Ian Mune: regie, cast en scenario.
Er zijn 13 films gevonden.

Ike: Countdown to D-Day

2004 | Biografie, Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten​/​​Nieuw-Zeeland 2004. Biografie van Robert Harmon. Met o.a. Tom Selleck, Gerald McRaney, Ian Mune, Timothy Bottoms en George Shevtsov.

Acteur Tom Selleck - het besnorde gezicht van de goedlachse jaren 80-serie Magnum, P.I. - doet het opmerkelijk goed als Dwight D. 'Ike' Eisenhower, de Amerikaanse generaal die D-Day bekokstoofde. Deze in Nieuw-Zeeland geschoten tv-film gaat louter over de manier waarop de kettingroker tot zijn beslissingen kwam, geflankeerd door Churchill en door Britse, Amerikaanse en Franse generaals. Geen gevechtsscènes maar ontkleurde plaatjes van een ernstige charmeur met een unieke slagkracht. Een genuanceerde tv-productie, geproduceerd ter ere van het zestigjarig jubileum van de geallieerde invasie van West-Europa.

What Becomes of the Broken Hearted?

1999 | Drama, Actiefilm

Nieuw-Zeeland 1999. Drama van Ian Mune. Met o.a. Temuera Morrison, Clint Eruera, Nancy Brunning, Pete Smith en Lawrence Makoare.

Jake keert zijn gezin de rug toe als zijn vrouw hem verlaat omdat ze een leven wil zonder geweld en onzekerheid. Zijn oudste zoon Nig vindt vervolgens de dood in een bende-oorlog. Sonny, de jongste broer van Nig, zijn vriend Mookie en Tania, de vriendin van Nig, besluiten wraak te nemen. Jake wil er niet aan meewerken en dus besluiten ze het op eigen kracht te doen. Op het moment dat Jake besluit toch te gaan helpen, is het waarschijnlijk al te laat

Topless Women Talk About Their Lives

1997 | Komedie

Nieuw-Zeeland 1997. Komedie van Harry Sinclair. Met o.a. Danielle Cormack, Joel Tobeck, Ian Hughes, Willa O'Neill en Shimpal Lelisi.

Ant schrijft een filmscenario over topless vrouwen, Liz is zwanger, vergeet abortus te plegen en weet nog niet welke vader ze bij het kind zal kiezen. Geoff leert zichzelf breien en Pue hoopt dat iedereen altijd aardig doet. Regisseur Harry Sinclair bedacht een mozaïekachtige structuur, waarin met ironie naar het moderne leven van een aantal vriendinnen in Auckland wordt gekeken. (IdH/VPRO Gids)

The Whole of the Moon

1996 | Familiefilm, Drama

Nieuw-Zeeland​/​​Canada 1996. Familiefilm van Ian Mune. Met o.a. Toby Fisher, Nikki Si'Ulepa, Pascale Bussiers, Paul Gittins en Jane Thomas.

Ant schrijft een filmscenario over topless vrouwen, Liz is zwanger, vergeet abortus te plegen en weet nog niet welke vader ze bij het kind zal kiezen. Geoff leert zichzelf breien en Pue hoopt dat iedereen altijd aardig doet. Regisseur Harry Sinclair bedacht een mozaïekachtige structuur, waarin met ironie naar het moderne leven van een aantal vriendinnen in Auckland wordt gekeken. (IdH/VPRO Gids)

The Piano

1993 | Drama, Romantiek

Nieuw-Zeeland​/​​Australië​/​​Frankrijk 1993. Drama van Jane Campion. Met o.a. Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin en Kerry Walker.

Prachtige film van de Nieuw-Zeelandse regisseur Jane Campion, die tijdens de Oscarrace van 1993 in de prijzen viel: o.a. met beeldjes voor hoofdrolspeler Holly Hunter en voor Anna Paquin als haar vroegwijze, buitenechtelijke dochtertje. Hunter speelt een uitgehuwelijkte vrouw die op haar zesde heeft besloten niet meer te praten. Sam Neill als de norse, stuurse man aan wie ze wordt uitgehuwelijkt scoort een krappe voldoende, maar Harvey Keitel, als de lompe bruut die Hunters geliefde piano koopt en haar het instrument stukje bij beetje laat 'terug verdienen' is zoals gebruikelijk voortreffelijk. De muziek bij de film is geschreven door Michael Nyman.

The End of the Golden Weather

1992 | Komedie, Familiefilm

Nieuw-Zeeland 1992. Komedie van Ian Mune. Met o.a. Stephen Fulford, Stephen Papps, Paul Gittins, Gabrielle Hammond en David Taylor.

De twaalf-jaar oude Geoff (Fulford) sluit vriendschap met Firpo (Papps), een simpele, volwassen man met de geest van een kind. Firpo maakt iedereen wijs dat hij deel gaat nemen aan de Olympische Spelen en daagt de dorpsgenoten uit tot een wedstrijd op het strand. Onverwachte gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Een intimistische film over de weg naar de volwassenheid van een kind. Strak geregisseerd en af en toe zeer hilarisch. Scenario van regisseur Mune en camerawerk van Alun Bollinger.

