Allen Ginsberg

Acteur, Componist

Allen Ginsberg is acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Heavy Petting

1988 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1988. Komedie van Obie Benz. Met o.a. David Byrne, Sandra Bernhard, Allen Ginsberg, Ann Magnuson en Spalding Gray.

Een kijk op de seksuele moraal van de jaren 1950-1960 in de stijl van ATOMIC CAFE met interviews met beroemdheden en gelardeerd met historische filmfragmenten vol hysterie. Deze lukrake pseudo-documentaire ontbeert een sterk standpunt, maar het is moeilijk om kritiek te leveren op een film waarin zulke belangrijke `getuigen` als David Byrne, William S. Burroughs en Zoe Tamerlis (van de cultus rond MS. 45) hun mening geven over uitgaan in hun tienerjaren.

It Don't Pay to Be an Honest Citizen

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Jacob Burckhardt. Met o.a. Reed Bye, Allen Ginsberg, William Burroughs en Bill Rice.

De debuutfilm van Burckhardt van een wat ongebruikelijke strekking, waarin veel gebeurt zonder dat er reden toe is over een jonge cineast die dertig dollar uit de muur trekt en daarvan beroofd wordt alsmede van zijn filmblik met een documentaire over een duivemelker uit Brooklyn. De rol celluloid komt nimmer terecht, terwijl coryfeƫen als Ginsberg en Burroughs de revue passeren. Samen met hoofdrolspeler Bye en Rochelle Kraut werkte hij aan het scenario. Een kwasi-intellectuele film, die niet ieders kop thee zal blijken te zijn.

Before Stonewall

1984 | Documentaire

Verenigde Staten 1984. Documentaire van Greta Schiller. Met o.a. Allen Ginsberg, Ann Bannen, Grant Gallup, Audre Lorde en Smilie Hilaire.

Interessante, boeiende en verrassend geestige documentaire over de houding van gezagsdragers en massamedia tegenover homoseksuelen in de Verenigde Staten vanaf pakweg 1920 tot nu. Goedgekozen archiefmateriaal, o.a. Ronald Reagan in een verkleed-musical, wordt afgewisseld met interviews met beroemde (Allen Ginsberg) en minder beroemde homoseksuelen. De film is bijzonder toegankelijk en goed gemaakt.

Couch

1964 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1964. Drama van Andy Warhol. Met o.a. Gerard Malanga, Allen Ginsberg, Gregory Corso, Jack Kerouac en Peter Orlovsky.

Centraal staat een oude zetel, ooit door decorateur Billy Name van het stort gered, waarin een aantal bekende en minder bekende bezoekers van de Factory een potje vrijen (homo of hetero). De zetel wordt a.h.w. een metafoor die staat voor het culturele Amerika. Tevens is het een hekeling van de vele tv- soaps die zich op en rond sofa's afspelen. Veel bewegen doet de camera niet. Hij registreert enkel en de toeschouwer is de voyeur die het allemaal ondergaat. Bovendien steekt de film de draak met alle etische en morele conventies van de Amerikaanse 'moral majority'. Zonder geluid of muziek.

Pull my Daisy

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Robert Frank en Alfred. Met o.a. Leslie, Richard Bellamy, Allen Ginsberg, Peter Orlovsky en Jack Kerouac.

Deze korte film, die gebaseerd is op het derde bedrijf van Kerouac`s stuk `Beat Generation` is heden ten dage een interessant curiosum door de voice-over van Kerouac en de medewerking van Ginsberg. De verhaallijn betreft een eenvoudige spoorwegarbeider die bezoek krijgt van een vriend, een voormalige junkie, die schrijver-dichter geworden is, terwijl zijn vrouw bezoek verwacht van een bischop (die zichzelf benoemd heeft), haar moeder en zuster.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Allen Ginsberg op televisie komt.

Reageer