Sam Lufkin: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Laurel & Hardy: Going Bye-Bye!

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Charley Rogers. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Walter Long, Mae Busch en Sam Lufkin.

Stan en Ollie geven Busch een lift tegen betaling. Ze menen de koning te rijk zijn, maar ze hebben het paard van Troje binnengehaald. Ooit zorgden ze ervoor dat Lufkin voorgoed de bak indraaide; en die heeft gezworen wraak te nemen. Hij is ontsnapt. Je blijft lachen als je ziet hoe die dikke en die dunne zich eruit proberen te redden. Op video ook uitgebracht in een ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: County Hospital

1932 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1932. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Billy Gilbert, Sam Lufkin en Baldwin Cooke.

Stan bezoekt Ollie, die met een gebroken been in het ziekenhuis ligt. Het spreekt vanzelf dat Stan met zijn spreekwoordelijke onhandigheid al vlug het hele gasthuis op stelten zet, terwijl de dokter (Gilbert) letterlijk aan een touw uit het raam hangt. Tenslotte vliegt Ollie eruit en moet Stan, die op een injectiespuit met een verdovingsmiddel is gaan zitten, hem met de auto naar huis brengen. Krankzinnige gags in een daverende opeenvolging, met als apotheose een doldwaze rit door het drukke stadsverkeer. Plezierig om naar de kijken, maar geen hoogtepunt in het œuvre van het komische duo. H.M. Walker schreef het scenario. Fotografie is van Art Lloyd. Bestaat ook als ingekleurde versie.

Laurel & Hardy: The Hoose-Gow

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson, Tiny Sandford en Leo Willis.

Stan en Ollie hebben pech. Ze waren getuige van een bankoverval, maar ze worden ingerekend als medeplichtigen en draaien de bajes in. Ze krijgen het onmiddellijk aan de stok met de bewaker (Sandford). Deze cipier wil dat alles netjes in orde is, want de gouverneur (Finlayson) komt de gevangenis inspecteren. Onze jongens zullen er vanzelfsprekend voor zorgen dat dit een heuglijk bezoekje wordt. Dankzij het gastoptreden van o.a. Finlayson met zijn loense blik krijgt deze routine-komedie een meerwaarde. De gags zijn best leuk en een aantal is zelfs heel goed gevonden, maar het geheel eindigt weer in een dolle smijtpartij, die weinig subtiel in beeld gebracht wordt. Leo McCarey en H.M. Walker waren verantwoordelijk voor het scenario. Het camerawerk voor deze two reeler is van George Stevens, Len Powers en Glenn Robert Kershner. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie. Mono.

Laurel & Hardy: Liberty

1929 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1929. Komedie van Leo McCarey. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, James Finlayson, Tom Kennedy en Harlean Carpentier.

Één groep Amerikanen vecht nu nog steeds voor hun vrijheid: de gevangenen. Zoals Stan en Ollie, die zojuist ontsnapt zijn. In hun haast hebben ze elkaars broek aangetrokken en tracht die maar eens onopgemerkt te verwisselen in het midden van de stad. In een wanhoopspoging belanden ze boven op het geraamte van een in aanbouw zijnde hoogbouw. Zelden zagen we zulke duizelingwekkende gags als in dit juweeltje dat tot de allerbeste korte films van de 'jongens' gerekend mag worden. Niet enkel de vaart is duizelingwekkend, maar de acrobatische toeren die ze hoog boven de stad uithalen werden zelden geëvenaard. Als de dame die in een taxi stapt je bekend voorkomt heb je gelijk. Het is namelijk Jean Harlow die hier, onder haar echte naam Harlean Carpentier, een van haar eerste rolletjes speelt. McCarey schreef het scenario en de tussentitels van deze stomme film zijn van H.M. Walker. George Stevens was verantwoordelijk voor de fotografie.

Laurel & Hardy: Two Tars

1928 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Thelma Hill, Ruby Blane en Charlie Hall.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.

Laurel & Hardy: The Battle of The Century

1927 | Komedie

Verenigde Staten 1927. Komedie van Clyde A. Bruckman. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Dick Gilbert, George K. French en Dick Sutherland.

Canvasback Clump (Laurel) komt in de boksring tegenover Thunder-Clap Callahan (Young). Ondanks de aanmoedigingen van zijn trainer Oliver Hardy moet hij het afleggen tegen de ruwe bokser, vooral omdat de scheidsrechter (Lufkin) zijn partijdigheid duidelijk laat merken. Eens buiten de sporthal wordt hen een polis aangesmeerd door een handige verzekeringsagent. Om het toeval te helpen werpt Ollie een bananenschil op straat, maar het is een taartenverkoper die erover valt. Van het een komt het ander en binnen de kortste tijd vliegen de taarten doorheen de hele buurt. Het begint uiterst spiritueel met de boksmatch, maar de taartenslag op het einde is voorspelbaar en werd voordien reeds gebruikt in honderden films. De slotscènes van de film zijn verloren gegaan en werden vervangen door verklarende teksten. Leo McCarey superviseerde de film en de gags naar een verhaal van Hal Roach. H. M. Walker stond in voor de tussentitels van deze stomme prent. Fotografie is van George Stevens.

The Fighting Boob

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Jack Nelson. Met o.a. Bob Custer, Frank Whitson, Sherry Tansey, Hugh Saxon en Violet Palmer.

Twee ranchers leven in onmin met elkaar, maar diverse huwelijken beïndigen de vete voor altijd. Nelson en James Ormont bewerkten samen het verhaal van William Lester. Arthur Reeves was de cameraman. Het filmdebuut van de driejarige Bobby Nelson, die met regisseur Nelson in 1929/30 in een serie korte, populaire, 20m durende westerns voor Universal, The Pioneer Kid , zou spelen. Titels: THE BOY AND A BAD MAN, DANGEROUS DAYS, THE KID COMES THROUGH, ORPHAN OF THE WAGON TRAILS, SON OF COURAGE, THE BATTLING KID en THE LAST STAND. Bobby zou in de jaren veertig in vele westerns belangrijke rollen spelen.