Erebus: The Aftermath

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Peter Sharp. Met o.a. Frank Finaly, Ian Mune, Helen Moulder, David Cole en Kim Buchanan.

Een gedramatiseerde documentaire over het betwiste onderzoek naar de oorzaak van een vliegramp. Er wordt veel gepraat. De film berust op een waar gebeurd ongeluk.

The Grasscutter

1988 | Thriller

Nieuw-Zeeland​/​​Verenigd Koninkrijk 1988. Thriller van Ian Mune. Met o.a. Ian McElhinney, Frances Barber, Martin Maguire, Judy McIntosh en James Coyle.

Een gewapend lid (McElhinney) van de protestante fractie in Noord-Ierland, die dienst doet, ontdekt dat het terroristische probleem niet schuilgaat in de controverse Protestanten vs Katholieken, maar veel meer te maken heeft met hebzucht en criminaliteit. Uit walging slaat hij door met als gevolg dat 23 voormalige collega`s achter de tralies belanden. Hij krijgt de gelegenheid met vrouw Barber en zoon Maguire naar Nieuw-Zeeland af te reizen en daar een nieuw bestaan op te bouwen. Acht jaar later als dat gelukt is, inclusief een verblindende ma[KA4]itresse (McIntosh), komt men wraak nemen. Realistische tv- film, vlot van tempo, veel actie en stunts (van Peter Bell) met overtuigend spel naar een gedegen scenario van Roy Mitchell. Maguire's filmdebuut.

Dangerous Orphans

1986 | Actiefilm, Thriller

Nieuw-Zeeland 1986. Actiefilm van John Laing. Met o.a. Peter Stephens, Jennifer Ward-Lealand, Michael Hurst, Ross Girven en Peter Bland.

Met vaart gemaakte actiefilm over drie jongeren die het opnemen tegen een drugsbende en die bende 5 miljoen dollar armer maken. Scenario van Kevin Smith zit niet altijd logisch in elkaar, maar dat zal de liefhebbers van actie een zorg zijn.

Bridge to Nowhere

1986 | Avonturenfilm

Nieuw-Zeeland 1986. Avonturenfilm van Ian Mune. Met o.a. Matthew Hunter, Margaret Umbers, Shelly Luxford, Stephen Judd en Philip Gordon.

Solide DELIVERANCE-achtige avonturenfilm waarin vijf jongelui een tocht ondernemen door een onherbergzaam bosgebied en daar als prooi dienen voor de geflipte kluizenaar Murphy. Behoorlijk spannend en met schitterende locatieopnamen van Kevin Hayward. Scenario van Bill Baer en de regisseur.

Shaker Run

1985 | Actiefilm, Thriller

Nieuw-Zeeland 1985. Actiefilm van Bruce Morrison. Met o.a. Cliff Robertson, Leif Garrett, Lisa Harrow, Shane Briant en Peter Hayden.

Een conventionele actie- en achtervolgingsfilm waarmee Nieuw- Zeeland duidelijk op de internationale markt mikt: onpersoonlijke regie, Amerikaanse vedetten in de hoofdrollen en een clichéverhaaltje over een aan lager wal geraakte stuntpiloot die betrokken raakt in een spionagezaak en zo de kans krijgt zijn vliegkunst uitvoerig te bewijzen. Toch met voldoende vaart geregisseerd en is goed om z'n ambitie waar te maken: anderhalf uur oppervlakkig, zij het niet onaangenaam entertainment.

Came a Hot Friday

1984 | Misdaad, Komedie

Nieuw-Zeeland 1984. Misdaad van Ian Mune. Met o.a. Peter Bland, Philip Gordon, Billy T. James, Michael Lawrence en Marcel Napier.

Een fraai stel oplichters weet in heel Nieuw Zeeland op allerlei paardenrenbanen de bookmakers een pootje te lichten totdat in een door godverlaten oord, Tainvia Junction, het geluk hen in de steek laat. Een onderhoudende, luchtige misdaadkomedie tegen de achtergrond van snelle auto's, mooie ongebonden meiden en de glitterwereld rond de drafsport. Ouderwets en plezierig, gesitueerd in 1949.

Sleeping Dogs

1977 | Thriller

Nieuw-Zeeland 1977. Thriller van Roger Donaldson. Met o.a. Sam Neill, Ian Mune, Warren Oates, Nevan Rowe en Donna Akersten.

Een verwarde thriller over de eenling Neill die niet in politiek is geïnteresseerd, maar toch betrokken raakt bij de onderdrukkende regering en bij opstandigen die een staking uitroepen. Een fascinerend concept, dat echter lijdt onder de warrige regie, de onlogische ontwikkeling van het plot en onvoldoende omschreven karakters. Michael Seresins magnifieke cameratechniek maakt veel goed. De eerste Nieuwzeelandse film die ooit werd uitgebracht in de VS.