Mikhail Nazvanov

Acteur

Mikhail Nazvanov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hamlet

1964 | Drama

SU 1964. Drama van Grigori Kozintsev. Met o.a. Innokenti Smoktunovsky, Mikhail Nazvanov, Elza Radzinya, Yuri Tolubeyev en Anastasia Vertinskaya.

Na jarenlange ervaring met het regisseren van Shakespeares toneelstukken, heeft Kozintsev het aangedurfd Hamlet te verfilmen. Hij is daarbij uitgegaan van de vrije vertaling van Boris Pasternak. Volgens de gezaghebbende filmhistoricus Georges Sadoul is deze film de beste verfilming die ooit van dit Shakespeare-stuk is gemaakt.

Ivan Grozny 2

1958 | Historische film, Drama

SU 1958. Historische film van Sergei M. Eisenstein. Met o.a. Nikolai Tsjerkassov, Serafima Birman, Pavel Kadochnikov, Andrej Abrikosov en Mikhail Nazvanov.

In dit tweede deel, De opstand der Bojaren, verdwijnen de massascènes naar de achtergrond en wordt het drama van Rusland het treurspel van de autocratische tsaar. Door deze wending, een soort dieptepsychologische benadering van Ivans karakter, werd de film beschouwd als kritiek op Stalin en hoewel reeds in 1945 gereedgekomen, vond de eerste vertoning pas in 1958 plaats (vijf jaar na Stalins dood). De laatste scènes - het feest in het Kremlin - zijn in kleur (zwart, rood, goud en een beetje blauw), maar dat is niet in alle kopieën overgenomen. Evenals het eerste deel een magistraal werkstuk en als laatste film van Eisenstein een bekroning op zijn filmcarrière. De camera werd bemand door Andrej Moskvin en Edouard Tissé en het scenario is van Eisenstein. Gefilmd werd in de studio's van Alma-Ata en Moskou.

Kompozitor Glinka

1952 | Biografie

SU 1952. Biografie van Grigori Aleksandrov. Met o.a. B. Smirnov, Lubov Orlova, Mikhail Nazvanov en Svyatoslav Richter.

Een biografische en patriotische film over de Russische componist M.I. Glinka (1804-1857). Deze nieuwe versie van GLINKA uit 1946 was succesvol en bedoeld als een sterke comeback van Alexandrov. De film toont zijn vaardigheid en vertrouwen met een muzikaal thema.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mikhail Nazvanov op televisie komt.

Reageer