Rémo Forlani

Acteur, Scenarist

Rémo Forlani is acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Éloge de l'amour

2001 | Drama, Fantasy

Zwitserland/Frankrijk 2001. Drama van Jean-Luc Godard. Met o.a. Bruno Putzulu, Cecile Camp, Jean Davy, Françoise Verney en Audrey Klebaner.

De cineast begint in zwart/wit met een filmmaker (Bruno Putzulu) die na rijp beraad een actrice vindt voor zijn volgende film. Haar naam is Elle (Cecile Camp), haar lot is tragisch. In het tweede deel verhaalt Godard op bont digitaal videomateriaal hoe hij eerder in contact kwam met een echtpaar dat een persoonlijk Holocaustverhaal verkocht aan een gehaaide Hollywoodproducent. Elle blijkt de kleindochter van het echtpaar. In een mozaïek van film- en verteltechnieken bloeit Godards bittere kijk op verlies, geschiedkundig inzicht, geheugen, cognitieve capaciteit en liefde.

L'amour c'est gai, l'amour c'est triste

1968 | Komedie

Frankrijk 1968. Komedie van Jean-Daniel Pollet. Met o.a. Claude Melki, Bernadette Lafont, Chantal Goya, Jean-Pierre Mariel en Rémo Forlani.

Een kleermaker woont samen met zijn zuster, een waarzegster, in hetzelfde appartement. Wanneer hij bij toeval verneemt dat zijn zuster zich in werkelijkheid prostitueert, en hij bovendien nog verliefd wordt op een beschermelinge van haar, is de verwarring compleet. Uitgebracht in 1971. Scenario van Remo Forliani.

Toute la mémoire du monde

1956 | Documentaire

Frankrijk 1956. Documentaire van Alain Resnais.

Het geheugen van de mens is beperkt. Daarom werden steeds herinneringen op papier vastgelegd. Zo ontstonden boeken. Maar men had schrik dat deze boeken verloren zouden gaan. Dus bouwde men vestingen om ze te beschermen. Deze werden bibliotheken genoemd. Een van die bewaarplaatsen voor boeken is de Bibliothèque Nationale de France in Parijs. Dagelijks komen hier duizenden uitgaven binnen: kranten, tijdschriften, pamfletten, essays, mémoires, romans, strips, enz. Reeds vanaf de 16e eeuw is dit instituut in de weer om alles wat in Frankrijk in druk verschijnt te verzamelen, te catalogeren, te deponeren, te indexeren. Het geheugen van de wereld, opgeslagen in meer dan honderd kilometer boekenrekken. Resnais brengt een onvergetelijk beeld van de werking van deze mega-bibliotheek, waar iedereen terecht kan om wat dan ook op te zoeken. Ook al is er sinds de realisatie van zijn film heel wat verandert, toch heeft deze documentaire een unieke uitstraling, die iedereen die van boeken houdt naar de keel zal grijpen. Rémo Forlani schreef het scenario en de commentaar werd ingesproken door Jacques Dumesnil. De muziek van Maurice Jarre wordt gedirigeerd door Georges Delerue. Sfeervolle fotografie van Ghislain Cloquet. Een waar juweeltje dat reeds een voorbode is van het latere werk van deze talentrijke regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rémo Forlani op televisie komt.

Reageer