Columba Domínguez

Acteur

Columba Domínguez is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

Aventura al centro de la tierra

1964 | Fantasy

Mexico 1964. Fantasy van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Kitty de Hoyos, Javier Solís, Columba Domínguez en José Elías Moreno.

Een groep mannen en twee vrouwen proberen het midden van de aarde te bereiken via een door monsters bewoonde grot. Ondanks de titel heeft het verhaal weinig te maken met het boek Reis naar het middelpunt van de aarde van Jules Verne. Belachelijk en bovendien slecht gemaakt.

La sombra de los hijos

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Marga López, Oscar Madrigal, Columba Domínguez en Sergio Bustamante.

Het laatste levensjaar van een weduwe en de problemen die ze moet oplossen. Haar doel is haar kinderen getrouwd of in goede handen achter te laten. Een achterhaald melodrama en vreselijk moraliserend.

El hombre de papel

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Ignacio López Tarso, Luis Aguilar, Columba Domínguez en Rita Macedo.

Een oude, eenzame man die niet kan spreken, wordt plotsklaps door het fortuin toegelachen, maar blijft desondanks vreselijk alleen. Fantasierijke regie en goed spel van de hoofdrolspeler.

Furia en El Edén

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Ignacio López Tarso, Columba Domínguez, Alma Delia Fuentes en Tito Junco.

In een dorpje arriveren een ingenieur en een jonge vrouw met niet erg goede bedoelingen. In zijn de laatste film probeerde De La Serna het hele verhaal te vertellen, wat de gekunstelde regie nog eens benadrukte. Het werd een film beladen met symbolen en pretenties.

Animas trujano

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Toshirô Mifune, Columba Domínguez, Antonio Aguilar en Flor Silvestre.

De film schildert de vreugde en het verdriet van een typisch Mexicaanse boer: drankzuchtig en twistziek. Een heel aanvaardbare film, met als bijzonderheid Toshiro Mifune in de rol van Mexicaan.

El tejedor de milagros

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Francisco del Villar. Met o.a. Pedro Armendáriz, Columba Domínguez, Begoña Palacios en Sergio Bustamante.

Een zwangere vrouw, die op een ezel rijdt, komt samen met haar man aan in een dorp, waar zij hulp vragen. Het is kerstnacht en zij baart een zoon in een kribbe; het hele dorp denkt dat er een wonder gebeurd is. De vergelijking met de geboorte van Christus diende om de verdorvenheid van de mens aan de kaak te stellen, maar de regie is vlak, saai en theatraal. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Hugo Argüelles.

Mundo, demonio y carne

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Columba Domínguez, Luz María Aguilar, Olivia Michel en César del Campo.

Een bankier wordt weduwnaar en hertrouwt met een vrouw zonder scrupules die het, samen met haar minnaar, om zijn geld is te doen. Een reactionaire en ridicule film met een moraliserend staartje.

El Tiro de gracia

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Domínguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

De avonturen van 'Pancho Pistolas', verteld in drie episoden: 'El tiro de gracia', 'El reto mortal', en 'Secuestrado'. Er zouden nog drie films volgen over dezelfde held, eveneens in episoden, en de een nog erbarmelijker dan de andere.

El Caudillo

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Rolando Aguilar. Met o.a. Columba Domínguez, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Elvira Quintana.

Laatste film in de serie rond 'Pancho Pistolas', en met meer verwikkelingen dan ooit, maar niet minder slecht dan de drie voorgaande. Wederom in drie episoden: El caudillo, El cetro perdido en El tropel de la muerte.

Cabaret trágico

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Columba Domínguez, Kitty de Hoyos, Carlos Baena en Elsa Cárdenas.

Een journalist vlucht een revue binnen om niet van moord verdacht te worden. Melodramatische situaties en dialogen in een bijzonder zwakke film.

Cinco vidas y un destino

1956 | Drama

Spanje/Mexico 1956. Drama van José Baviera. Met o.a. Columba Domínguez, Joaquín Cordero en José Baviera.

