Arno Görke: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Frau im Weiß

1971 | Drama

Duitsland 1971. Drama van Wilhelm Semmelroth. Met o.a. Heidelinde Weis, Christoph Bantzer, Eva Christian, Helmut Käutner en Pinkas Braun.

Bijzonder succesrijke tv-film in drie delen naar de ontspanningsroman [KL]The Woman in White[KLE] van de Engelsman (William) Wilkie Collins uit 1860. Walter Hartright (Bantzer), een jonge schilder uit Londen moet op een oud kasteel twee zussen de schilderkunst leren. Laura (Weis), de knapste van de twee, is meteen weg van Walter, maar zij kan hem niet krijgen omdat ze moet trouwen met Sir Percival (Braun). Die snoodaard trouwt echter alleen om het geld en omdat hij het geld onmiddellijk nodig heeft, besluit hij haar uit de weg te ruimen. Laura blijkt achteraf nog in leven te zijn, zij het als `de vrouw in het wit`... Gedraaid door een specialist van dit soort Victoriaanse mysteries, Semmelroth (1914-1992) naar het scenario van Herbert Asmodi, ook al een ingewijde, want die bewerkte niet minder dan vier romans van Collins. Voor een groot publiek met een fraai verhaal en pompeuze, opera-achtige personages. De bekende Duitse regisseur Helmut K[KA3]autner (1908-1980), de maker van 36 bioscoopfilms, waaronder DIE LETZTE BRŸCKE en DES TEUFELS GENERAL, speelt de rol van Sir Frederick Fairlie. 'De man in het zwart' wordt gespeeld door Beaumont. Het camerawerk is van Dieter Naujeck.

Chronik der laufenden Ereignisse

1970 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1970. Drama van Peter Handke. Met o.a. Didi Petrikat, Ulrich Gressieker, Libgart Schwarz, Rüdiger Vogler en Gerd Mayen.

Een surrealistisch filmexperiment met meer vorm dan inhoud. Twee mannen arriveren in een grote stad en zien overal tekens, die het gezag symboliseren, maar het grootste machtsvertoon komt via het tv-scherm met indringende boodschappen tijdens het journaal en amusementsprogramma`s. Het duo besluit in verzet te gaan. Het speelfilmdebuut van auteur Handke houdt het midden tussen een experimentele film en een speelfilm. Zijn geliefkoosde thema`s, het gebrek aan emotie (in de stad) en het onderwerpen van de `zwijgende massa` aan de eenvoudigste vorm van macht (de tv), komen overvloedig aan bod. Geen eenvoudige film, maar wie moeite doet, wordt zeker beloond. Het scenario is van regisseur Handke. Het camerawerk is van Bernd Fiedler.