Marcel Martin

Regisseur, Acteur

Marcel Martin is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Anne en Corse

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Carole Giacobbi. Met o.a. Romane Bohringer, Micheline Presle, Françoise Christophel, Maurice Chevit en Tanya Lopert.

Na de plotselinge en gewelddadige dood van haar man is de Parijse kapster Anna (Bohringer) alle levenslust kwijt. Om weer wat bij zinnen te komen trekt ze in bij haar grootmoeder Marie (Presle) in een klein dorpje op Corsica, waar nog amper een honderdtal oudjes wonen en dat nog niet ontdekt werd door toeristen. Anna is ervan overtuigd dat alles in het dorp nostalgie en `goede oude tijd` zal uitstralen, maar ze moet al vlug ondervinden dat deze kleine gemeenschap vol leven zit en dat is niet in de laatste plaats te danken aan haar levenslustige oma, die Anna, met de hulp van buurvrouw Marguerite (Christophel), wil opvrolijken. Anna krijgt zelfs de kans om hier aan de slag te gaan als haarkapster. Een levenslustige hulde aan zon, vriendschap en liefde. De film ademt de sfeer uit van Corsica, maar daardoor gaat wel het verhaal vervlakken daar het soms meer op een toeristische folder lijkt. Dank zij echter het uitstekende spel van Bohringer en Presle blijf je geboeid toekijken. Regisseur Giacobbi schreef zelf het scenario. Mooie fotografie van Antoine Roch.

Golden Ophelia

1975 | Drama

België 1975. Drama van Marcel Martin. Met o.a. Henk van Ulsen, Bettina Dubbeld, Ward De Ravet, Ann Petersen en Bob Van Der Veken.

Mislukte verfilming van het boek van Ward Ruyslinck.

Les Smattes

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Jean-Claude Labrecque. Met o.a. Daniel Pilon, Donald Pilon, Louise Lapré, Marcel Sabourin en Marcel Martin.

Twee mannen, die in een uithoek van Quebeck wonen, weigeren gehoor te geven aan een bevel van de autoriteiten. Ze moeten hun huis verlaten en naar een ander deel van het land verhuizen. Ze besluiten voor hun rechten op te komen, maar daardoor worden ze vogelvrij verklaard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcel Martin op televisie komt.

Reageer