Wim Telders

Regisseur

Wim Telders is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

De grap

1968 | Misdaad, Drama

België 1968. Misdaad van Wim Telders. Met o.a. Silvain Michiel, Josée Schroyens, Emiel Michiel, Wim Van Dessel en Alfons Vaerenbergh.

Een man wordt verliefd op het meisje van een benzinestation. Na een feestje wil hij met zijn vrienden het meisje een poets bakken d.m.v. een gefingeerde overval, maar daardoor wordt hij verdacht van een ooit eerder gepleegde overval met een dodelijke afloop. Hij wordt gearresteerd, opgesloten en verhoord en dat wordt zijn volledige ondergang. Amateuristische bedoening. Jos Vandeloo schreef zelf het scenario naar zijn gelijknamige novelle. Een zwakke hoofdrolspeler en een te moeilijk onderwerp voor Telders die hiermee het draaien van speelfilms voor bekeken hield.

't Geheim document

1963 | Familiefilm, Avonturenfilm

België 1963. Familiefilm van Wim Telders.

Een vijftien-jarige jongen vindt een stuk van een document en om de ontbrekende delen te vinden trekt hij naar de Abdij van Averbode, de Hoge Venen, de Ourthe, het Kasteel van Belœil en zijn tuinen, Lier en zijn Begijnhof, de Kempen, Laroche. Telders, die eigenlijk documentairefilmer is, kan geen scenario's voor speelfilms schrijven en maakte er daarom maar een soort van documentaire jeugdfilm van met wel mooie, af en toe zelfs poëtische beelden.

Onschuldig verlangen

1958 | Familiefilm

België 1958. Familiefilm van Wim Telders. Met o.a. Guido Daans, Erna Verbruggen, Maria Verreth, Ivo Pauwels en René Hendrickx.

Op JEUX INTERDITS ge[KA3]inspireerde po[KA3]etische jeugdfilm rond de ontluikende kinderlijke vriendschap tussen een veertien- jarige rakker (Daans) en het zeven-jarig meisje Verbruggen dat door de moeder van Daans, een weduwe, wordt opgenomen nadat de ouders van het meisje bij een auto-ongeval omkwamen. Jammer, want het had mooi kunnen zijn: scenario en dialogen lijken nergens op en de klanksynchronisatie loopt helemaal in het honderd.

Waar het groeide

1956 | Biografie, Drama

België 1956. Biografie van Wim Telders. Met o.a. Guido Daans, Ernest Claes, Stephanie Claes-Vetter en René Verbeeck.

Doku-drama waarin de Vlaamse auteur Ernest Claes droomt over zijn kinderjaren, zijn studententijd en zijn eerste ervaringen als schrijver. Via gedramatiseerde flash-backs in beeld gebracht. Verouderd aandoend speelfilmdebuut van Telders en slechts interessant voor fervente Claesaanhangers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wim Telders op televisie komt.

Reageer