Richard Fontana is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Lorenzaccio

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Georges Lavadant. Met o.a. Redjep Mitrovitsa, Richard Fontana en Jean-Luc Boutté.

Dit zeer beroemde dramatische en historische meesterwerk werd in 1989 door Alfred de Musset voor de Com[KA1]edie Fran[KA10]caise gecre[KA3]eerd en vervolgens bewerkt voor de tv. De tv-versie werd in high definition gedraaid, wat de regie natuurlijk ten goede komt. Het verhaal speelt zich af in het Florence van de Medici en gaat het over Lorenzaccio (in werkelijkheid Lorenzino) die in 1537 Alexander, de eerste hertog van Florence, vermoordde. Dat bracht hem als neef van het slachtoffer echter geen geluk. Prachtige decors en schitterende vertolkingen. De tekst krijgt natuurlijk de meeste aandacht, maar het geheel vaart ook wel bij de luchtige regie die met een scherpe blik licht werpt op het gedrag van de hoofdpersonen.

Les caprices de Marianne

1991 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1991. Komedie van Pierre Badel. Met o.a. Francis Huster, Richard Fontana, Ludmilla Michaël en Georges Descrières.

De beroemde komedie in twee actes van Alfred de Musset (uit 1833, hij was toen 23 jaar), die nog altijd regelmatig wordt opgevoerd. Saai en fantasieloos verfilmd, maar de decors zijn minder saai en de acteerprestaties voortreffelijk, waarbij de filmacteur Huster het meest opvalt. Het verhaal is bekend: een romantische jongeman uit Napels houdt zielsveel van genoemde Marianne (Michaël), die hem geen enkele aandacht schenkt. Zijn vriend biedt aan om te proberen Marianne ervan te overtuigen, dat ze de liefde toch moet beantwoorden. Maar dan wordt zij juist op hem verliefd! Sprankelende en fascinerende, geenszins verouderde dialogen. Ondanks alles

Lorenzaccio

1989 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Alexandre Tarta. Met o.a. Redjep Mirovitsa, Richard Fontana en Jean-Luc Boutté.

Een bewerking van de over de hele wereld gelezen roman van Alfred de Musset (1834), naar een regie van Georges Lavaudant van de Comédie Française. Lavaudant heeft, wat waarschijnlijk het grootste werk van de schrijver is, geïnterpreteerd als 'de strijd van jonge mensen zonder toekomst tegen de grijsaards die hen regeren', een probleem dat van alle tijden is. Een regie waarin veel met de schaduw- en lichtpartijen evenals met de gezichten is gedaan. Een best geslaagd project.

1788

1989 | Historische film

Frankrijk 1989. Historische film van Maurice Failevic. Met o.a. René Camoin, Fred Maubert, Jean Puyberneau, Georges Coubert en Aline Bertrand.

De geschiedenis van 1788 tot 1789 van een klein Frans dorpje met zijn boeren, oogst, en rijke en arme inwoners. Voor deze anonieme lieden 'van wie het geweten zo zacht schreeuwt dat men het niet hoort' gloort er weer hoop aan de horizon als de Revolutie zich aandient en zij de beroemde 'Klaagschriften' gaan opstellen. Nauwgezette regie, waarbij niet is afgeweken van de historische realiteit. Een levendige aanpak hoewel meer in de stijl van een goede leerling.

Cinéma

1988 | Drama

Frankrijk/Spanje/Italië 1988. Drama van Philippe Lefebvre. Met o.a. Alain Delon, Edwige Feuillère, Ingrid Held, Sergio Castellitto en Sunnyi Melles.

Een groots opgezet en duur epos over de wederwaardigheden van een familie in vier delen: LES PIANOS DE BERLIN, POUR MARGUERITE SEULE, MARGUERITE A DISPARU en MA PETITE MAMAN. Het speelt zich af binnen de wereld van de film. Een slap scenario dat niet helemaal klopt, afkomstig van de voortijdig van het toneel verdwenen Jean-Pierre Petrolacci. Wel kende hij het milieu door en door en daar wordt dan ook flink de draak mee gestoken. Het draait allemaal overigens iets te veel om de mannelijke ster Delon.

Passions de Céline

1987 |

Frankrijk 1987. Josée Dayan. Met o.a. Cécile Paoli, Hugues Quester, François Marthouret, Clémentine Amoureux en Richard Fontana.

Een rommelige, slechte film over de gecompliceerde amoureuze avonturen van Cécile en de mensen om haar heen. Oppervlakkig en op een zoetsappige manier verfilmd.

Divine

1975 | Komedie, Musical

Frankrijk 1975. Komedie van Dominique Delouche. Met o.a. Danielle Darrieux, Richard Fontana, Jean le Poulain, Martine Couture en Raymond Gérôme.

Een jongeman is hopeloos verliefd op een beroemde, oudere toneelactrice, die hem wil afschrikken met een treurig rollenspel. Zijn gevoelens worden daardoor juist versterkt en op den duur beantwoord. Pas als ze hem tot tegenspeler heeft gemaakt, komen zijn eigen toneelopvattingen en ijdelheid boven en verliest hij zijn interesse. Het voor Darrieux bedoelde eerbetoon is meer dan verdiend, maar het had van een betere regisseur moeten komen dan deze film van Delouche, die tot weinig meer dan opgeklopte onzin in staat blijkt. Darrieux zingt voortreffelijk, maar dat rechtvaardigt nog niet de gekunstelde muzikale inlassen. Tot overmaat van ramp is het camerawerk lelijk en (niet alleen) voor de ster onflatteus.