Vijf mannen ontsnappen uit de gevangenis en sterven op weg naar de grens. Zeer elementair. Het einde van Baviera's korte loopbaan als regisseur.

La Virtud desnuda

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Columba Domínguez, Joaquín Pardavé, Víctor Junco en Octavio Arias.

Een mooie vrouw verleidt de ex-minnaars van haar zusjes om zich zo op hen te wreken. Een saaie voyeuristische film.

Esposas infieles

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Columba Domínguez, Lilia del Valle, Chula Prieto en Kitty de Hoyos.

Een aantal vrouwen bedriegt om uiteenlopende redenen hun echtgenoten. Aanstellerig, onvakkundig en weerzinwekkend melodrama.

Pueblo, canto y esperanza

1954 | Drama

Cuba/Mexico/Colombia 1954. Drama van Julián Soler, Alfredo B. Crevenna en Rogelio A. González. Met o.a. Joaquín Pardavé, Roberto Cañedo, Pedro Infante en Columba Domínguez.

Verfilming van drie korte verhalen over het dagelijks leven in Latijns-Amerika. Een goedkope en mislukte poging om de Latijnsamerikaanse ziel te doorgronden.

La Fuerza de los humildes

1954 | Drama

Mexico/Cuba 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Columba Domínguez, Roberto Cañedo, Joaquín Cordero en Alejandro Lugo.

Een zakenman, waarvan men denkt dat hij verdronken is, komt terug om zijn ex-werknemers van de uitbuiting te bevrijden. Soort mengelmoes van Robinson Crusoe en de Graaf van Monte Cristo; volkomen onsamenhangend.

Historia de un abrigo de mink

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Irasema Dilián, Silvia Pinal, Columba Domínguez en María Elena Marqués.

Een kledingstuk, in dit geval een jas, is de rode draad door verschillende verhalen. Schaamteloos plagiaat van een episode uit TALES OF MANHATTAN uit 1942 van Julien Duvivier.

El Río y la muerte

1954 | Drama, Experimenteel

Mexico 1954. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Columba Domínguez, Miguel Torruco, Joaquín Cordero, Jaime Fernández en Joaqu´n Cordero.

In een Mexicaans dorpje hangt de dood in de lucht. Een van de vreemdste films van Buñuel: overdreven Mexicaans qua mentaliteit, maar wel met momenten van grote schoonheid. Scenario van Luis Buñuel en Luis Alcoriza. Camerawerk van Raúl Martinez Solares.

Mujeres que trabajan

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Rosita Quintana, Columba Domínguez, Alberto Carriere en Andrea Palma.

De eigenares van een modehuis ontdekt dat haar getrouwde vriend een van haar medewerksters zwanger heeft gemaakt en besluit hem te vermoorden. Een armetierig melodrama waarin het prototypische revuetheater is vervangen door een modehuis. Desondanks komt het allemaal op hetzelfde neer.

Cuando levanta la niebla

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Arturo de Córdova, María Elena Marqués, Columba Domínguez en Tito Junco.

Een geesteszieke vermoordt zijn kamergenoot om diens plaats in te nemen bij een rijke oom. Veel te kil en doorspekt met technische en fotografische hoogstandjes, om nog maar te zwijgen over de afgrijselijke muziek.

El Mar y tú

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Mistral, Columba Domínguez, Martha Roth en Rodolfo Acosta.

Een oud-strijder keert terug naar zijn dorp op zoek naar zijn vriendin, zonder te weten dat zij met een ander getrouwd is. Een van de meest onbenullige films van de beroemde Fernández.

La Malquerida

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Emilio Fernández en Emilio Fernandez. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Columba Domínguez, Dolores del R¡o en Columba Dominguez.

Een vrouw die voor de tweede maal is getrouwd, wordt gehaat door haar stiefdochter. De film is gebaseerd op het populaire boek van Jacinto Benavente. De regie is niet echt om over naar huis te schrijven en bovendien is de muziek veel te schreeuwerig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Columba Domínguez op televisie komt.

Reageer