Patty Pravo is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Xenia

2014 |

2014. Panos H. Koutras.

Nadat zijn Albanese moeder is overleden, verruilt Danny (Nikouli) - vijftien jaar, homoseksueel en flamboyant gekleed - Kreta voor Athene om zijn broer Odysseas (Gelia) op te zoeken. Dat is het begin van een luchtige roadmovie dwars door hedendaags Griekenland: de broers willen hun vader vinden. Ondertussen werken ze aan Odysseas’ zangambities. Levendig, vrolijk drama duurt wat lang, maar maakt puntige observaties over immigratiebeleid, economische crisis en tolerantie. Verder zijn de beide onervaren acteurs – in gezelschap van een wit konijn – een plezier om naar te kijken.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië/Spanje/Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.