Rebecca Yates

Regisseur, Acteur, Producer

Rebecca Yates is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Kick

1999 | Romantiek, Familiefilm

Australië 1999. Romantiek van Lynda Heys. Met o.a. Russell Page, Rebecca Yates, Martin Henderson, Radha Mitchell en Paul Mercurio.

Matt Grant (Page) is een aboriginal, die kan dansen als de beste, al weten dat maar heel weinig mensen. Hij komt uit de arbeidersklasse, maar dankzij zijn talent op het rugbyveld, zit hij op een dure middelbare school voor jongens. In zijn vrije tijd gaat hij naar een amusementspark, waar zijn vader Jack (Spartels) werkt. Matt doet daar een individuele dansact. Hij hoort dat er een uitvoering van [KL]Romeo and Juliet[KLE] van William Shakespeare geproduceerd wordt, en hij zou heel graag de partij van Romeo willen dansen. Hij benadert de choreograaf David Knight (Mercurio) die hem de rol geeft. Nu breken er moeilijke tijden aan voor Matt. Hij moet op school en op het speelveld zijn best doen, anders krijgt hij nooit een beurs voor de universiteit; tegelijkertijd moet hij David Knight tevreden stellen, en overweg kunnen met zijn danspartner Claire Andrews (Yates), die niet zo mooi is als Matt`s vriendin Tamara Spencer (Mitchell). Tweemaal raden hoe dit afloopt: bijna alles komt voor elkaar in een hoogtepunt in de opera van Sydney, alleen Tamara heeft het voor het nakijken (maar zij vindt wel iemand anders), omdat er iets moois is opgebloeid tussen Matt en Claire. Henderson speelt Tom Bradshaw, Matts vriend, die hem regelmatig uit de penarie redt. Deze rolprent vol clichés speelde flink leentjebuur bij FLASH DANCE, STRICTLY BALLROOM en andere soortgelijke films. Dit hoeft de pret niet te drukken, want de hoofdrollen zijn aantrekkelijk en geloofwaardig en debuterend regisseuse Heys hield er flink de gang in. Het scenario van Stuart Beattie zal in de eerste plaats jonge meisjes van twaalf tot zestien in volvoering brengen. Het camerawerk is van Martin McGrath. Ook bekend als JAMES.

Milk and Honey

1990 | Drama

Canada 1990. Drama van Rebecca Yates. Met o.a. Glen Salzman, Josette Simon, Lyman Ward en Djanet Sears.

Een vrouw uit Jama[KA3]ica (Simon) wil haar acht-jarig zoontje onder betere omstandigheden opvoeden en besluit een nieuw leven te beginnen in Canada. Ze laat haar zoontje tijdelijk achter en gaat in Toronto aan de slag als kindermeisje. Samen met enkele vriendinnen besluit ze een avondcursus Engels te volgen, waar ze echter ook een man ontmoet waarop ze verliefd wordt. Ze laat met de Kerst haar zoontje overkomen. Als zij de jongen in het land van melk en honing wil laten blijven, krijgt ze te maken met de bureaucratie en moet ze knokken tegen de autoriteiten, die haar telg willen uitwijzen. Een sentimentele tv-film die een beeld ophangt van een moedige vrouw, maar het scenario van Glen Salzman en Trevor Rhone verzinkt helemaal in soap-achtige toestanden. Goede acteerprestaties van een reeks minder bekende acteurs, maar door het ondermaatse scenario plukken ze weinig lauweren.

Introducing... Janet

1981 | Komedie, Familiefilm, Experimenteel

Canada 1981. Komedie van Glen Salzman en Rebecca Yates. Met o.a. Lynn Deragon, Adah Glassbourg, Marie McDonald, Helene Udy en Scot Denton.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rebecca Yates op televisie komt.

Reageer