Adama Ouédraogo: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

La nuit de la vérité

2004 | Drama, Oorlogsfilm

Burkina Faso​/​​Frankrijk 2004. Drama van Fanta Régina Nacro. Met o.a. Naky Sy Savane, Moussa Cissé, Sami Rama en Adama Ouédraogo.

Luguber drama over twee fictieve bevolkingsgroepen in een dito Afrikaans land die na tien jaar wederzijds bloedvergieten aansturen op verzoening. La nuit de la vérité is het speelfilmdebuut van Burkinese filmmaakster Nacro, de bezielde cineast die in de jaren 90 als eerste Burkinese vrouw (korte) films maakte. Haar eersteling is een aangrijpende verkenning van de wreedheid van etnische conflicten - verbeeld in plastische flashbacks - die minutieus uit de doeken doet hoe moeilijk het is om nationale verzoening te rijmen met persoonlijk familieleed. Gedraaid ter nagedachtenis aan Nacro's oom die stierf nadat hij uren werd geroosterd vanwege vermeend landverraad.

Comme une bête

1998 | Komedie, Drama

Frankrijk 1998. Komedie van Patrick Schulmann. Met o.a. Sagamore Stévenin, Marie Guillard, Richard Bohringer, Jean-Yves Lafesse en Agnès Soral.

Leo is opgegroeid in het opvangcentrum voor apen, dat zijn vader in Borneo heeft opgezet. Als hij 25 is, overlijdt zijn vader en moet hij op zoek naar een nieuwe toekomst. Hij koopt een kaartje naar Parijs om de 'beschaving' die hij nooit heeft gekend te bezoeken

Yaaba

1989 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Burkina Faso​/​​Italië​/​​Zwitserland​/​​Frankrijk 1989. Familiefilm van Idrissa Ouedraogo. Met o.a. Fatimata Sangra, Noufou Ouedraogo, Riquetou Barry, Adama Ouédraogo en Sibidou Ouedraogo.

Twee kinderen, een jongen en een meisje, bekijken het dagelijkse leven in een dorp in Burkina Faso en geven daarop een ironisch commentaar. De jongen is de enige die nog met een oude vrouw (Yaaba betekent grootmoeder) spreekt, die doorgaat voor waarzegster en waarvan iedereen zich afkeert. Hij houdt van haar. Het meisje wordt ziek en haar familie stelt alles in het werk om haar te genezen. Tevergeefs. Tenslotte redt Yaaba haar leven. Een tedere en ook grappige film, vol sarcastische observaties (familiegeschiedenissen, ruzies en geroddel), opgenomen met een waar meesterschap op het vlak van de ruimte en tijd die voorbijgaat. Een grappig Afrikaans sprookje. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Matthias Kälin.