chin Jen en Siu Ming Fui.

Een interessante film die een tijdsbeeld schept van Hongkong uit begin 1960, waarin een jongeman een opleiding volgt bij een leermeester van de Staatsopera uit Peking, zodat hij altijd een baantje kan vinden bij de film als stuntman, als zijn artistieke carrière niet vlotten wil. Fraaie bonte beelden van de Chinese theaterwereld. Meervoudig bekroond. Scenario van de regisseur en Yuen-Ting Cheung. Camerawerk van David Chung.

Come Drink With Me

1966 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1966. Actiefilm van King Hu. Met o.a. Cheng Pei-pei, Hua Yueh, Hei Chan en Hung Lieh Chen.

Indrukwekkende sets, vloeiend camerawerk en prachtig gechoreografeerde vechtscènes zijn de bouwstenen van deze invloedrijke zwaardvechtersfilm, die een van de inspiratiebronnen was voor Crouching Tiger, Hidden Dragon.
Wanneer een overheidsdienaar wordt ontvoerd, krijgt zijn zus, de gevreesde zwaardvechter Golden Swallow (gespeeld door Cheng Pei Pei, die jaren later ook in Chrouching Tiger, Hidden Dragon weer te zien was), opdracht hem te bevrijden. Ze krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek: de kungfu-meester Drunken Cat heeft ook nog een appeltje te schillen met de bende criminelen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cheng Pei-pei op televisie komt.

Reageer