Keisuke Kinoshita: regie en scenario.
Er zijn 8 films gevonden.

Shin yorokobimo kanashimimo ikutoshitsuki

1986 | Drama

Japan 1986. Drama van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Go Kato, Reiko Ohara en Hayao Okamoto.

De geschiedenis van de familie van een vuurtorenwachter, zijn vrouw en zijn drie kinderen die hij elke keer als hij een andere werkomgeving aangewezen krijgt, bezoekt. Zonder meer een sympathieke film die goed geregisseerd is.

Tsuma no Hi no Ai no Katamini

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Sokichi Tomimoto. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Hisako Takihana en Izumi Hara.

Een schrijfster wordt invalide ten gevolge van reuma. Terwijl ze wordt verwend door haar man blijft ze hopen ooit weer eens te kunnen lopen. Een onverdraaglijk deerniswekkend en weinig afwisselend melodrama, geschreven door Keisuke Kinoshita die tevens de regisseur is. Gebaseerd op de autobiografie van Mieko Ikegami, toentertijd een bestseller in Japan.

Koge

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Mariko Okada, Nobuko Otowa, Kinuyo Tanaka, Norihei Miki en Eiji Okada.

Een echtpaar ziet geen andere oplossing voor hun slechte economische situatie dan hun dochter Tomoko als geisha te verkopen. Te lang, saai en huilerig melodrama dat geschreven werd door de regisseur naar de roman van Sawako Ariyoshi.

Shito no Densetsu

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Shima Iwashita, Bunta Sugawara, Mariko Kaga en Kinuyo Tanaka.

Het afgelegen dorpje Hokkaido na WO II: een man die is afgewezen door een vrouw, stookt de dorpelingen op tegen de familie van die vrouw. Een lofwaardige en goed gespeelde film die erin is geslaagd de ruige en onbeschaafde sfeer te scheppen die hij nodig heeft.

Futaride Aruita Iku-Shunju

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Keiji Sada, Hideko Takamine, Toyozo Yamamoto en Chieko Baisho.

Hoe een echtpaar, Yoshio en Toraé, hun best doen om hun zoon zijn studie aan de universiteit te laten voltooien. Een zeer middelmatige film met een hindelijk belerende toon en een totaal gebrek aan maatschappelijke visie.

Eien no hito

1961 | Drama

Japan 1961. Drama van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Hideko Takamine, Yoshi Kato, Keiji Sada en Kiyoshi Nomomura.

Door vijf tijdperiodes heen (1982, 1944, 1949, 1960 en 1961) wordt het levensverhaal verteld van de gekwelde Sadako, inwoonster van een dorpje vlakbij de berg Aso. Een goede film die opvalt door de mooie manier waarop hij in beeld is gebracht en door de precisie waarmee het karakter van de vrouw wordt beschreven.

Narayama Bushiko

1958 | Drama

Japan 1958. Drama van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Teiji Takahashi, Yuko Machizuki en Danko Ichikawa.

In Japan was het in de arme dorpjes gewoonte oude mensen naar de Narayamaberg te brengen, zodat zij daar konden sterven. Een Japanse klassieker, die zijn waardigheid vooral te danken heeft aan het gebruik van hulpmiddelen uit het Kabuki-theater. Vijfentwintigjaar later maakt Shohei Imamura een herverfilming.

Karumen kyoko ni Kaeru

1951 | Komedie

Japan 1951. Komedie van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Hideko Takamine, Chishû Ryû, Toshiro Kobayashi, Kuniko Igawa en Takeshi Sakamoto.

Lily Carmen (Takamine) is stipteaseuse in Tokio. Ze heeft succes en is mondain. Ze keert met haar vriendin en collega Maya (Ryu) terug naar haar traditionele geboortedorp. Daar voeren beide frivole dames een staaltje van kunnen op dat het dorp in rep en roer brengt, en wekt het afgrijzen van Carmens vader Shoichi (Sakamoto), die vindt dat zij niet lager had kunnen zakken. Carmen ziet zichzelf echter als een kunstenares. De film, die breekt met de Japanse traditie, is een curiositeit die de tand des tijds doorstaan heeft in die zin dat hij nog even verfrissend als toen is. Geïnspireerd op Amerikaanse muzikale komedies, is hij vlot en vrolijk, ook al lijkt hij een halve eeuw later tamelijk gedateerd aangekleed. Het scenario werd door regisseur Kinoshita in een maand tijd geschreven en de film werd in tien maanden gedraaid. Het was een experiment voor de Japanse Kodak-firma, Fuji: de eerste kleurenfilm in Fujicolor. Voor alle zekerheid werd er tegelijkertijd een zwart-wit versie gedraaid. Beide hoofdrollen geven een nummertje van jewelste ten beste. De muziek is van Chuji Kinoshita en Toshiro Mayuzumi en het camerawerk is van Hiroshi Kusuda. Voor liefhebbers van de Japanse cinema een must, juist vanwege zijn afwijkende benadering.